Nyheter

Fotballmorgen i Oslo- WK1 snur tapsrekken!

Sander Daleng fre. 31 mai  Kampdetaljer


Torsdag kveld ble det spilt 106 kamper i norsk seniorfotball på breddenivå. En av disse ble spilt på Fort Jesperudjordet da Wam-Kam 1 tok imot Stovner 2. Dette var på forhånd en kamp mellom to lag med identisk start på årets sesong, men også en myte om to lag med samme hjemmebane. Det ekte hjemmelaget var desperate etter å snu tapsrekken.

Eimund

I kampen, som har blitt beskrevet som et kollektivt mesterverk fra sidelinjen, var det likevel en spiller som stakk hodet frem i sola. Den tidligere yndlingen fra Elverum-akademiet er en av flere sterke signeringer i årets silly season, og skal man tro transfermakt kom han gratis fra Heming. Eimund har startet sesongen meget sterkt, og er en av lagets O2-snappere på midten (egentlig bare han og Ole). At han har blitt varm i trøya var også et tema i garderoben før kamp. Eimund vikarierte i draktnummer 14 i runde 5 mot OSI, men fullførte kuppet av en lagkamerats nummer foran alles øyne (saken har blitt løst internt, så det blir med det). OSI-kampen skulle likevel spille en viktig rolle resten av kvelden. Eimund har vært preget av manglende evne til å score mål, og dette skulle revansjeres mot Stovner 2. Etter uttalige forsøk, som burde resultert i et hat-trick, slo Eimund seg til ro med en Wikborg-assist på det utrolig viktige 2-1 målet. Han oppsummerer mål-oppdraget selv: 

- har skjønt at kanskje assist heller er min ting. 

Bilde: Eimund poserer midtveis i OSI-kampen.

Resten av historien

Oppladningen til torsdagens kamp var litt utenom det vanlige. For med favoritten til å vinne "årets spiller valgt av fansen" (Petter DO) ute på ubestemt tid og kaptein Ville ute med graviditet (ikke han, men samboeren) var det duket for enda mer rotasjon i bakre ledd. På den andre siden var både Daleng og Magnus Ra tilbake i laget. Coach Hoff hadde tatt turen til Middelhavets Senja (Mallorca), og den kjekkeste midtstopperen i 6. div hadde ansvaret for å lede Waldemarskameratene torsdags kveld. Sondre Herstad hadde en glimrende teamtalk i garderoben, og planen var lagt. Stovner startet kampen godt, og satte inn 1-0 midtveis i første omgang. Die Oransje hever seg etter kalddusjen og tar i større grad over kampen. Etter 43. minutter får WK en corner. Carl prikker ballen på pannebrasken til Magnus Ra. 1-1 er et faktum. Etter pausen er det igjen Wam-Kam som skaper de største sjansene, men midtveis får momentumet en liten sving. Stovner får en bølge på 5-10 minutter, men Sondre Jacobsen har låst buret og svelget nøkkelen. Det kan trygt påstås at WK1 har to av de beste keeperne i avdelinga. Da viser interim head coach Herstad seg frem som taktikkeren han er, og spiller like gjerne med to keepere de siste 25 minuttene. Etter noen enorme (brente) sjanser fra Die Oransje så det ut som det skulle bli poengdeling på Fort Jesperudjordet. Da tok Magnus Ra saken i egne hender og driblet vekk tjuefem mann (2-3) før han la ballen på blank til nevnte Eimund. Ballen triller nydelig videre til Fabio Miracco som setter sesongen første kasse og sikrer 2-1 i siste ordinære spilleminutt. 

Noen spillere i fet skrift

Magnus Ra var tilbake fra ferie med intensitet og vinnerlyst. Noe som resulterte i mål og moralsk assist. I hans 135. kamp for klubben spiller han som om han skulle vært en sulten junior. 

Tor-Inge Polden var sammen med Sondre Jacobsen viktig da Stovner-bølgen pågikk. Oksen fra Møre reddet to baller på streken. 

Sebastian Paulos fortsetter veien tilbake fra skade og spilte 45 solide minutter i ankeret. På tampen tar han imot et slag fra en Stovner-spiller, men det preller rett av han. 

Sitater fra dagen

"De spiller ikke hjemmekampene på Stovner, men tydeligvis på Rommen"- Magnus Ra etter å ha snakket med en av motspillerne. Stovner tok hjemmegarderoben, hvor de hadde hengt opp draktene som om det var CL. Dette var et sjokk. 

"Jeg har det fint, ikke første gang jeg spiller mot Stovner. Det var nesten forventa"- Sebastian Paulos etter å ha blitt slått ned på overtid. 

"Det der må ha vært årets bom"- Åsmund Gisholt etter at Magnus Ra skyter over fra 3 meters hold. 

Neste runde

Kommende uke blir en styrkeprøve for hele Wam-Kam. Først venter Ski IL, som forøvrig leverte verdens flaueste kampreferat etter tapet mot Haugerud i runde 5 (se deres egen insta). Fredag står Obos Cup for tur mot fjorårets avdelingsvinner Oppsal 3. Til slutt avsluttes uken med WK2s bortekamp mot Grüner 2, samtidig som WK3 skal spille 7er kamp mot Vålerenga. 

 

Wam-Kam XI: 4-3-3. 

Sondre Jacobsen

 

Tor-Inge Polden

Øyvind Blikra

Sondre Herstad

Åsmund Gisholt (Christian Svendsen)

 

Sander Daleng (Sebastian Paulos)

Ole Glesaaen

Eimund Skogheim

 

Magnus Ra (Fabio Miracco)

Vetle Mobekk (Bjørnar Nilssen)

Carl Henrik Lindström (K)

 

Hvis du er med helt hit; Adieu Haiku

Tapsrekke tar slutt,

nye håp i morgenlys, 

Eimund scorer til slutt.