Nyheter

Wam-Kams mentalitet står frem- var tilskuerne på Furuset vitne til tidenes serieåpning?

Sander Daleng fre. 19 april  Kampdetaljer


Wam-Kam vant på overtid i serieåpningen som hadde alt. Under flomlysene på Furuset fikk man sett brennhete debutanter, snøvær, slagsmål og en okse fra Nordmøre.

FURUSET KUNSTGRESS: (Furuset 2 - Wam-Kam, 0-1)Preseason har bydd på en rekke overskrifter rundt Die Oransje. Noen har stilt spørsmålstegn ved et Wam-Kam uten Wikborg, mens andre har hevdet dette er den sterkeste WK-stallen på mange år. Det er tidlig å stille diagnose, men noen svar ble gitt i snøværet på Furuset.

Etter en lovende oppkjøring fortsatte Wam-Kam i samme spor, der de produserte flere store sjanser. Furusets forsvar var på jobb og berget, ikke mindre enn, fire baller på streken. I snøværet fikk fansen se flere debutanter vise seg frem. Maratonløperen Eimund, tik-toker´n Ole og publikumsfavoritten Edwin tok alle kampen på midtbanen. Sondre Herstad er ingen debutant, men som vikar under den pågående stoppermangelen, føyet han seg inn i rekken med kjekke, bunnsolide midtstoppere. Selv om det lenge så ut til at bortelaget skulle komme seg på tavla først, var det noen sekunder hvor tiden stod stille. Da Furuset fyrte av et skudd på vei mot vinkelen, grep en ny debutant inn. Etter et pumasprang av dimensjoner lå nysigneringen Christian i hjørnet og berget det som ville vært et slag i trynet for gutta du elsker eller hater.

«Når man skal få så mange skrubbsår, er det faen meg deilig å vinne

Furuset, som er mest kjent for barnevennlige Ikea, var alt annet enn barnevennlig torsdags kveld. Coach Hoff hadde bedt om kynisme før kampstart. Det ønsket ble oppfylt. Kampen fikk økt nerve. Gutta viste krigervilje. Sesongens første brannsår fått, og gule kort ble tatt. Da overtiden meldte sin ankomst steg mannen, som har blitt omtalt som Oslos dårligste hodespiller, til værs og stusset ballen videre til oksen fra Nordmøre. Tor Inge Polden skled inn 1-0, og kolliderte deretter med Furusets keeper. Ettervirkningene var voldsomme. Wam-Kams beste menn tok i mot slag, spark, spytt og ukvemsord som ikke egner seg på trykk. Dommeren fortjener ros for at situasjonen etter hvert roet seg. Etter noen svært ufarlige forsøk fra Furuset 2 gikk sluttsignalet. Sesongens første seier var et faktum. Matchvinneren hadde følgende å si etter kamp nr. 40 ikledd oransje:

- Når man skal få så mange skrubbsår, er det faen meg deilig å vinne!

Seiersrusen var tydelig, og coach Hoff oppsummerer sesongåpningen på følgende vis:

- Football, bloody hell. Sinnsykt deilig og ikke minst viktig at vi drar i land seieren på overtid i dag. Defensivt var det meget solid, men offensivt har vi mye å gå på. Men all ære til gutta som ville mer enn beina evnet i dag. Hvis det løsner offensivt blir dette en morsom sesong.

Neste uke venter Linderud hjemme på Fort Jesperudjordet. Det ligger fortsatt mange ubesvarte spørsmål i lufta, men det viktigste: Vil fansen gjenkjenne Petter DO uten draktnummer 9?

 

Wam-Kam XI (4-3-3)

Christian Svendsen

 

Tor Inge Polden

Ville Boring (K)

Sondre Herstad

Åsmund Gisholt (Petter DO)

 

Øyvind Blikra (Edwin Warden)

Ole Glesaaen (Sander Daleng)

Eimund Skogheim

 

Carl Lindström

Fabio Miracco

Magnus Ra (Bjørnar Nilssen)