Nyheter

Wam-Kam-stjerne stygt skadet etter overfall

Preben Halvorsen Skadsheim ons. 24 mai 2017


OSLO (wamkam.no) Wam-Kams egen Ville Lande Borring, tidligere omtalt for tidenes lengste målrekke og måltørke, ble mandag kveld feid av banen etter det som kan anses som en svært lite gunstig anvendelse av 100 kilo dødvekt. Fasiten var luksasjon i AC-leddet og skadeopphold fram til sommeren.

Med Jonas Wikborg på forretningsreise har mulighetene åpnet seg for at andre Wam-Kam-spillere kan få nyte av medieoppmerksomheten. Trist, mener noen. Litt godt, mener andre. Dette har blant annet fått positive følger for klubbens levende legende Ville Lande Borring. Etter mandagens kamp mot Skeid kan det riktignok se ut som det blir lenge til vi igjen får se noe fra Ville Lande Borring i mediebildet.

Farefullt spill

Ved flere anledninger under mandagens kamp mot Skeid opplevde Borring at motspillere kom for sent inn i duellene. Ikke mer enn tre-fire minutter før det fatale inntraff, skaffet han Wam-Kam et frispark på venstresiden etter en sen sklitakling (se resultatet nederst til venstre i tittelbildet) fra ikke mindre enn to Skeid-spillere. Av den grunn mener han det var en varslet skade og kun et spørsmål om tid før det gikk riktig galt.

Etter om lag 25 spilte minutter gjorde det nettopp det. Ville mottok en høy ball på høyrekanten og headet den videre. Et par sekunder senere kom et godstog av en Skeidspiller susende inn bakfra og sendte Borring ut av banen og rett i asfalten. Han ble liggende, og signaliserte etter hvert at han måtte ut. Resten av kampen tilbrakte han på sidelinja.

På spørsmål om hvordan Borring selv opplevde situasjonen svarer han som følger:

- Var i lufta etter å ha headet ballen da en motspiller måkte inn i meg bakfra. Så ham aldri komme, så fikk ikke gjort noe for å beskytte meg. Ble slengt ut av banen og landet med skulderen først på asfalten utenfor kunstgresset. Akrimioklavikulærleddet, dvs. forbindelsen mellom kravebenet og skulderbladet, ut av ledd. Kunne fort gått mye verre, så hadde vel egentlig litt flaks oppi det hele. Totalt unødvendig av Skeid-spilleren, ballen var borte lenge før han kom hoppende inn. Var noen stygge taklinger og etterslengere før det også.

På tross av at Borring opplevde situasjonen som unødvendig, mener han at selve utfallet av taklingen neppe var tilsiktet.

- Tror nok ikke de prøvde å skade oss, men blir fort farlig hvis man kaster seg inn med alt man har samtidig som man feilberegner og er for sent ute i situasjonene.

Les mer:

Røntgen og skadeopphold

Da WK-redaksjonen tirsdag ettermiddag var i kontakt med Ville hadde han akkurat vært og tatt røntgen, og kunne meddele at det dreide seg om en luksasjon i AC-leddet. Etter hva wamkam.no erfarer, dreier det seg om det vi vanlige dødelige kaller for en skulder ut av ledd. For Borring sin del innebærer dette et par uker med fatle før han kan starte opptreningen igjen.

I følge klubbens egen lege, Aru Ananthaharan er Ville trolig ute fram til høstsesongen starter.

- Ja, akromioklavikularleddet er ute av ledd. Det finnes ulike grader, Ville sin ser ut som en grad 2-3 av 6. Ligamentene er nok røket, så han må gå med fatle 7-10dager, og så ta det rolig med bevegelser i 6 uker. Kontaktsport er utelukket i minst 6 uker. Hvis han får en forskyvning av kragebeinet under denne perioden kan det hende han må operere, så det er lurt å ta det med ro.

Glorete legespråk: Borring og klubblege Ananthaharan beskriver skaden som en luksasjon i akromioklavikularleddet. For oss som liker å kalle en spade for en spade, dreier det seg altså om en skulder ute av ledd. 


Trist framtid for trio i dytten

Det Borring opplever som det verste med det hele, er at det som i begynnelsen av sesongen så ut til å utvikle seg til en dødelig trio nå ser ut til å være historie. Omtrent idet fotballverdenen hadde begynt å snakke om MVP (Mads, Ville, Preben) i samme åndedrag som den også kjente trioen MSN, har de tre trolig spilt sin siste kamp hvor alle tre er på banen. Mads Mysen fra Mysen har kjøpt leilighet i Kristiansand, og skal en tro overgangsryktene ser Mysen ut til å ha innledet samtaler med fotballklubben Tigerberget som for tiden spiller i 5. divisjon. Dermed er Mysen antakeligvis borte før Ville er tilbake, noe Ville ikke liker tanken på. 

- Trist. Mysen er en av få superstjerner i klubben, men for oss har han alltid bare vært en av gutta. Alltid hardtarbeidende, aldri noen stjernenykker. Blir vanskelig å erstatte både på og utenfor banen.

Les mer:

Støtte i sosiale medier

I etterkant av skaden har Borring mottatt flere varme ord i sosiale medier. Hashtagen #prayforville er allerede etablert på flere platformer, og andre fotballstorheter har foreslått at Wam-Kam-spillerne før neste kamp bør markere sin støtte i oppvarmingen.

På tross av en overvekt av støttende kommentarer har det også blitt antydet at Ville rett og slett bare må ta seg sammen. Enkelte har kommentert saken ved å bruke et kjeksikon som en billedlig metafor, og andre mener at en skulder ute av ledd ikke er noe å kimse av. Wam-Kam som klubb stiller seg uansett støttende overfor Ville og de nærmeste pårørende, og håper at restitusjons- og opptreningstiden går fort og smertefritt. #prayforville

Les mer: