Seriekamp

Kamprapport

Fra himmel til helvete: Her gjør Wam-Kam-stjernen det ingen trodde var mulig

Fredrik Bøe Saltbones fre. 21 september 2018

Det har vært en berg- og dalbane-uke for Jonas Wikborg: Mandag scoret Wam-Kams ligamål nummer 1000. Torsdag sviktet han da det gjaldt som mest.

Lille Tøyen - Wam-Kam 1-0 (0-0)

BRYN KUNSTGRESS (wamkam.no): Han har spilt 135 kamper i Wam-Kam-trøyen og scoret 78 mål – mange av dem på straffespark. Jonas Wikborg hadde aldri bommet fra krittmerket for Die oranje. Det virket ikke som han evnet å bomme, men torsdag kveld ble den utrolige statistikken brutt.

På stillingen 1-0 til Lille Tøyen fikk Wikborg sjansen fra 11-meteren, etter at Sondre Herstad gikk overende i feltet. 28-åringen gikk selvsikkert frem for å skyte. Treffet på ballen var godt. Problemet var bare at Lille Tøyens keeper tilsynelatende hadde forutsett hvor ballen ville komme og reddet mesterlig.

Beklager til fansen

– Unnskyld. Fra hele mitt hjerte. Straffe skal være mål, men det ble det ikke i går. Bare vit at ingen tar det tyngre enn meg, sier en sønderknust Jonas Wikborg til wamkam.no dagen derpå.

Utenom straffemissen hadde Wam-Kam flere sjanser til å score: Blant annet headet Magnus Ra ballen i tverrliggeren i første omgang. Og Ola Jahr Røine fikk en gigantsjanse i kampens sluttminutter, men Lille Tøyen-keeperen dro en fantastisk redning opp av hansken.

Scoringen kom aldri, og dermed gikk Wam-Kam 1 på sesongens tredje serietap.

Flykter til fjells

– Det er merksnodig at vi ikke klarer å score. Jeg vil uansett påpeke at Joachim Trzebinski gjorde en meget god kamp i buret og var WKs beste. Det var også en solid debut av Moa, sier Jonas Wikborg på spørsmål om hvordan han vurderer kampen.

Wikborg er langt nede og må ta flere pauser underveis i intervjuet med wamkam.no. Han har bestemt seg for å reise vekk en periode, for å finne tilbake til gleden ved fotballen. Han håper andre medier vil respektere hans behov for ro.

– Nå skal jeg på fjellet for å prøve å sette ting i perspektiv igjen; finne roen blant ørret og skog, sier den kreative midtbanespilleren.

PS! Wam-Kam er allerede seriemester i 5. divisjon 2018. Les mer om det her.

Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser: