Nyheter

Wam-Kam 2 med tap i sesongpremieren

Preben Halvorsen Skadsheim tor. 27 april 2023 Kampdetaljer


Wam-Kam 2 – Gamle Oslo 2: 3-5 (1-2)

KALBAKKEN KUNSTGRESS (wamkam.no) Wam-Kam 2 slapp aldri helt taket i sesongens første tellende kamp. Likevel ble et ballsikkert Gamle Oslo 2 hakket for kvasse til at 90 minutter med solid innsats skulle resultere i poengfangst.

Søndag den 23.4.2023 startet med tungt regnvær, og kanskje var det værguden som sendte et lite varsel om hva som ventet. For selv om det var lite å utsette på entusiasmen da 16 oransjekledde WK2ere møtte til kamp på Kalbakken kunstgress, så buttet det jevnt imot i 90 minutter, og endte med seier til feil lag.

WK-redaksjonen må for ordens skyld være ærlige å innrømme at et seminar om opplæring i Kriminalomsorgen fra tirsdag til torsdag denne uken har ført til noe hukommelsespulverisering. Dette blir derfor ikke et referat for de som typisk liker å lese mye om hva som skjedde i kampen. Litt har riktignok vært mulig å grave fram, så WK-redaksjonens utsendte skal i hvert fall skal få sagt noe om målene de oransje produserte.

Wam-Kams første mål kom på stillingen 1-0 til Gamle Oslo 2. Nysigneringen Nikolai Cleve Broch (neida, Kobberdal) spilte ballen lekkert gjennom til Helge som alene med keeper hadde all verdens tid til å sette ballen forbi Gamle Oslo-keeperen og i mål.

Kveldens andre scoring var også signert Helge. Selve prestasjonen er det dog en annen som skal få æren for. Andreomgangen var ung, og stillingen var 3-1 til Gamle Oslo 2. David snappet ballen ut av beina på en Gamle-Oslo-spiller, og lokføreren satte godstoget i «drive». Fra stopperplass freste David av gårde på sitt livs soloraid, og passerte den ene motstanderen etter den andre. Når han nærmet seg mål kunne han velge og vrake blant gode alternativer. På sin høyre hadde David Nikolai, og på sin venstre hadde han Helge. Stoltheten til David tryglet ham om å gå for gull, men et øyeblikks rasjonalitet – hvor han blant annet rakk å se for seg Helges reaksjoner dersom David bommet framfor å sentre til Helge – gjorde at han la ballen til sin venstre og lot den rutinerte avslutteren sette ballen i nettet.

Forut for kveldens tredje og siste mål for Wam-Kam hadde Gamle Oslo på ny økt til tomålsledelse. Mange hadde nok allerede akseptert hvor det bar denne kvelden, men en ny scoring tente et ørlite oransje håp i sluttminuttene. Selve foranledningen til målet står litt uklart for WK-redaksjonen, og ingen av de redaksjonen har snakket med har heller kunnet redegjøre for hvordan målet oppstod. Det alle likevel er forent om, er at målet kom etter en kanonade av Wam-Kam-avslutninger. Det hele minnet om en svært intens ballveksling i volleyball, og tett opp mot samtlige WK-spillere fikk forsøke seg på skudd, til ingen nytte. Heldigvis tok en av Wam-Kams mest rutinerte, Severin Sverdvik, saken i egne hender og fikk limt ballen i mål fra om lag 15 centimeter.

På 4-3 føltes alt mulig, men kalddusjen kom nokså raskt da Gamle Oslo 2 rullet opp et fint angrep og fastsatte sluttresultatet til 5-3.

Fire debutanter

Selv om selve resultatet var en skuffelse, kunne den oppmøtte WK-fansen glede seg over å få se hele fire debutanter ikle den oransje trøya. Gjennom vinteren har klubbens andre- og tredjelag signert an mass, og følgende spillere fikk sin debut på Kalbakken denne søndagen:

Morten Greibesland
ASL: 24, mann, Askim
Posisjon: back
Spisskompetanse: løper fortere og lengre enn alle andre i 8. divisjon, og har slått Jon Ludvig Hammer i løpsduell på trening

Nikolai Cleve Broch (neida, Kobberdal)
ASL: 24, mann, Nittedal
Posisjon: spiss
Spisskompetanse: kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling

Lars Martens Meyer Svae
ASL: 32, mann, Nesodden
Posisjon: midtbane
Spisskompetanse: nær venn av Thomas Worren

Jørgen Borren
ASL: 23, mann, Oslo
Posisjon: midtbane
Spisskompetanse: lidenskapelig opptatt av bærekraft