FORT LINDERUD (wamkam.no): - I kveld skal vi bryte forbannelsen, sa spillende assistenttrener Fredrik Saltbones, aka Big Fred, til seg selv før torsdagens seriekamp mot serietoer Kurér.

Big Fred er ingen overtroisk mann, snarere tvert imot. Og i gårsdagens kamp skulle han bevise overfor seg selv og andre, at det ikke finnes ”forbannelser”.

Men kanskje er det grunn til å tro på det likevel?

Strømpeforbannelse

Før kampen mot Høybråten/Stovner 15. juni fikk Saltbones flunkende nye strømper, og siden har ikke Wam-Kam vunnet én eneste kamp.

I kampene mot Høybråten/Stovner, Bærums Verk Hauger og gårsdagens oppgjør mot Kurér har Big Fred brukt de nye strømpene. Fasiten er to uavgjort og ett tap.

Bildene øverst i artikkelen er tatt under de nevnte kampene, bortsett fra bildet helt til venstre: Det ble tatt underveis i 4-3-seieren mot Brosundet 8. juni – Wam-Kams forrige seier.

Hva mener du Big Fred skal gjøre? Stem her!

– Jeg regnet med at det blir offentlig brenning av de strømpene nå, sa hovedtrener John Martin Kallevik til Saltbones like etter at dommeren blåste av kampen på stillingen 3-3 mot Kurér torsdag kveld.

Wam-Kam var – som de har vært de siste kampene – dominante i banespillet, hadde de største sjansene og burde ha vunnet, men udyktighet og manglende evne til å få flaksen på sin side, gjorde at det ble uavgjort til slutt.

Dominerte og ledet kampen

Superspiss Joachim Magnussen sendte WK i ledelsen tidlig i kampen, men før pause klarte Kurér å utligne på ett av sine første besøk i Wam-Kams 16-meter. Dårlig kommunikasjon mellom keeper og Wam-Kam-forsvaret gjorde sitt til at de oransje regelrett ga bort et mål.

Ti minutter ut i andre omgang fikk Wam-Kam et noe billig straffespark. Jonas Wikborg – som hadde assist på det første målet – var sikker som banken fra 11-metersmerket og satte ballen i mål til 2-1.

Die oranje hadde egentlig god kontroll på kampen, men utover i andre omgang ble de fristet til å forsvare ledelsen i stedet for å gå for mål nummer tre og fire. Og det straffet seg. Ti minutter før full tid var hjemmelaget slappe i markeringen på en dødball. Dermed fikk Kurérs Simen Bergsodden stå helt alene og sette inn 2-2-målet.

Slapp inn, tok ledelsen, slapp inn igjen

Men Wam-Kam slo tilbake. På en dødball i det 82. minutt slo rutinerte Ståle Bjørnersen et knallhardt innlegg mot mål. Om han egentlig skjøt, er umulig å vite, men ballen lurte hele Kurér-forsvaret, inkludert keeper, og gikk rett i mål.

Wam-Kam hadde alle tiders mulighet til å ta med seg tre poeng fra Fort Linderud, men i kampens siste minutt glapp det. Kurér fikk et innkast høyt i banen og kastet inn på spissen i 16-meteren. Midtstopper Fredrik Saltbones – som antakelig er rammet av en forbannelse – skulle bryte foran, men idet han prøvde det ryggen Kurér-spissen inn i ham og gikk teatralsk overende. Dommeren – som hadde noen spiller mellom seg og situasjonen – lot seg dessverre lure (kanskje han skulle kompensere for den litt billigere straffen Wam-Kam fikk tidligere i omgangen?) og dømte straffe.

Straffen satte Kurér-kaptein Simen Bergsodden i mål, og dermed endte det 3-3 på Fort Linderud.

Strømpeforbannelsen lever videre ...

PS! Det skal sies at Big Fred forsøkte å bruke de gamle, slitte strømpene sine mot Oppegård 22. juni, men da ble det også bare uavgjort.