Nyheter

Nøkkelspillere forklarer WK1-suksessen: - Oi, det visste jeg ikke

Jonas #10 don Wikborg ons. 15 august 2018


Har sluppet inn syv færre enn nummer to på lista.

MAJORSTUA (wamkam.no) Wam-Kam topper 5. divisjon før høstsesongen braker løs - og knuser de andre lagene på antall innslupne mål. 

På 11 kamper har det bare blitt 15 baklengs for Wam-Kams beste, noe som har bidratt til å gi syv seirer, tre uavgjort og bare ett tap - og nok til 1. plass i 5. divisjon. 

Bærumsløkka og Fossum, henholdsvis ett og to poeng bak WK1, har begge sluppet inn 22 mål, altså syv flere. Hvorfor har det gått så bra bakover i år? WK-redaksjonen har tatt en prat med den mest brukte forsvarsfireren samt coach Kalle for å få svar.

- Vi har gode keepere, har ballen mye og mister den færre ganger på egen halvdel enn før. Så når motstanderen vinner ballen, har de lengre vei til vårt mål, og da vinner vi den ofte igjen, forklarer coach Kalle. 

Nye WK-t-skjorter:  Sjekk ut the WAM-KAM series her!

Etter én og en halv sesong som WK-trener ser man tydelige spor etter «Kalle-ball» ute på banen.

- Det å dominere ballbesittelsen, har bidratt godt, for vi slipper ikke inn må når vi har ballen i laget. Ellers har vi mye kontunitet i forsvarsrekka, sier venstreback Halvard Iansen Mysen.

Hans motstykke på høyresiden, Denis Ligonja, er enig, men velger også å takke de fremover på banen.

- Vi har hatt en god stamme i forsvaret som har startet de aller fleste kampene og som er blitt trygge på hverandre. Vi skal heller ikke se bort i fra at vi trolig har 5. divisjons mest løpssterke midtbane som gjør en vanvittig jobb hver kamp, sier han.

WK1 åpner høstsesongen torsdag 16. august mot Bærums Verk Hauger. Møt opp på Linderud kunstgress klokken 20.15.

WK-kaptein og stopperkjempe Ville Lande Borring skrev den 8. juni at han skulle «svare om 10 (sannsynligvis minutter)», men WK-redaksjonen har ennå til gode å høre tilbake fra supporterfavoritten. Hans stoppermakker Fredrik Bøe Saltbones er imidlertid mer pratsom. 

- Hvordan forklarer du at WK har sluppet inn klart færrest mål?

- Oi, det visste jeg ikke. Det er jo fantastisk at vi har sluppet inn så få mål. Jeg har egentlig ingen annen forklaring på det enn at vi i Wam-Kam har en gjeng ydmyke og nysgjerrige spillere som hele veien ønsker å utvikle seg, sier han, og legger til: