Nyheter

Publikum strømmet til i serieåpningen: Åsmund herjet mot egen bror og skjøt WK til tre poeng

Jonas #10 don Wikborg fre. 21 april 2023 Kampdetaljer


Med tosifret antall WK-supportere (og én hund) på tribunen føltes Ferd stadion som hjemme. Det ga også tre poeng i sesongens første tellende kamp. 

FERD STADION (wamkam.no) «W-A-M, K-A-M, W-A-M, K-A-M». Seiersbrølet til de oransjekledde kunne høres fra Bygdø til Surnadal torsdag kveld. Nysigneringen Åsmund Gisholt og spillende trener Lars Hoff ledet an i WKs drømmestart. 

Førstnevnte endte for øvrig i en skikkelig brødreduell. I buret på motstander Bygdø/Monolitten sto nemlig bror Eivind Gisholt, men det ble tidlig klart hvem som skulle gå seirende ut av den duellen. 

Åsmund trengte riktignok to forsøk på å sette ballen i mål etter omtrent 10 minutter spill, men det skulle ikke bli hans siste for dagen.

– Det gir en ekstra tenning for meg personlig når jeg ser hvem som står i motstanderburet. Her får man endelig betalt for timevis tilbragt på Holmen kunstgress med lillebror i mål, slik at jeg vet nøyaktig hvor jeg skal legge den, sier en ydmyk Åsmund. 

Med scoringen sørget nysigneringen, som har herjet for både WK1 og WK2 i preseason, for 1-1 etter at Bygdø/Monolitten tok ledelsen etter et lite spilt minutt. 

De oransjekledde presset på og fikk uttelling på ny. 

Fjorårets WK-spiller sto på riktig sted til riktig tid da Carl driblet seg fri nede ved kortlinja. Wikborg satte kontant inn 2-1 med bredsiden.

Like etter var det Wikborg som var servitør, men mannen med flest assist i fjor fikk ikke årets første på denne sjansen: 

Istedenfor var det Bygdø/Monolitten som fikk uttelling. Etter klabb og babb på en corner rett før pause ble det mål. Lagene gikk til hvilen på 2-2. 

Bygdø/Monolitten hadde også noen store sjanser til å score ett til før pause, men en mesterlig Sondre Jacobsen (debutant) i buret holdt WK inne i kampen. 

I den andre omgangen var det imidlertid ikke mye mer enn lag på banen, og det var de oransjekledde. 

Spillende trener Hoff byttet seg selv inn, og det kaller han selv «coaching i verdensklasse». 

Hoff la på til 3-2 etter et hodestøt, noe som sier litt om hvor bra innlegget til Polden var, før han også dunket inn 4-2. 

Dermed har Hoff scoret dobbelt så mange mål i år som i hele fjor. 

Hoff er imidlertid ikke toppscorer alene. Åsmund satte spikeren i kista med 5-2 like før slutt. 

– Det var en slitekamp, men gutta viser at de virkelig vil. Polden løper utrettelig opp og ned på backen sin. Petter DO har nesten ikke trent, men er jo fader meg i toppform. Gi den gutten én måned til og han kommer til å løpe mer enn hele motstanderlaget i løpet av en kamp, sier en ekstatisk Hoff.

Han ønsker også å trekke frem nysigneringene Elias og Sebastian.

– To virkelig solide tilskudd i stallen. Og for ikke å snakke om Sondre i mål. Han hadde kanskje en liten blunder i starten, men måten han henter seg inn igjen. Applaus! Og Sander, som kommer inn og styrer sjappa på midten i den andre omgangen. Råsterkt! 

Ellers var det som sagt tosifret antall WK-supportere på tribunen. Sondre J. hanket med seg Rydén og Utby, Carl dro med seg Martin, Sander, Kristian, Sondre, Simon og en ukjent, mens legende Miguel Paulos, også far av Sebastian Paulos, hadde med seg ett menneske og én hund. 

Vi ønsker dem – og alle andre – vel møtt til neste WK-kamp. WK1 møter Oppsal 3 torsdag 27.04. 

Wam-Kam (4-3-3): Sondre J. (debutant) – Polden, Ville, Elias (debutant), Petter DO – Wikborg, Eivind, Sebastian (debutant) – Carl, Åsmund (debutant), Niko

Spilte også: Fred, Sander (debutant), Hoff, Ra, Petter C