Nyheter

WK finner formen inn mot EM- cup er cup.

Sander Daleng søn. 9 juni

En av de mer innholdsrike ukene i WKs historie bydde på spektulære skåringer, jomfrukort, seier, uavgjort og Trafalgar pub.

Ski

WK2 har som kjent hatt en spesiell uke med ny hovedtrener og noe som per nå er untatt offentligheten (ikke en straffesak). WK1 på den andre siden skulle inn i et kampprogram som hadde fått Jürgen Klopp til å koke. Torsdag gikk ferden til hardtsatsende Ski. Et sted som kanskje er mest kjent for profiler som Tore Gjelsvik og Nils-Gunnar Lie, og ikke minst Jo Nesbøs boksignering i 2013. Forrige gang lagene møttes var tilbake i 2019, da begge spilte 4. divisjon. Da endte det med én seier til hvert av lagene. Skal man tro Skis instainnlegg, var Wam-Kam heldige som kunne reise fra kampen med poeng. Et morsomt perspektiv.

Coach Hoff var tilbake fra insta-vennlig tur til Middelhavet, og fikk med seg et heltent mannskap torsdags kveld. Kampen starter forrykende fra de oransjes (svart for anledningen) side. Etter 10 minutter spilt har Fabio rukket å komme til to gigantsjanser. Stillingen er likevel 0-0. Ski ypper seg frempå med noe som minner om tiki-taka, men sluttproduktet er ikke der. Bjørnar slår deretter et enormt innlegg til Ra, som for andre kamp på rad sjokkerer lagkameratene med en stor bom. Kort tid etterpå får han revansjen sin. I det 28. spilleminutt trer kampens store spiller (Sebastian) frem, bryter på midten og ydmyker Ski-spilleren med en luke, før han spiller Magnus Ra rett gjennom. 1-0. Lagene går til pause med 1-0, og andre omgang fortsetter egentlig der den forrige slapp. Carl vinner ballen på midten. Carl og Sebastian kombinerer pent, før Seb atter en gang trer gjennom Vetle som er like kald som Ra alene med keeper. 2-0. Etter skåringen hever Ski seg. Ski må berømmes for at de er finspillende lag. De er faktisk så finspillende at lokalmiljøet har omtalt dem som "Nordre Follos Wam-Kam" (opphavet er uvisst). Det tar ikke lang tid før Ski er tilbake i kampen. Sondre spiller ballen høyt i banen, men Die Oransje klarer ikke vinne andreballene og Ski slår et innlegg fra høyt i banen. Ballen faller ned på pannebrasken til spiller nummer 17. 2-1. Ski bygger videre på momentumet (om du tror det er en greie), men det er likevel WK som skaper de farligste sjansene. Uten å gå innpå det, så burde en mye omtalt WK-gutt økt ledelsen i perioden. Det er likevel Ski som får satt, også neste, skåring. Skis nummer 16 får ballen på hjørnet av 16, og innleggsforsøket hans går rett i mål. 2-2. Hendelsen som vekket mest oppsikt var utrolig nok ingen av målene, men et jomfrukort. For i det 79. spilleminutt strakk Magnus Ra seg etter ballen, men treffer motspilleren. Dommeren trekker frem det gule kortet. Tiden står stille i noen sekunder. Tilbake i perioden mellom 2008 og 2011 snittet Ra på et gult kort per match for Sagene 2 og NTNUI 2, men etter overgangen til WK har den tidligere kortsamleren vært gjennom en endring. For som de fleste WK-fans vet, så var dette Magnus første kort i oransje drakt.

Bilde: Coach Hoff på insta-vennlig tur.

Cup er cup, og Fabio er Fabio.

Dagen derpå stod fjoråets avdelingsvinnere for tur i ærverdige Obos Cup og veien mot Valhall. Ettersom WK1 hadde hatt kamp dagen i forveien bestod fredagens kamptropp av en salig blanding av WK1-spillere, ikoniske WK1-spillere og WK2-spillere. Etter både fjorårets møter med Oppsal 3, og kampen mot Ski var det spesielt én spiller som spilte med ekstra sult. Fabio følte selv han burde hjulpet WK1 til seier mot Ski, og det skulle vise seg at Fabios plan var slutten på cup-eventyret til Oppsal 3. For en oppfriskning, endte borteoppgjøret mot nevnte Oppsal 3 med et rødt kort til Fabio. WK-redaksjonen ønsker ikke "å ta en Ski", men det røde føltes strengt. Fabio endte fredagens kamp med 4 assister og kronen på verket med målet som sørget for 6-1 og to streker under svaret.

Kampens høydepunkt kom like etter at Oppsal hadde redusert til 1-3. Wam-Kam fikk et frispark 40 meter fra mål. Fredrik Saltbones stilte seg opp. De fleste forventet antakelig innlegg. Oppsals keeper gjorde i alle fall det. Men dagens WK-kaptein fyrte løs med full kraft, og i den sterke vinden på Ekebergsletta fikk ballen en perfekt bue og gikk i mål bak Oppsals sisteskanse. En av tilskuerne på kampen hadde følgende å si:

- Der fikk jeg frysninger altså. Det fører seg inn med de store. Martin Ødegaard mot Emmen i 2019. David Beckham mot Hellas i 2002. David Luiz mot Colombia i 2014. Maynor Figueroa mot Stoke i 2009. Nei, dette var utrolig.

Etter kampen kunne laget samles for etteranalyse på Trafalgar pub. Her var det ikke bare fagprat, men også en musikalsk fremføring av Wam-Kams offisielle klubblåt, levert av artisten selv Big Fred featuring WK-poddens Preben Skadsheim.

Veien til Valhall fortsetter. Neste motstander i Obos Cup er ikke avklart enda.

WK3 spilte også kamp fredag. Det ble 2-7 mot Vålerenga.

WK 1 XXI mot Ski (4-3-3): 2-2