Nyheter

Lyn hadde ikke tapt 244 dager – så møtte de «bakfulle» Wam-Kam en solskinnsdag i mai: – Utrolig stolt

Jonas #10 don Wikborg man. 8 mai 2023 Kampdetaljer


Én kom rett fra utdrikningslag (bildet), en annen kom rett fra todagers nach. Det hindret likevel ikke Wam-Kam i å ta alle tre poengene mot formsterke Lyn.

JESPERUDJORDET (wamkam.no): (Wam-Kam – Lyn 4-3) På torsdag tapte WK 1-4 mot OSI 2 etter en totalkollaps i 2. omgang. Mot Lyn ble det forsmedelige tapet revansjert så til de grader. 

Det var en perfekt dag for fotball. Maisolen tittet frem, de lokale kidsa sto tetti tetti langs sidelinjen og Wam-Kam spilte festfotball fra start.

Det gjorde de selv om WK-redaksjonen nå kan avsløre at i hvert fall to av gutta hadde vært på en aldri så liten fyllekule dagen før. Én hadde arrangert og deltatt i utdrikningslag fra 07.30 til midnatt, en annen hadde festet i to dager og sto opp 2,5 timer før kampstart.

Av presseetiske hensyn har WK-redaksjonen valgt å ikke navngi de to spillerne, som begge startet kampen mot Lyn. 

Uansett: Mot formsterke, nyopprykkede Lyn – som sto uten tap siden Manglerud Star ble for sterke med 4-1 den 5. september i fjor – satte Magnus Ra standarden fra start da han klinket inn 1-0 fra 18 meter. 

1-0 ble dessverre til 1-1, men istedenfor å kollapse, slik som i OSI-kampen et par dager tidligere, slo Die Oranje knallhardt tilbake. 

Flotte kombinasjoner på venstresiden førte til at Petter Dines Olsen kom seg fra sin venstrebackposisjon og til dødlinja. Med ett touch og stoisk ro brukte han kort tid på å prikke ballen til Wikborg på 45-gradern. 

Da ble det, for 123. gang i WK-drakta, også mål. 

Samme mann var frempå med 3-1 like før pause. På den første corneren var Ville nær ved å heade ballen rett i mål. På den påfølgende valgte Wam-Kams nummer 10 å skru ballen i mål. 

Dommeren ropte riktignok «selvmål», men WK-redaksjonen kan bekrefte at ballen hadde retning i kassa også uten stussen fra Lyns uheldige forsvarer. 

Coach Hoff er imidlertid ute med pekefingeren mot Jonas Wikborg:

– Blir det delt toppscorer, så teller ikke den! er hans klare beskjed. 

Ikke veldig lenge ut i den andre omgangen fikk Wikborg fullbyrdet hat tricket sitt.

Carl Henrik Lindström snappet ballen rett før en Lyn-stopper skulle klarere og ble meid ned. Dommeren pekte på straffemerket, og der gjorde Wikborg jobben.

– All ære til Carl for den. Det er hyggelig å score mål, men i dag var hele laget enormt. Jeg har spesielt lyst til å trekke frem midtbanemakkerne mine Sander og Eivind i tillegg til Petter, som ga meg en ferdigscoret pasning, sier han ydmykt.

Lyn reduserte to ganger, men Wam-Kam-gutta holdt stand til slutt. Det endte 4-3 til WKs glade gutter, og takfast kunne jubelropet «W-A-M, K-A-M» synges utover Jesperudjordet.

– Jeg er så utrolig stolt av samtidige som spilte i dag. Å heve seg så markant etter den fadesen sist viser stor karakter, vilje og sult. I dag gjorde gutta akkurat som vi ble enige om hele veien, og det varmer et trenerhjertet. Nå er vi der vi skal være. La oss bygge videre på det, sier coach Lars Gunnar Hoff.

Slik startet Wam-Kam (4-3-3): Sondre Jacobsen - Matias, Ville, Sondre Herstad, Petter DO - Wikborg, Sander, Eivind - Niko, Ra, Carl

Spilte også: Polden, Hoff og comeback-Nakkerud