Nyheter

Speider sammenligner Wam-Kams sjakkstjerne med Messi

Fredrik Bøe Saltbones ons. 31 mai 2017


I 2007 oppdaget Jon Thorstensen Diouf-brødrene og Makhtar Thioune. Den siste uken i mai 2017 oppdaget han Jon Ludvig Hammer.

Vi vet alle hvordan det gikk med Diouf-brødrene Mame Biram og Pape Pate og Makthar Thioune. De tre senegaleserne gjorde stor suksess i den norske eliteserien. Men for Wam-Kams Jon Ludvig Hammer (26) har fotballeventyret så vidt begynt.

Mandag denne uken spilte Wam-Kam 2 seriekamp i 7. divisjon. Ringside var den anerkjente og høyt respekterte fotballspeideren Jon Thorstensen. Wam-Kam tapte 0-7, men fotballspeideren ble likevel imponert over én av spillerne i oransje drakt.

– I går så jeg en spesiell spiller. Smart, strategisk og en anelse kverulant. Det var Sjakk-Hammer. I forsvaret til Wam-Kam, skrev Jon ”Såpa” Thorstensen på Twitter.

 

** Les også: WK-stjerne stygt skadet etter overfall på banen

** Les også: Stygt tap mot serielederen for WK 2

Denne Twitter-meldingen har fått oppmerksomhet. I skrivende stund har åtte likt posten.

Da wamkam.no tar kontakt for å få en kommentar fra fotballspeideren, sparer han ikke på rosen:

– En la tydelig merke til at han tenkte flere trekk fremover – i motsetning til energispillere som for eksempel John Arne Riise, Jone Samuelsen og Sivert Heltne Nilsen. Han var også forbløffende rørlig med tanke på sin spesialiserte sjakk-kropp. Han tenkte også raskere enn mange av medspillerne... Messi-ish.

Thorstensen sammenligner altså Jon Ludvig Hammer med Barcelona-stjernen Lionel Messi, som av mange regnes som tidenes beste fotballspiller. Thorstensen er på ingen måte avvisende til at Hammer har ferdigheter som gjør ham attraktiv for andre, større klubber enn Wam-Kam.

– Er det en fare for at Hammer nå blir forsøkt kjøpt av en større klubb?

– Det er jo mange faktorer som spiller inn, og i tillegge er det nokså mange klubber som er større enn Wam-Kam. Et frø er sådd, dog, sier han kryptisk.

** Les også: Sjakkstjernens Wam-Kam-drøm blir trolig knust

Jon Ludvig Hammer, som for de fleste er kjent som en av Norges beste i brettspillet sjakk, reagerer slik på de rosende ordene fra Jon Thorstensen:

– Jeg er selvfølgelig veldig beæret. Jeg synes Messi er en god fotballspiller.

– Hvordan ville du stilt deg hvis en større klubb enn Wam-Kam kom på banen og ville signere deg?

– Jeg er positiv til å prøve meg på et høyere nivå, men det må være det riktige tilbudet hvis jeg skal flytte på meg. Jeg har tydelige krav til spilletid (aldri mer enn 45 minutter). På kort sikt tror jeg det er spillerne på WK1 som skal være nervøse - hvis coach Kalle (John Martin Kallevik, journ.anm) kommer på en WK2-match, kommer han nok til å flytte meg opp umiddelbart, sier Jon Ludvig Hammer. 

 

 

Jon Ludvig Hammer, slik vi vant til å se ham se ved sjakkbrettet. Foto: Hammers Facebook-side.


 

 Siste Tweets