Nyheter

Rekordlang målrekke fra WK2s superspiss omsider sluttført

Preben Skadsheim tir. 9 mai 2017 Kampdetaljer


For førstelaget til Haslum fra Bærum ble 8. mai 2017 en slags dobbel frigjøringsdag, da en av verdens lengste (?) rekker av mål i kamper på rad omsider var fullendt.

Wam-Kam 2 - Haslum: 2-2 (2-1) 

FORT ELLINGSRUD (wamkam.no) I kjølvannet av Wam-Kam 2s første hjemmekamp på Ellingsrud kunstgress mot Haslum har stemmene rørt seg i breddefotball-Norge. Fotballkampen resulterte nemlig i slutten på det som har vært en flere år lang målrekke fra Wam-Kams spydspiss Ville Lande Borring. Siden høsten 2014 har Borring scoret mål i hver eneste kamp han har spilt for Wam-Kam 2. Helt fram til i går.


Wam-Kam 2 (4-3-3): Sondre - Stjerno, Ørjan, Simen, Bjørnar - Alex, Erik, Mads Mysen - Jon, Ville, Preben

Spilte også: Torkild, Sindre, Hammer


”Bare én Ville Borring”

Etter at kampen, som endte 2-2, var blåst av, viste de tilreisende Wam-Kam-supporterne honnør ved å synge ”Det er bare éééén Ville Borring” til melodien av den velkjente julehiten ”Walking in a Winter Wonderland”. Wam-Kams analytikere har sjekket holdbarheten til denne påstanden, og i følge tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) kan det se ut som det er hold i det fansen hevder. Selv om storscoreren deler fornavnet Ville med 82 andre her til lands, er det fire eller færre som holder det fulle navnet Ville Lande Borring (SSB opererer med denne antallsangivelsen i alle tilfeller der det er mellom 0 og 4 som holder et navn, eksempelvis også for navn som Preben Skadsheim eller Bolle Marsvinsen (red. anm.)).


Sjelden mann: WK-fansen meldte at det kun finnes én Ville Borring. Statistikk viser at de kan ha rett.


Savner Wam-Kam-profil

Da Wam-Kam-redaksjonen tidligere i ettermiddag fikk kontakt med Borring, hadde han følgende å si om sin umiddelbare reaksjon etter gårsdagens kamp:

- Først og fremst merker jeg at savnet etter Jonas Wikborg er stort. På samme måte som Ronaldo trengte sin Özil og som Remy Belt også trengte sin Jørund Svæstad for å score mål, er det klart at fraværet av innlegg og følsomme stikkere fra Jonas er merkbart i situasjoner som denne.

Wikborg, som for tiden er på verdensturné for å promotere sitt eget t-skjorte-merke RATKING tees, stod i fjor øverst på WK2s tabell over målgivende pasninger, flere av disse omsatt til mål av nettop Ville Lande Borring.


To gode venner: WK-profilene Ville Lande Borring og Jonas Wikborg finner hverandre ofte både på og utenfor banen. Her fra en post-kamp kveld på Kulturhuset


Først og fremst en lagspiller

Borring er likevel rask med å legge vekt på at hans lengste måltørke i WK2-trøye ikke gir søvnløse netter og mye hodebry. Han forteller at Wam-Kam 2 nå har nye unge superstjerner på vei opp og fram i Prebinho og Mads Mysen fra Mysen, noe han selv sier han drar mye glede av.

- Sånn som situasjonen er nå er jeg veldig komfortabel med å være det samme for Mads Mysen som Sam Vokes er for Bale i det Walisiske landslaget. En som er stor og sterk og lager trøbbel for motstanderne og rom for Mads slik at han kan score.

Det er riktignok ikke bare det at Wam-Kam får mål som gjør at Ville nyter disse øyeblikkene.

- Jeg er en stor fan av oksen fra Mysen, og må innrømme at jeg nesten blir like glad for å se målfeiringen til Mads som det jeg blir av å score selv.

I samme klasse som Vardy og Messi

Ville Lande Borring framstår som en ydmyk lagspiller i sitt telefonintervju med WK-redaksjonen, og derfor får det bli opp til oss å framheve prestasjonen. På grunn av noe upresise statistikker fra fotballforbundet er det vanskelig å komme fram til hva det eksakte tallet på antall kamper på rad med scoring Borring har. Det er likevel ingen tvil om at han ikke bare er på høyde med, men faktisk godt over de beste gutta i verden.

Av imponerende målrekker (i kamper på rad) kan vi nevne Jamie Vardy (11), Gabriel Batistuta (11), Gerd Müller (16) og ikke minst Lionel Messi (21) (kilde: UEFA). For Borring sin del dreier det seg antakeligvis om et sted mellom 25 og 30 kamper på rad, noe som altså feier de påståtte ”store gutta” av banen som ubetydeligheter.

Avviser bekymringer fra fansen

Som et resultat av gårsdagens kamp har det som alltid også framkommet reaksjoner fra WK2-fansen. Mange spekulerer i om Ville, som i gårsdagens kamp kunne notere seg for målgivende pasning til tidligere nevnte Preben og Mads Mysen, nå har lagt målscoringen på hylla og heller ønsker å konsentrere seg om å servere så mange som mulig. Borring selv stiller seg forholdsvis avslappet til hele hysteriet.

- Jeg har på ingen måte lagt opp som målscorer, men i det siste har det vært sånn at utrolig ofte når jeg er i scoringsposisjon er Mads Mysen fra Mysen i bedre posisjon enn meg selv. Det er veldig bra, for som sagt elsker jeg å se feiringen hans.

Roser sterk laginnsats

Det virker i all hovedsak som om alle eventuelle bekymringer kan legges til side. Borring selv framstår som positiv og fornøyd med det laget har prestert i det siste. Gårsdagens kamp oppsummerer han som en sterk lagprestasjon.

- Laginnsatsen var stor. Det er lett å trekke fram enkeltspillere som har stått fram i det siste. Ørjan tror jeg aldri jeg har sett så god som jeg har sett ham i de to siste. Det samme med Hammer (sjakkspiller Jon Ludvig Hammer (red. anm.)). Ingen forventer at han skal knuse en fyr som er to hoder høyere enn ham i lufta, men så gjør han nettopp det. Likevel vil jeg først og fremst framheve laginnsatsen. Det var mange som slet i andre omgang med kramper og småskader som likevel stod på og slet for laget.

Føler du at vi har vunnet ett poeng eller tapt to i gårsdagens kamp?  

- Vel, jeg føler vi har tapt to med tanke på en tidlig 2-0-ledelse og store sjanser som for eksempel Johnnys volley i tverrliggeren, men vi kan fortsatt være stolte av innsatsen og stå på videre. Det var virkelig sterkt av oss å stå i mot de siste ti.

Liknende meldinger gikk blant de nokså slitne Wam-Kam-spillerne etter kampen. I går kunne vi i særlig grad være godt fornøyde med den defensive innsatsen, hele veien fra keeper Sondre, via forsvarsrekka bestående av Johnny, Hammer, Sindre, Simen, Ørjan og Bjørnar og videre opp gjennom midtbanespillere og vinger Erik, Mads, Alex, Torkild, Jon og Preben til vår allerede omtalte førsteforsvarer Ville.

Fasiten for Wam-Kam 2 etter tre spilte seriekamper er nå som på tippekupongen: HUB og 4 poeng. Neste uke står tabelltoer Rilindja 2 for tur, og fansen kan glede seg til nok et oppgjør på Fort Ellingsrud.

 

Stjerner:

*** Alex (sterk innsats både som spiller og som kaptein)

** Ville

* Sondre

 Siste Tweets