Nyheter

Sjakkstjernens Wam-Kam-drøm blir trolig knust

Fredrik Bøe Saltbones lør. 11 februar 2017


Jon Ludvig Hammers (26) hobby (les: sjakk) spolerer trolig drømmen hans om å bli Wam-Kams oppmøtekonge.

Jon Ludvig Hammer er for de fleste kjent som Norges nest beste sjakkspiller, men i Wam-Kam er han først og fremst en lagkamerat.

Denne vinteren leder Hammer forbløffet alle i Wam-Kam. Han har storspilt på trening, og mannen som kun dukket opp på 13 treninger i hele fjor, topper nå WKs oppmøtestatistikk. Nå ofrer 26-åringen trolig muligheten til å bli oppmøtekongen for å bli med i FIDE Grand Prix.

Slik ser oppmøtetoppen ut i WK for øyeblikket:

Les også: Hammer briljerte i årets første treningskamp

FIDE Grand Prix er en serie med sjakkturneringer, der Hammer – hvis han gjør det veldig, veldig bra – kan kvalifisere seg til Kandidatturneringen. Skulle han vinne Kandidatturneringen, vil han møte kompisen og sjakkverdensener Magnus Carlsen i sjakk-VM.

– Kan det rett og slett bli slik at hobbyen din (les: sjakk) spolerer drømmen din om å bli WKs oppmøtekonge?

– Det ser dessverre slik ut, sier Jon Ludvig Hammer, som i vinter har møtt opp på alle treninger og kamper – totalt elleve treninger og én kamp.

– Jeg er sterk i sesongoppkjøringen, men så forstyrrer hobbyen fra februar/mars. Men jeg har fortsatt én trening før jeg drar, så jeg vurderer sterkt noen saftige taklinger på Aru for å opprettholde tetposisjonen, sier sjakkprofilen og sikter til nysigneringen Aru Ananthaharan som også har 100 prosent treningsoppmøte denne sesongen.

– Hva ville det betydd å bli oppmøtekonge? Kan det sammenlignes med å slå Carlsen i sjakk-VM, kanskje?

– Skalaen går som følger: 1. Score mål for wamkam, 2. Slå Carlsen i sandvolley, 3. Slå Carlsen i sjakk og deretter: bli oppmøtekonge. Men av de fire tingene, er det kun oppmøtekonge jeg aldri har oppnådd, sier den ydmyke WK-profilen.

Les også: Ryktebørsen: To spillere på vei til Wam-Kam

Les også: Megarutinert trener klar for Wam-Kam

Les også: Dette er fjorårets mest leste saker

Hør den siste utgaven av WK-podden:

I studio: Programleder Fredrik Saltbones, profil Jonas Wikborg og styreleder Simen Dyb Berg.

Se Wam-Kam-videoen som tok fullstendig av på Facebook