Nyheter

Eks-landslagsstjerne lovpriser Wam-Kam etter bragd mot Bærumsløkka

Jonas #10 don Wikborg fre. 8 juni 2018 Kampdetaljer


Etter WKs imponerende seier borte mot Bærumsløkka, skiller det bare to poeng mellom topp tre i 5. divisjon, avdeling 1. 

Bærumsløkka - Wam-Kam 2-3 (1-2)

NADDERUD KUNSTGRESS (wamkam.no): Han har 21 landskamper for Norge, vært utenlandsproff i Borussia Dortmund, men mot Wam-Kam kunne ikke engang Jan-Derek Sørensen (46) forhindre årets første Løkka-tap. Etterpå var han fra seg av begeistring for måten Wam-Kam spilte på.

- Bra spilt, lød det kontant fra den tidligere Lyn-, Vålerenga-, Bodø/Glimt-, Rosenborg- og Borussia Dortmund-spilleren etter kampslutt. 

Og underveis i kampen hadde 46 år gamle Jan-Derek Sørensen, den aller største profilen på et profiltungt Bærumsløkka-lag, latt seg imponere flere ganger av Wam-Kams angrepsspill.

Les også:  Slik oppsummerer Bærumsløkka kampen på sine hjemmesider

– Det der er et bra angrep, sa han da Magnus Ra blåste innlegget til Halvard Mysen over på tampen av første omgang.

– Det der er faktisk pent, utbrøt han om innlegget til Anders Stivold, som fant pannebrasken til matchvinner Fredrik Sæland.

Uttalelsene er fritt sitert fra hukkomelsen til deler av WK-redaksjonen - se Sælands matchvinnende scoring under.

- Jævlig stolt

«Faktisk pent» er i hvert fall ingen underdrivelse. Fredrik Saltbones vridde spillet hurtig fra venstre til høyre, Denis Ligonja satte fart fremover, spilte Jakob Sande, som flikket ballen videre til Anders Stivold. Han, som til daglig er å finne på ærverdige WK2, la perfekt inn til comeback-kid Fredrik Sæland, som knuste all motstand i feltet. 

Og boom, bare minuttet etter at Sæland hadde satt ballen i stanga, hvorpå Bærumsløkka kontret inn 2-2, så sto det 3-2 i favør Wam-Kam på måltavla. 

Det ble ingen ordentlig sluttspurt fra hjemmelaget Løkka, det på tross av - eller kanskje på grunn av - høy ringrevfaktor i nevnte Jan-Derek Sørensen, Lars Iver Strand, Thomas Wæhler, Andreas Hauger og Arnfinn Rekdal. 

Dermed endte det 3-2 i favør heltene i oransje, som nå ligger på 3. plass etter halvspilt serie. Opp til ledende Løkka, som gikk på årets første tap, er det bare to poeng.

- Jævlig stolt av oss i dag! Kanskje den sterkeste lagseieren jeg har vært med på i Wam-Kam. Litt av æren skal vel coach Kalle ha også, som setter inn de levende WK-legendene Stivold og Sæland, som snur matchen, og får på enda en gammel stjerne i Ergo for å trygge inn seieren. Og bytter side på Ra minuttet før han bytter ham ut, sånn at han kan bruke fem minutter på å halte av banen. Og inn med Tord, som selvfølgelig er et helvete å møte for et lag som ligger under. Ingen som ikke spilte en kjempematch i dag. Gøy å spille på et lag hvor selv stjernene (#10) løper og kjemper i 90 min som om de var ekte lagspillere, skriver WK-kaptein Ville Lande Borring på et lukket WK-fora som WK-redaksjonen har fått tilgang til.

Snudde 0-1 til 2-1

Det var rett og slett en særdeles godt gjennomført kamp fra WKs side, selv om ting kunne ha sett annerledes ut dersom Løkka-spissen hadde satt returen fra kloss hold i mål istendefor over på stillingen 1-0 til hjemmelaget. 

Men etter at Jan-Derek Sørensen hadde åpnet målshowet med å skru et frispark elegant i mål, var det duket for en aldri så liten snuoperasjon signert Wam-Kam.

Først var det Sondre Herstad som kranglet med seg ballen, fikk dyttet den til Jonas Wikborg, som spilte tilbake til Herstad igjen. Alene med keeper Rekdal var han nådeløs, og dermed var lagene like langt igjen.

Så var det Tord Jarning som kunne juble for sitt første mål i den oransje drakta. Innlegget til Magnus Ra var som tatt ut fra lærerboka til coach Kalle, i feltet flikket Wikborg ballen videre med høyre og på bakre dukket Tord opp på rett sted til rett tid. Og WK kunne gå til pause med 2-1-ledelse.

Se bilder fra kampen her:

Temmet Løkka

Løkkas noe halvhøye press i den første omgangen avtok i den andre, og forsvarsfireren bestående av Denis Ligonja, Fredrik Saltbones, Ville Lande Borring og Halvard Mysen hadde stålkontroll på de lange ballene som ble slått opp mot Sørensen.

I mål gjorde Ola Jahr Røine savnet av Lars Ove Løseth så lite som mulig, og samtidig løp midtbanen skjorta av seg for å demme opp for den ballbesittende midtbanen til Løkka, der Hauger og Lars Iver Strand hadde tatt på seg dirigentrollene. 

Derfor var det meget surt at Løkka stanget inn 2-2 på corner, men det viste seg å gjøre aldri så lite. I sin første kamp for sesongen ble Fredrik Sæland matchvinner med sin kontante heading.

Slik startet Wam-Kam (4-3-3): Ola Jahr Røine - Denis Ligonja, Ville Lande Borring, Fredrik Saltbones, Halvard Mysen - Sondre Herstad, Christian Håland, Jakob Sande - Jonas Wikborg, Magnus Ra, Tord Jarning

Spilte også: Anders Stivold, Fredrik Sæland, Daniel Ergo 

Ikke hørt Wam-Kam-låten? Hør den her!

PS! Du kan laste låten ned fra SoundCloud her (funker trolig kun på desktop) eller du kan høre på den via din podkast-app: Søk på WK-podden! 


Les mer:

** Slik går det med de tidligere Wam-Kam-profilene i dag 

** Ble lurt trill rundt av Wam-Kams briljante 1. aprilspøk

** Wam-Kam-journalist plukket opp av mediegigant

** Luguber 4.-divisjonsklubb prøver å rappe til seg WK-keepere

** Hyllest og anti-WK-bønn i P3 Heia Fotball

** Wam-Kam-supporterens hyllest går viralt

** Sjakkprofil fly forbannet etter WKs poppis-kåring

 Siste Tweets