Nyheter

Dyb-æraen er over: – Om ikke den aller største WK-legenden

Jonas #10 don Wikborg tir. 6 februar 


MALDIVENE (wamkam.no): Han har vært WK-pamp siden oppstarten i 2008 og ledet klubben med knallhard hånd de siste 10 (?) årene. Nå tar Simen Dyb Berg et vemodig farvel med rollen som kontroversiell og omdiskutert styreleder i verdens beste fotballklubb på internett.

 Det var på klubbens årsmøte mandag den 5. februar 2024 at beskjeden slo ned som et sjokk for de tilreisende på det digitale Zoom-møtet. 

– Vi går inn i år 18 av Wam-Kam, og selv har jeg vært med siden starten av dette nydelige eventyret. Jeg har siden 2008 vært en del av styret, enten som vanlig medlem, nestleder eller styreleder. Som en del av dere sikkert har lagt merke til, så har jeg ikke vært like mye med det siste året. Dette skyldes mindre tid, men kanskje først av alt mindre motivasjon. Jeg merker at iveren ikke er like stor som den tidligere har vært, sier Dyb Berg, og legger til at det kanskje er naturlig etter så mange år.

Mens tårene trillet nedover kinnet på samtlige til stede, kunngjorde Dyb Berg at han er ferdig som styreleder for Wam-Kam.

– Det smerter å si det, for det føles «skummelt» å skulle «gi» fra seg klubben til noen andre – hvis det går an å si, sier en gråtkvalt Dyb.

Gladsaken du aldri glemmer: Ingen i Wam-Kam hadde gjort dette før Dyb 

Han har imidlertid ingen planer om å slutte å være oransje. 

– Jeg tar gjerne «oppgaven» som gammel mann på brakka som har sterke meninger om klubbens drift. Om spillerkarrieren fortsetter, er litt uvisst. Her har jeg enda ikke bestemt meg, og tror vel ikke jeg kommer til å bestemme meg med det første. 

Han lar ordene henge litt i luften, smaker på dem, og vi skjønner vel alle at Dyb Berg ikke har spilt sin siste kamp for klubben han elsker. Han er tross alt mannen med nest flest kamper (213) gjennom historien for «Die Oranje», og med verdensvante Wikborg (223 kamper) på backpacking i en alder av 34 år, kan evigunge Dyb faktisk ta igjen unge Wikborg. 

Nok om det. 

Hyllesten har ikke latt vente på seg siden Dyb meddelte resten av verden sin avskjed som styreleder. 

– Dette var en tung og trist beskjed å få, men jeg har full forståelse for avgjørelsen. Å finne en arvtager av Dybs kaliber blir vel umulig, og det gjør vondt i hjertet at en av – om ikke den aller største WK-legenden – trekker seg vekk, sier spillende trener for WK 1, Lars Gunnar Hoff. 

– Det er åpenbart trist for Wam-Kam, etter Dybs såpass mange år ved tronen i verdens beste breddeklubb. Dyb har mye kunnskap om driften, som er viktig at blir med styret videre, så rollen som klubbens seniorrådgiver slipper han nok ikke unna med det første, legger WK2-speller Preben Skadsheim til. 

Også WK-redaksjonen synes meldingen er trist å forholde seg til. Selv om Dyb Berg ved flere anledninger har lagt seg ut med redaksjonen, har han vært en åpen og transparent leder – og en kultfigur på banen. 

Husker du denne? WK-fansen i strupen på styreleder

– Først og fremst må vi bare rette en gedigen applaus i retning Dyb Berg. Med all respekt overfor Øystein Hjelle Bondhus, Jørund Graadal Svestad og noen andre av de som var med å starte klubben: Simen Dyb Berg er kanskje den største av WKs «Day Ones». Her er det bare å bøye seg i hatten og tørke støv av sandalene, for denne mannen må feires, heter det i en felles uttalelse fra WK-redaksjonen. 

Magnus Ra Thuv Moustache er mannen som skal hoppe etter Wirkola, eller bli tatt tunnell på av Dyb. Han har vært i klubben siden 2015, og i 2019 uttalte han at han har én ambisjon for fotballkarriéren: Å bli husket i Wam-Kam, både på og av banen. 

Det har han alle muligheter til nå. 

Kong Dyb er død. Lenge leve kong Ra!