Nyheter

Mercantile-spiller slaktes av WK-fansen etter Instagram-video: - Kan forstå jeg ikke burde postet den

Preben Skadsheim tir. 14 mai 2019


Etter mandagens oppgjør mellom Wam-Kam 2 og Mercantile, som for øvrig endte med 4-2-seier til de oransje, postet en av Mercantiles spillere en video som sår tvil ved WK2-keeper Petter Skadsheims keeperferdigheter. Det har satt sinnene i kok hos WK-fansen. 

"Påmeldingsfrist til Påls frisparkskole 16.05.19! Et av Triksene ligger i en dårlig keeper..."

Denne teksten står trykt i hvitt over en video som Mercantile-spiller Pål M. Stensholt postet på sin Instagram-konto mandag kveld. I bakgrunnen ser man Stenshagen overliste Wam-Kam-keeper Petter Skadsheim med et frispark som sisteskansen nok burde ha tatt. 

Men det er verken keeperprestasjonen eller frisparket for øvrig som får WK-fansens oppmerksomhet.

Tirsdag la wamkam.no-redaksjonen en poll ut på klubben Instagram-konto hvor klubbens følgere får følgende spørsmål: 

"Yay or ney å håne motstanderlagets keeper etter at man har tapt 2-4?"

Og følgerne er klare i sin tale. Med 82% mot skarve 18% er konklusjonen at Stensholt har tråkket i salaten, og heller burde ha vært opptatt med å feie for egen dør. 

Tar selvkritikk

Da wamkam.no tirsdag kveld tok kontakt med Stensholt, var det en angrende synder som svarte, og spilleren forklarer: 

- Frisparket er dårligere enn det keeperen gjør - likevel går den inn. Sånn sett er frisparkskole mer ment som humor knyttet til at jeg faktisk scoret. Men jeg kan forstå at jeg kanskje ikke burde ha postet videoen etter en 7. divisjonskamp på bakke-slettene på Ekeberg, meddeler Mercantile-spilleren. 

Stensholt har for øvrig selv også figurert i rollen som keeper, og det på høyt nivå. I 2009 hadde han én kamp for Eliteserielaget Sarpsborg 08 som den gangen spilte i Adecco-ligaen, nest høyeste nivå. I tillegg har han kamper for Ørn-Horten, KFUM og Follo.

Skadsheim tar ingen offer-rolle

WK-redaksjonen var tirsdag også i kontakt med keeperen i videoen, klubbens egen Petter Skadsheim, som ikke kjente til videoen fra før av. Han tar kritikken med fatning. 

-  Jeg lever vel egentlig helt greit med det her. Jeg kommer neppe til å påstå at jeg var superpatent i den situasjonen selv, men jeg var god ellers, og viktigst av alt - vi vant kampen, det gjorde ikke dem.

Og Skadsheim har rett i at både Wam-Kam, men også han selv, gikk seirende ut av duellen mot Mercantile. Mandag var han høyt og lavt, og figurerte som en god Neuer der han var ute og klarerte med både hode og føtter. Til og med et innkast tok keeperen seg tid til å ta i løpet av kampen. Med flere gode redninger og involveringer, har han all grunn til å være fornøyd. 

Så du tar ikke dette så tungt? 

- Nei, vet du, hvis dette kan gjøre han Pål glad, så er det helt supert det. Hvis dere snakker med han, så kan dere jo nevne jeg har noen ledige søndager framover og gjerne stiller opp hvis han vil lage flere videoer til Instagram-kontoen sin.

Skadsheim tar med andre ord stikket fra Stensholt med humor og fatning, og det er det vel kanskje også all grunn til. Merca-spilleren sparket jo oppover, og det er tross alt bedre enn å sparke nedover. 

 Siste Tweets