Nyheter

Kultfigur legger skoene på hylla med kryptisk melding: – Æ e no [...] dann åk wann

Jonas #10 don Wikborg fre. 24 mai 


Han er spilleren motstanderne hater, men medspillerne elsker. Etter over ti år med spark i diverse legger er det slutt for en av klubbens lengstspillende kulthelter. «Jonny» aka «Stjerno» legger skoene på hylla for denne gang. 

ISLAS DEL ROSARIO, COLOMBIA (wamkam.no): Her er fire spinnville fakta du kanskje ikke visste om klubblegenden – og et tilbakeblikk på noe av det mest elleville som har skjedd på en WK-kamp. 

1. Hans egentlige navn er John-Are Johansen.

2. I 2016 ble han spilleren med flest treninger for klubben, 28 i tallet. Det var også første sesong vi førte slik statistikk i klubben. 

3. Han benytter seg angivelig av e-postadressen [email protected]

4. I 2014 scoret han i snitt i annenhver kamp han spilte. På seks kamper for WK2 ble det solide 3 mål. På hans 131 andre kamper for WK1 og WK2 ble det til sammenligning bare 2 mål. 

Apropos mål, så tar det oss til tilbakeblikket nevnt i ingressen. «Stjernos» siste fulltreffer på 11-erbane for Die Oranje kom tilbake i 2016 og var et realt stjernotreff. 

Det fikk som seg hør og bør stor medieoppmerksomhet allerede den gang, og vi siterer fra kampsaken:

Fra skrått hold og nærmere egen midtbane enn motstanderens dødlinje kunne ikke engang Gabriel Batistuta gjort det bedre. Stjerno ladet kanonen, og allerede før ballen forlot beinet, begynte #10 å feire. Han så hvor det gikk, og det gjorde alle andre - blant annet den tilreisende WK2-fanskaren - også. 

I en perfekt bue fløy ballen elegant over Kråke-keeperen og inn i det berømte korsan. 

- Noen måtte jo ta tak, sier den evigunge stjernen til WK-redaksjonen. 

Det var den gang, og i det herrens år «Stjerno» fyller eller har fylt 40 år, er det nå over. 164 kamper for alle tre WK-lag, 6 mål og 13 assist, men kanskje enda viktigere: 15 gule kort, men ikke et eneste rødt (!) – kan det stemme? – vitner om en fantastisk WK-karriere. Han har faktisk vært oransje fra første sesong, også da klubben spilte i svart og rødt (se bilde over). 

Men er det egentlig helt over? I en kryptisk melding på Meta-eide Facebook – tidligere The Facebook – uttaler «Stjerno» seg for første gang om karrierevalget til WK-redaksjonen:

– Æ e no tilgjengelig for en gjesteopptreden dann åkk wann.

WK-redaksjonen søker herved noen som snakker kav nordnorsk og bokmål som kan hjelpe til med å oversette. Vi ønsker uansett «Stjerno» alt godt om han blir å se i den oransje trøyen igjen eller ikke. 

Saken blir ikke oppdatert.