Nyheter

Wam-Kam FK utsatt for frekt svindelforsøk - en «död eller levande»-situasjon for en klubb på vår størrelse

Preben Halvorsen Skadsheim fre. 24 mai 


OSLO/LUXEMBOURG/FLORIDA (wamkam.no) Det var fredag morgen at Wam-Kam ble utsatt for det frekke forsøket som kunne sendt klubben i økonomisk ruin. Heldigvis fattet klubbens kasserer raskt mistanke, og fikk avverget det hele.

Klokken 8:32 tikket det inn en e-post i mailinnboksen til Wam-Kam FKs kasserer, Preben Halvorsen Skadsheim. Avsender og styreleder Magnus Ra Thuv Mustache spurte om Preben hadde anledning til å gjennomføre en betaling. Skadsheim, som ikke har for vane å sette seg på bakbeina når det kommer til å tjene Wam-Kam, svarte raskt positivt og ba om betalingsdetaljer.

Og det var når betalingsinformasjonen kom at Skadsheim begynte å ane ugler i måsan. Betalingen skulle etter sigende gjelde sportsutstyr, og skulle sendes i retning et kontonummer i en bank i Luxembourg. Mottaker var et firma som holdt på med fornying av hus i Tampa Bay i Florida og besøksadressen, ja, den var på Linderud i Oslo. Shady, much? Vel, det stoppet ikke der. Den største varsellampen var nemlig summen på fakturaen som lød 3700 euro. La det være sagt: Wam-Kam har vel neppe noensinne hatt likviditet til å handle sportsutstyr for 42500. Vi er en kompisklubb, for Christ’s sake. 

En kjapp telefon til styrelederen selv, bekreftet mistankene. Magnus Ra kunne, fra en bortgjemt strandperle langs Algarvekysten, fortelle at han ikke var mannen bak meldingen, og ved nærmere øyensyn viste det seg at mailadressen e-posten var sendt fra ikke tilhørte styrelederen selv.

Da var det bare å smi mens jernet var varmt, forteller husøkonom Skadsheim.

- Er det en ting jeg liker mer enn Wam-Kam, så er det å bruke av tiden til svindlere. Derfor valgte jeg å ta til den såkalte pinebenken.

Skadsheim responderte til denne angivelige styrelederen, som for øvrig (viste det seg) ikke en gang hadde klart å stave etternavnet sitt riktig. I retning Magnus Ra Thuv Mustache uten O gikk informasjon om at klubben ikke hadde midlene på bok, og en forespørsel om å dele opp betalingen. 

Litt senere kom responsen: «Hvor mye har vi på kontosaldoen?» (er dette riktig sagt? Har man mye på kontoSALDOEN eller på konto? En skoleøkonom må gjerne kontakte wk-redaksjonen med svar på det).

Skadsheim valgte nå å ende lidelsene til denne svindleren som nettopp hadde beveget mer eller mindre frivillig inn i et nytt avsnitt av «Preben prænker» (ikke hørt om «Preben prænker»-spalten? Sjekk ut WK-podden her). 

- Vi har masse penger, men ingenting til svindlere. Fuck off! svarte Skadsheim, før han sendte en ny e-post med de første linjene i refrenget til WK-sangen «Vi er Waldemarskamerater»

Så ble det kanskje tap for WK1 i gårsdagens match mot OSI 2, men Wam-Kam tok revansje og dro med seg en 1-0 mot svindlerne inn i helga.

Flere seire kan det bli, når Wam-Kam 2 og 3 spiller sine neste kamper førstkommende søndag og mandag.

Møt opp for å vise din støtte i kampen mot svindlerne.