Nyheter

Kalassifre og ny trepoenger for Wam-Kam 2

Preben Halvorsen Skadsheim man. 13 mai  Kampdetaljer


EKEBERG GRESS (wamkam.no) «Hjertelig velkommen til sesongens andre seier». Velkomstordene fra WK2-oppmann Preben H. Skadsheim bar med seg stor optimisme før gårsdagens møte mellom Wam-Kam 2 og Sagene 2. På et grønnglitrende Ekeberg gress (har det noensinne sett finere ut enn i går?) lå alt til rette for en skikkelig fin kveld for fotball.

Noen ville kanskje hevde at Skadsheims optimisme var feilslått (etter fire poeng på like mange kamper) og at fallhøyden var stor, men det skulle vise seg at spåmannen fra de indre delene av Indre Østfold skulle få rett, og dermed le sist. 

Ryktene vil faktisk ha det til at han ler enda.

Kampen startet på best tenkelig vis for de oransjekledde. Wam-Kam 2 tok kontroll fra start, og med unntak av noen forsøk i bakrommet fra Sagene 2 var det WK2 som så ut til å ha de ondeste hensiktene.

Før kamp manet WK2-trener Anders Solberg spillerne til å holde lave skuldre, spille på lav risiko og til å forsøke å bygge opp angrep bakfra, noe de oransje til dels har lyktes med i sesongens første kamper.

Kveldens første skåring kom, som bestilt fra Solberg, etter en opprulling langs venstrekanten andrelagstreneren hadde alle grunner til å bli rørt av. Etter flott spill var det til slutt nåværende WK2-toppscorer Nikolai Mong Andreassen som skulle sette kveldens første. Fra venstrekanten satte han innover sentralt i banen like utenfor Sagenes 16-meter, og i steget sendte han ballen i retningen han selv kom fra, og over linja til høyre for en utspilt Sagene 2-keeper.

Etter scoringen meldte Sagene 2 seg på i kampen, og mellom 1-0 og hvilen kunne like gjerne det ene laget scoret som det andre. Nærmest var kanskje likevel Wam-Kam, da dommeren etter en felling innenfor Sagenes 16-meter tok fløyta til munnen. Til alle oppmøttes store overraskelse var dommen riktignok ikke straffe, men et frispark like utenfor 16-meter.

- Veldig merkelig dømt, kunne Sagene-stopperen meddele til WK-benken, da han innrømmet at han nok i hvert fall stod to, og kanskje også tre meter på innsiden av 16-meteren i gjerningsøyeblikket.

Noen straffescoring ble det dermed ikke, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Wam-Kam.

I pausen var trenerteamet fornøyde med forestillingen.

- Vi lykkes med vårt spill og viser en solid innsatsvilje, lød dommen fra coach Solberg, før han lot det bli med en siste bønn:

- Kan vi ikke gå ut der og få det andremålet a?

Og som sagt, så gjort.

Den andre omgangen avslørte kvalitetsforskjellene på Ekeberg denne kvelden. Allerede før kvarteret var gått hadde styreleder og fjorårets Wam-Kammer Magnus Ra Thuv Moustache satt ballen i mål ikke én, men to ganger (ass: Fabio og Andres). Dette var spesielt gledelig for to generasjoner Thuv som hadde møtt opp på sidelinja for å iaktta sin unge lovende i WK2-trøya. Magnus selv tok det hele med fatning, og hevet to hender i respektfull gest etter å ha skåret mot sin egen moderklubb. Profftakter der, altså.

Tre generasjoner Thuv smiler over sommervær og festfotball på Ekebergsletta. Foto: Lars Gunnar Hoff


På stillingen 3-0 til Wam-Kam sendte Sagene av gårde et skremmeskudd da deres venstrekant kom seg forbi Preben på Wam-Kams høyreback og fikk prikket en scoring i det lengste hjørnet bak burvokter for kvelden, Sondre Jacobsen.

Men heldigvis ble det med skremmeskuddet, og herfra og ut var det Wam-Kam over hele linja.

Etter to ganger å ha tegnet seg på scoringslista, stilte Ra seg til disposisjon for Helge Hustad, som fikk seg en scoring like før han haltet av banen med en strekk i hamstring. Etter Helge var det Simen Bjørklund sin tur. Bjørklund hadde sin første WK2-kamp for sesongen, og etter å ha vært farlig nær uttelling ved flere anledninger, satt ballen endelig i mål (ass: Fabio). En Bjørklund i ekstase feiret med å slenge seg i bakken, og mens han lå der, ble han overfalt av lykkelige lagkamerater som sammen feiret kveldens femtemål.

På stillingen 5-1 til Wam-Kam 2 manet Sagene 2-benken til ”SAMLING I BÅNN!”. Wam-Kam 2 viste ingen tegn til å skulle bli med på den samlingen, og spikeren i kista kom fra Morten Mysen (som i likhet med sine brødre Halvard og Mads Mysen fra Mysen også er fra Mysen) da han på kontant vis fastsatte sluttresultatet til 6-1.

Samlingen i bånn får Sagene 2 heller ta med sin likemann Tveita, som også står med 0 poeng så langt i årets utgave av 8. divisjon avdeling 2. Wam-Kam 2, derimot, kaster seg heller med i en samling midt på tabellen, med syv poeng, en femteplass og skuddhold på pallen, bare to poeng bak tredjeplassen Bjørndal.

Se bilder fra kampen i galleriet under (FOTO: Fredrik Bøe Saltbones):