Nyheter

Wam-Kam-legende mister hele sesongen: – En seier for likestillingen?

Jonas #10 don Wikborg tor. 3 mars 2022


Samboerens nye hobby gjør at Fredrik Saltbones (32) ikke får spilt kamper for Wam-Kams A-lag i 2022.  

– Det er skikkelig trist, men jeg har ingen argumenter som gjør at dette kan få et annet utfall, sier Fredrik Saltbones til wamkam.no.

32-åringen med over 80 kamper i den oransje trøyen har nettopp sluppet «bomben»: Det blir ingen WK 1-kamper på ham denne sesongen. 

Derfor ryker sesongen

Grunnen til det er enkel – men også litt kompleks. Hans ett år yngre samboer, Aftenposten-profilen Amalie Lereng, har begynt å spille fotball. Hver onsdag triller hun kule i KFUM-hallen sammen med en gjeng i Simensbråten Dameidrett. Samme kveld har Wam-Kams A-lag seriekamper i 6. divisjon. 

Det kunne jo vært perfekt. Problemet er bare at Lereng og Saltbones har to små barn sammen, og noen er nødt til å ha et øye dem om kvelden. 

Saltbones ser preget ut.

– Hva hadde du gjort? Har du noen ideer? spør han wamkam.nos journalist. Han får ingen svar. 

– Det er jo ingen grunn til at jeg har mer rett på å spille fotball en henne, sier han fortvilet – før han skyter inn:

– På en måte er det kanskje en slags seier for likestillingen? 

Heller ikke denne gangen får han svar på spørsmålet sitt. Journalisters oppgaver er – som mange kanskje vet – å stille spørsmål, ikke besvare dem. Dette er et viktig prinsipp for wamkam.no-redaksjonen. 

Laget WK-sangen

– Du er 32 år nå og en legende i Wam-Kam-miljøet. Kan dette bety slutten for karrièren din i oransje trøye?

– Først og fremst: legende er dine ord. Jeg er usikker på om jeg er det. Jørund Svestad, Simen Dyb Berg og Lars Gunnar Hoff er WK-legender. Jeg er nok ikke helt der, selv om jeg selvfølgelig håper å bli husket for mine bidrag på og utenfor banen. Jeg har jo laget Wam-Kam-sangen «Vi er waldemarskamerater», for eksempel. Når det er sagt, så håper jeg at vi (med trykk på vi, journ.anm) rykker opp til 5. divisjon igjen, sånn at det blir torsdagskamper neste år. Da håper jeg å være tilbake. Planen er også å være med på alt som ikke skjer på onsdager, så jeg får forhåpentlig med meg noen treninger og kanskje noen kamper for WK 2 og WK 3 hvis det er behov der, sier Saltbones. 

– Nå skal ikke dette bli noe avskjedsintervju, men hva skammer du deg mest over når du ser tilbake på Wam-Kam-karrièren din? 

– Det er helt klart remixen jeg forsøkte å lage av «Vi er waldemarskamerater». Det er rett og slett dårlig håndverk. 

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Amalie Lereng spilte fotball med Simensbråten Old Girls. Det er ikke riktig. Fotballgruppa kaller seg Simensbråten Dameidrett. 


  Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser:

 Siste Tweets