Nyheter

Mageplask for Wam-Kams nye trener: – En av de vondeste kampene jeg har sett

Fredrik Bøe Saltbones tir. 20 august  Kampdetaljer


Mats Harbø legger seg langflat etter marerittkamp mot tabelljumboen. 

Tveita - Wam-Kam 2: 1-0

EKEBERGSLETTA (wamkam.no): Det var utpekt som dagen da Wam-Kam endelig skulle vinne en seriekamp igjen. Tabelljumobo Tveita hadde null poeng etter sesongens første kamper, men i den tiende – mot Wam-Kam 2 på Ekebergsletta – fikk de sesongens første poengfangst. Og det ble til og med tre poeng for guttene i grønn og hvit. 

Wam-Kam dominerte så å si hele kampen, men klarte ikke å score. Dermed skjedde det som ofte skjer i slike kamper. På en corner i motsatt ende klarte Tveita på merkverdig vis å lirke ballen i mål – ti minutter før full tid. 

Legger seg flat

Die Oranje kjempet med nebb og klør de siste minuttene, men det ville seg ikke. Kampen endte med 0-1-tap. 

Etter kampslutt var trener Mats Harbø flau. Nesoddingen har tapt alle sine tre seriekamper som Wam-Kam-sjef. 

– Dette er en av de vondeste kampene jeg har sett, tror jeg. Det er bare å legge seg helt flat. En god trener hadde vunnet denne kampen, og i dag kan jeg ikke si at jeg er noe annet enn for dårlig, sier Harbø til wamkam.no-redaksjonen. 

– Hvis du skulle spille kampen på nytt, hva ville du gjort annerledes?

– Jeg ville ikke satt opp en annen formasjon, men kanskje brukt enda mer tid på å prate med spillerne før kamp. Fått dem til å forstå at i 8. divisjon kan alt skje, og at de må være påskrudd. Det handler om å få opp energien i laget, sier han. 

– Hva tror du det ville hjulpet å snakke mer med spillerne om før kampen?

–  De hadde kanskje vært mer påskudd. Det var litt slapt i dag, litt lite fokus på det grunnleggende. Enkle ting som pasninger og avslutninger går feil, og det virker som om de manglet troen på seg selv, til tross for at vi er et mye bedre lag enn motstanderen.

– Hvordan vil du oppsummere din start som WamKam-trener?

– Første match var for dårlig, og jeg tok ikke ut laget etter min egen filosofi for å gi spillerne trygghet. Det var en feil. I andre kamp mot Bjørndal var det det beste laget som vant, men jeg så positive ting der. Treningskampen vi hadde mot Ellingsrud, dominerte vi, og jeg var fornøyd med utviklingen. Men denne kampen må vi bare legge bak oss. Dette skjer én av hundre ganger, og jeg må gå litt i meg selv.

– Føler du at du fortsatt har tillit fra spillergruppa?

– I dag tror jeg spillerne også går litt i seg selv. Det er bra. De har lov til å stille spørsmål til treneren, og jeg er en åpen fyr. Har de gode ideer, tar jeg dem med i vurderingen når jeg setter opp neste tropp.

– Hva tenker du om veien videre?

– Jeg gleder meg til neste kamp. Jeg tror taktikken vår nå passer ekstra godt mot et lag som presser høyt, slik jeg tror Stirling kommer til å gjøre. Jeg er positiv, og fokuset fremover blir å få spillerne til å tro på seg selv igjen. Det blir bra til slutt, det er jeg sikker på.

 

Har du ikke hørt Wam-Kams offisielle klubblåt? Da kan du gjøre det her: