Nyheter

Seier i trenerdebuten: Slakteren fra Balkan skjelver etter Andres' storspill

Jonas #10 don Wikborg ons. 6 mars 2019 Kampdetaljer

I sin første kamp som trenerduo ledet Emil Santos Simmons og Halvard Ianssen Mysen Wam-Kam til seier.

Wam-Kam 1 - Fremad Famagusta 1, 2-1 (2-0)

VALLE (wamkam.no): På 32 tellenede kamper de to siste sesongene har høyreback Denis Ligonja (t.h.) notert seg for to assist. Andres Hammersbøen (t.v) brukte én omgang på det samme.

Han har hatt klippekort på høyrebackposisjonen helt siden han ankom klubben i 2013, men det spørs om ikke Denis Ligonja, populært kalt Slakteren fra Balkan blant Wam-Kams harde supporterkjerne, må kjempe ekstra hardt om plassen den kommende sesongen.

WKs nye trenerduo - Emil Santos Simmons og Halvard Ianssen Mysen - viste Ligonja ingen nåde da backen møtte til kamp lenge etter oppmøtetidspunkt, og fra benken ble Ligonja vitne til at Andres Hammersbøen storspilte.

Den unge storsjarmøren som til vanlig har vært å finne på midtbanen for WK, noterte seg for intet mindre enn to assist på de første 45 minuttene som høyreback.

Først fant han Magnus Ra Thuv Moustache mellom forsvarslinja og keeper. Deretter tredde han Jakob Sande gjennom på samme vis, begge ganger med mål som resultat.

Die oranje gikk til hvilen med en 2-0-ledelse, og det var slettes ikke ufortjent.

Fremad Famagusta, for øvrig i samme divisjon og avdeling som Wam-Kam kommende sesong, hadde åpenbart ikke lest «Kalleball på 1-2-3» og virket rådløse hver gang WK gikk i angrep. Emil testet skuddfoten en rekke ganger, venstreback Mats hadde en suser fra nærmere 30 meter som ble reddet i siste liten og Wikborg traff innsiden av stolpen og ut fra omkring 18 meter. Det kunne altså ha blitt flere WK-mål, uten at det skjedde.

Det skal og nevnes at Famagusta hadde sine sjanser etter noen blemmer i WK-forsvaret, men da de en sjelden gang fikk sjansen på den snødekte banen, var avslutningene bokstavelig talt bak - og ved siden av - mål.

Emil og Halvard hadde åpenbart sett nok av Andres på høyrebacken etter de første 45, for de valgte å spare Famagusta for ytterligere ydmykelse ved å ta ham av banen.

Famagusta virket hakket vassere etter hvilen, begynte omgangen med å brenne et par kjempesjanser, men fikk til slutt scoringen da de vant ballen høyt i banen og utnyttet seg av av Trzebba sto langt ute.

Flere mål ble det imidlertid ikke. Det endte 2-1 i favør Wam-Kam i det som var Emil og Halvards trenerdebut.

- Det er stort, uttalte Emil i forkant av kampen.

Wam-Kam (4-3-3): Joachim Trzebinski - Andres Hammersbøen, Fredrik Bøe Saltbones, Halvard Ianssen Mysen, Mats Brevik - Jakob Sande, Christian Håland, Sondre Herstad - Jonas Wikborg, Magnus Ra Thuv Moustache, Emil Santos Simmons

Spilte også: Lars Gunnar Hoff, Denis Ligonja og to prøvespillere (Tord og Carl Even).

Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser: