Nyheter

Derfor sammenliknes WK2-stjernen med Maradona – og syltetøy (!)

Preben Skadsheim fre. 15 juni 2018 Kampdetaljer


Hva har Maradona, Messi, Iniesta og syltetøy til felles? Skal vi tro WK-fansen, er det at de alle likner på Wam-Kams egen Severin Sverdvik.

Mandag møtte Wam-Kam 2 Grorud 3 til kamp i 7. divisjon. Sist lagene møttes, sikret Wam-Kam 2 opprykk fra 8. divisjon i 8-3-seieren på Ekeberg. Det begynner riktignok å bli noen overgangsvinduer siden, og denne gangen var det Grorud som stakk av med seieren på stillingen 3-2. Wam-Kams scoringer kom begge etter assist fra Wikborg, først med et deilig hodestøt fra luftens baron Torstein Skeie, og deretter mellom beina på keeper fra storscoreren Ville.

Etter kampen har både målene og resultatet dog fått lite sendetid.

For det som har stjålet WK-supporternes oppmerksomhet er et bilde av WK-profilen Severin Sverdvik. Sverdvik, som blant annet er kjent fra NRK P3-programmet Heia Fotball, ble i kampen avbildet med ballen i beina, omringet av ikke mindre enn tre Grorud-spillere.

Og sammenlikningene har vært like treffende som de har vært ubeskjedne.

WK-redaksjonens egen Jonas Wikborg har blant annet trukket paralleller med tidligere Barcelona-stjerne Andres Iniesta (nå: Vissel Kobe) og også en av fotballverdenens kanskje mest omtalte legender: Maradona.

- Sev har akkurat samme ikoniske stil som Maradona, Messi, Iniesta og så videre. Fullstendig respektløs og uredd, uansett hvor mange han møter. Jeg har stor respekt for holdningene og selvtilliten hans, meddeler Wikborg etter kamp i en eksklusiv WK-redaksjonen-meldingstråd.

Ser du likheten? Se bildene under og bedøm selv. 

Foto: Jonas Wikborg/Fredrik Saltbones


Sverdvik selv er ikke helt uenig i sammenlikningene med Maradona, men mener det likevel er visse forskjeller på de to.

- Jeg ville ikke scora med hånda, men ellers ser jeg likhetene, meddeler Severin ydmykt.

Det er for øvrig ikke bare til fotballspillere sammenlikningene har blitt trukket, og da mangeårig WK2er Bjørn-Arild Dahl tirsdag fikk se bildet, måtte han se til dyreriket for å finne dekkende metafor.

- Se på Grorud-spillerne! De klynger seg som gule veps rundt syltetøyet, utbrøt Dahl i bildets kommentarfelt på Facebook.

Og Dahl vet trolig hva han snakker om. Søndag 10. juni feiret nemlig familiegården 25 år som jordbærprodusenter, og lite smaker vel så godt, for både folk og veps, som nyrørt jordbærsyltetøy.

Uansett. Da wamkam.no-redaksjonen fredag gjorde Sverdvik oppmerksom på sammenlikningen, måtte han selv meddele at han heller ville sammenliknes med Iniesta enn med syltetøy.

Men hvis du måtte velge… hvilket syltetøy ville du ha vært?

- Tyttebær, svarer Sverdvik kontant, men blir med ett alvorlig i uttrykket når han begynner å spekulere i hvor glade veps egentlig er i tyttebærsyltetøy.

Derfor snur han også bare sekunder senere.

- Jeg vil endre svaret mitt. Ettersom det ikke finnes oransje bær, foretrekker jeg blåbær, siden de nesten er svarte – som hjemmedraktene til Wam-Kam. Og så er det digg på pannekaker.

Sammenliknet med syltetøy: Bjørn-Arild Dahl sammenlikner Sverdvik med syltetøy og Grorud-spillerne med veps. Om det var realiteten ville Sverdvik helst vært blåbærsyltetøy slik som i bildet (foto: Fredrik B. Saltbones). 


Om du selv ønsker å få en smakebit av Sverdvik og se han parkere motstanderne, har du muligheten allerede om to dager. Da møter Wam-Kam 2 tabelljumbo Haugerud på Haugerud kunstgress. Vel møtt! 

 Siste Tweets