Nyheter

Denne deilige duoen scoret WK-ligamål nummer 1000

Preben Halvorsen Skadsheim ons. 19 september 2018 Kampdetaljer

Bjørnar Nedal + Jonas Wikborg = Wam-Kams 1000. mål i seriesammenheng.

ELLINGSRUD KUNSTGRESS (wamkam.no): Wam-Kam-fansen virket en smule bekymret da Grei gikk opp i 2-0 før fem spilte minutter, men Die Oranje slo knallhardt tilbake.

Wam-Kam 2 - Grei 2, 2-2 (0-2)

Etter en bedrøvelig 1. omgang der Grei tok kommandoen fra start, fikk en tidlig 2-0-ledelse og brukte store deler av de første 45 på å ha rimelig god kontroll på Wam-Kams nest beste, tok hjemmelaget over i omgang nummer to.

Ville og Wikborg hadde begge hver sin 100 prosent-sjanse til å redusere, men da de to storscorerne ikke så ut til å ha dagen, tok Bjørnar Nedal tak.

Mannen som har vært i klubben siden 2009, året etter at WK ble en del av seriesystemet, fikk ballen på venstrekanten, tittet opp og slo presist inn i feltet med utsiden av høyrefoten. Der hadde Wikborg timet løpet sitt, og nummer 10 kunne enkelt bredside inn reduseringen.

Ikke bare betydde målet 2-1 i målprotokollen. Det var også, ifølge NFFs tall, Wam-Kams mål nummer 1000 i seriesammenheng. De har kommet på følgende vis:

PS: WK-gudfar Øystein Hjelle Bondhus har presisert at NFFs statistikk kan være ufullstendig dersom dommeren har rapportert feil resultat.

Assisten var Nedals andre for sesongen, noe som betyr at han, med to kamper igjen, allerede har tangert personlig bestenotering for antall assist i én sesong. Backen som denne sesongen til tider er blitt å se på WK2-kanten, maktet to assist også i fjor og i 2011.

Wikborg var på sin side ikke ferdig for dagen.

Etter at Grei hadde banka ballen i stolpen etter å ha fått frispark på et tilbakespill, begynte tiden å løpe ut for WKs glade gutter. Men med snaue to minutter igjen på kampuret kom scoringen. En corner fra venstre ble headet ut igjen til cornertager Wikborg, han tittet opp og slo like greit ballen rett i mål.

- Var det et innlegg eller prøvde du på det?

- Ingen kommentar, sier tomålsscoreren til WK-redaksjonen, som imidlertid har kilder på at han ikke forsøkte å slå ballen rett i nettet.

Wam-Kam presset på for scoring helt til siste slutt, og fikk også én kjempesjanse til å avgjøre kampen. Halvard Mysen vant ballen på midten og unngikk så vidt å bli kvestet av den ikke veldig forsiktige stopperen på Grei-laget, satte fart og kunne spille både høyre og venstre til enten Wikborg eller Jørund.

Han må ha tenkt på hvem som har flest WK-mål totalt (Jørund, så klart), for istedenfor å gi nummer 10 hat trick, trillet han ballen til venstre og til Jørund. Han maktet imidlertid ikke å overliste burvokteren som kom stormende ut, og dermed endte det med poengdeling, akkurat som i borteoppgjøret mot Grei 2.

Wam-Kam 2 (4-3-3): Petter Skadsheim - John-Are Johansen, Torstein Skeie, Moa Albatat, Jonas «Ogde» Halvorsen - Halvard Mysen, Severin Sverdvik, Preben Skadsheim - Jørund Svestad, Ville Lande Borring, Jonas Wikborg

Spilte også: Christian Håland, Håkon Hammeren, Bjørnar Nedal

Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser: