Nyheter

Ellevilt Ra-brassespark sikret uavgjort mot serieleder'n – men for to av gutta kostet det ene poenget nær 1500 kroner

Jonas #10 don Wikborg man. 19 juni 2023 Kampdetaljer


Etter fire strake tap viste Wam-Kams beste at de fortsatt kan.

JESPERUDJORDET KUNSTGRESS (Wam-Kam – Oppsal 3, 2-2) Magnus Ra gjorde ting 34-åringen ikke kan og sikret 2-2 på brasiliansk vis, men dramaet var ikke over av den grunn. 

Etter at poenget var sikret, skjedde det nemlig flere oppsiktsvekkende ting. 

Herjet med fansen

Petter Dines Olsen, som tilbakela godt over mila i løpet av de 90 minuttene mot Oppsal, hadde mer krefter igjen. De brukte han på å spurtslå den ivrige Wam-Kam-fansen på Jesperudjordet kunstgress.

Funker ikke videobildet? Ta en titt via denne lenken!

Gigabøter

Mer kostbart var det for Carl Nordberg og Tor Inge Polden. Da de ankom bilene sine etter kamp, lå det en gul lapp i begges ruter. 

Det var ingen vanlig post-it-lapp, men en parkeringsbot som lød på 660 kroner per pers. Carl Nordberg, som pendler til kamp fra Hamar, hadde nok litt tid til å tenke over den varianten på vei hjem...

Fra 0-2 til 2-2

Over til selve kampen. WK la seg lavt mot serielederen, og det slet Oppsal-mannskapet med å forstå seg på. Bortelaget fikk likevel først uttelling da et sperretrekk på en corner sørget for en helt fri Oppsal-gutt på bakre stolpe. Han headet ballen i mål til 1-0. 

Like før pause fikk Die Oranje nok en i sekken etter en kontring, men WKs beste brukte pausen godt. 

For første gang i år valgte Lars Hoff å ta med seg gutta inn i garderoben. Hva som ble sagt der, vites ikke, men det hadde effekt. 

0-2 ble til 1-2 etter at Ra ble lagt i bakken av en klønete keeper og skaffet straffe. Den ekspederte WKs faste straffeskytter, Jonas Wikborg, sikkert i mål. 

Så kom kampens virkelige høydepunkt. 

Tor Inge Polden banket ballen inn foran mål, litt bak Magnus Ra, som på akrobatisk vis valgte å brassesparke ballen helt oppe i krysset.

– Kall meg Ra Ra bRAssespark

Det var som en blanding av Wayne Rooneys perle mot Manchester City og Cristiano Ronaldo sitt brassespark mot Juventus. Hoppet til CR7, treffet til WR9. 

– Kall meg bare Ra Ra bRAssespark fra nå av. Og ta bilde av meg i baris. Flex, flex, gliser kampens store spiller overfor WK-redaksjonen. 

Det var et kjærkomment poeng, for etter tre seire fra startblokkene har det blitt fire strake tap for WK1. Nå står laget med 10 poeng etter ni kamper. Det holder til en 7. plass på tabellen. 

– Vi slo Lyn og tar poeng som ett av to lag mot serieleder Oppsal 3. Det viser at vi er fullt på høyde med alle i denne ligaen. Alle kan slå alle, så det gjelder at vi bygger videre på dette inn mot den siste kampen før sommerpausen og også over sommeren, sier coach Lars Gunnar Hoff. 

– Det er en sabla bra gjeng å jobbe med, så dette blir skikkelig bra. Jeg gleder meg til fortsettelsen, legger han til.

Slik spilte Wam-Kam (4-3-3): Sondre J - Polden, Ville, Petter C, Petter DO - Eivind, Herstad, Nakkerud - Wikborg, Ra, Åsmund

Spilte også: Carl N., Hoff