Nyheter

Wam-Kam 2 med sjeldent tap i sesongens første treningskamp

Preben Halvorsen Skadsheim fre. 10 februar 2017

For fire måneder siden sprutet champagnen på Ekeberg idet Wam-Kam 2 sluttførte sin ti kamper lange seiersrekke og sikret opprykk til 7. divisjon. Onsdag måtte de se seg slått for første gang siden 10. juni 2016.

WamKam 2 - BI Athletics 4-5 (4-3)

VALLE HOVIN (wamkam.no) På et iskaldt Valle-felt hvor snøen føk vannrett i vinden var endelig tiden kommet for første batalje i årets pre-season for Wam-Kam 2. Mens WK2 fant posisjonene på den sør-østlige delen av banen ved Valle Hovin linet fjorårets sjettedivisjonslag BI Athletics opp på den nord-vestlige. Mange syntes nok å angre bittert på å ha forlatt sofa og panelovn til fordel for ruskeværet, men idet dommeren blåste i fløyta forsvant tankene om semifinale i Farmen Kjendis og en godt stekt pizza og fokuset var rettet mot arbeidsoppgavene.

Wam-Kam 2 (4-3-3): Sondre -  Stjerno, Torstein, Simen, Bjørnar - Preben, Ståle, Josh - Mads, Ville, LoL

Spilte også: Jesper, Hammer, Aleksander, Remi

Det hele kunne startet med et brak for de oransje idet Ståle, fra avspark, slo en ball i bakrom mot en halsende Mads Mysen på høyrevingen som åpenbart hadde ladet godt opp til sesongens første løp. Ballen var millimeterpresis, og Mads befant seg plutselig alene med keeper etter snaue ti sekunder. Det kunne virkelig ha blitt en pangstart på sesongen, men i avslutningsøyeblikket, som Mysen selv omtaler som øyeblikket der alt alltid blir kullsvart, var det dessverre BIs keeper som gikk seirende ut av duellen.

I stedet var det atletene fra BI som skulle gå opp i ledelsen. Ti minutter ute i kampen ble en av motstanderens offensive spillere spilt gjennom og forbi WK2s forsvar, og deres første sjanse satt i målet bak Sondre og resten av laget. Kampens neste minutter var preget av kontroversielle dommeravgjørelser, og fra benken til WamKam kunne en høre supporterne/spillerne synge ”Dommern går på BI”, noe det for øvrig er gode grunner til å tro at han gjorde. Det kan ha sett ut som at dette hadde positiv effekt i WKs favør, for ikke lenge etter satt utlikningen. Igjen var Mads på hugget og kunne motta nok en slikemyk pasning, denne gang fra førstelagskeeper og andrelagsving LoL. Avslutningen satte Mysen sikkert i mål. Muligens ikke helt kullsvart denne gangen, altså.

Visste du at? Mads Mysen kommer faktisk fra Mysen (se rød markør).

På stillingen 1-1 tok BI igjen kontroll og gikk igjen opp i ledelsen, men WK2 var tydelig sultne på å vise at de var sterke nok til å bite fra seg også i syvende divisjon. På en overgang, bare minuttet etter BIs scoring, satte Mads fart med ballen på høyrevingen. På innsiden av seg hadde han Preben, og på det som i ettertid kan karakteriseres som et fornuftig tidspunkt slo Mads ballen innover. På ett touch satte Preben ballen i mål via benet til keeper. Noen vil nok hevde at scoringen faller i kategorien flaksemål, men flaks eller ikke: stillingen var nå 2-2.

Endelig var det så også WamKams tur til å ta styringen. Ikke bare én, men to ganger, og det var ingen ringere enn fjorårssesongens målmaskin Ville som tok ansvar. Først var det nok en gang Mysen fra Mysen som bidro offensivt. Mens dommeren stod med ryggen til utnyttet han situasjonen og spilte Ville gjennom på det som etter alle solemerker så ut til å være en tre meters offside. Denne fikk riktignok gå ubemerket hen, og dermed var 3-2-scoringen et faktum. WamKam var nå i ferd med å finne flyten fra fjoråret og ikke lenge etter var det midtstoppergigant Torstein Vardeberg Skeie som var på et av sine offensive løp. I god posisjon til å selv øke ledelsen spilte han heller uselvisk ballen på tvers av feltet til en Ville i muligens enda bedre posisjon. Ballen satt enkelt i mål. 4-2. Selv om BI reduserte én gang, holdt WK2 ledelsen til pausesignalet gikk på kontroversielle 40 minutter.

Om det var kulden som satte sitt preg på de oransje ballelegantene i løpet av pausen vites ikke, men den siste omgangen bar preg av at marginene heller befant seg i Nydalen. Fra sidelinjen ledet en autoritær skikkelse BI-laget på stø engelsk. Om det er samme mann som står bak det kule og engelskklingende lagnavnet Athletics vites ikke, men uavhengig av dette var det BI som fikk mest ut av sjansene sine. Når de satte både 4-4- og 4-5-scoringen hjalp det dessverre ikke at Wam-Kam 2 var nærme med et herlig volleyskudd fra Remi og flere halvsjanser fra andre Wam-Kamater. WK2 gikk med andre ord på sitt første tap siden den knallsterke 4-1-seieren mot Furuset på Ekeberg 3 den 10. juni i fjor, dagen som på mange måter markerte starten på opprykket fra 8. til 7. divisjon.

Det ble altså tap, men likevel har guttene all grunn til å se frem til årets sesong i syvende divisjon. De spilte til tider den trygge gode fotballen de er kjent for, og på 21-bussen på vei hjem kunne de hjemvendende supporterne høre hvordan et knippe WK-gutter drømte om seiersrekker, opprykk og scoringer fra øverste hylle. Etter å ha summet seg med en god natts søvn, hadde også målgarantist Ville gravd frem sine beste opplevelser fra kampen, og delte sin topp tre på det sosiale mediet Facebook i synkende rekkefølge:

Mål: 1-1 Mads (LoL), 2-2 Preben (Mads), 3-2 Ville (Mads), 4-2 Ville (Torstein)