Nyheter

Slik skal det gjøres, Arsenal: Super-Dines herjet med fansen før han løp i stykker Røas guttebasser

Jonas #10 don Wikborg fre. 12 mai 2023 Kampdetaljer


Tross en liten knekk har Wam-Kams førstelag fått en drømmestart på sesongen. Tre seire på de fire første er «historisk bra på noen år», ifølge WK-coach Lars Gunnar Hoff.

FORT JESPERUDJORDET (wamkam.no): Røas unggutter tok riktignok ledelsen, men Die Oranje kriget seg tilbake. Et perlemål fra Carl Henrik Lindström og uttelling på tredje forsøk fra Eivind Lundby ga 2-1 og tre nye poeng. 

– Det er historisk bra start på noen år. Jeg kan i hvert fall ikke huske sist vi startet så bra. Så sinnssykt deilig! messet Lars Gunnar Hoff i den berømte WK-sirkelen som oppstår etter hver seier. 

Han har et poeng. Corona-sesongene ble tunge for Wam-Kam, og vi må faktisk helt tilbake til 2018 for å finne forrige gang hadde en bedre sesongstart. 

Den gangen ble det opprykk fra 5. divisjon. 

– Kanskje det blir opprykk i år også? Men vi må ta én kamp av gangen. Det handler om å være på fra start, aggressive i duellene og ville vinne mer enn motstanderen. Alltid tenke neste ball, treffe på pasningene og score flere mål enn motstanderen. Da har vi et godt utgangspunkt for seier, sier Hoff.

Allerede før kampstart skjedde det noe bemerkelsesverdig på Jesperudjordet. For tredje år på rad er det klubbens hjemmebane, og forholdet mellom publikum og spillere har kanskje aldri vært bedre.

Det kulminerte med en rørende seanse mellom Petter Dines Olsen og fire lykkelige unger. Dines signerte både sko, keeperhansker og fotballer, og tok seg også tid til flere bilder med den fremmøtte fanskaren.

dines2

LYKKELIGE: Petter Dines Olsen ga de fire ungene en opplevelse de sent vil glemme. WK-redaksjonen har sensurert ansiktene på grunn av deres unge alder. Foto: Hele Norges Niko Mong Andreassen

Han mimrer selv tilbake til da han møtte Daniel Braaten, Andreas Hanche-Olsen, Tobias Børkeeier, Hugo Vetlesen mm. i en cupkamp for Heming mot Stabæk i 2019

– Selv om det var store profiler på Stabæk-laget vi møtte, var det oss kidsa ønsket å heie frem. Det var et stort øyeblikk for meg, og det er fint å gi tilbake til fansen nok en gang. Vi må være forbilder, sier superbacken. 

Flere har også bitt seg merke i at Dines signerte med #11, selv om han på Wam-Kam spiller med nummer 9 på sin venstrebackposisjon. 

Det skal vi imidlertid ikke dvele med nå. 

Dines' oppførsel står i stor kontrast til Arsenal-spillerne, som ble kritisert etter denne følelsesløse seansen:

Nå håper vi dere lærer, Arsenal!

Wam-Kams stjernegalleri leverte ikke bare utenfor banen. Selv om bortelaget fikk hull på byllen først (selvmål av Herstad(?) etter en corner), var det Die Oranje som vant kampen. 

Carl Henrik Lindström vartet opp med en kandidat til «Årets mål» da han mottok ballen på høyresiden. Den sylfrekke vingen, for dagen med ny bling-bling (teipet opp) i øret, vendte bort en mann og la ballen i en perfekt bue over keeper fra skrått hold. Krysset på motsatt side takket og bukket for litt tid med ballen. 

Avgjørelsen kom i andre omgang. 

Etter å ha vært farlig frempå ved to anledning og tvunget frem to feberredninger fra motstanderens burvokter, satt det på den tredje for Eivind Lundby. Wam-Kams serieskriver, som bøttet inn med mål i preseason, kunne endelig slippe jubelen løs for årets første tellende scoring. 

Tre seire på fire kamper holder til solide ni poeng på tabellen. Det holder til en foreløpig 4. plass, men laget har én kamp til gode på både OSI 2 (også 9. poeng) og Lyn (10 poeng). Hengekampen er mot serieleder Oppsal 3 (10 poeng). 

Slik startet Wam-Kam: Sondre J. - Matias, Ville, Polden, Petter DO. - Herstad, Sander, Sebastian - Wikborg, Ra, Carl

Spilte også: Hoff, Eivind, Niko, Daniel