Nyheter

Oksen fra Mysen skadet i brann: Fotball-Norge hilser i videokavalkade

Preben Skadsheim tor. 1 juni 2017


Da Mads Mysen fra Mysen gikk av banen mot Lambertseter mandag, visste han lite om at det antakeligvis var hans siste opptreden i oransje. Et fall i et bål ville det annerledes.

OSLO (wamkam.no) Selv om den triste nyheten dukket opp i kjølvannet av 7-0-tapet mot Lambertseter mandag, og en dermed skulle kunne tro at det var matadorene fra Lambertseter som hadde klart å temme Oksen fra Mysen, må vi faktisk tilbake til den 8. mars 1997 for å få en forklaring på hvorfor Mysen nå trolig har spilt sin aller siste Wam-Kam-kamp.

En ung, lyshåret Mads Mysen fra Mysen var på denne tiden ikke like koordinert i gangen som han er i dag, og falt overende i et glohett bål. Dette resulterte i store brannskader på Mysens ene hånd, og det er denne skaden som nå trolig har satt en brå stopper for karrieren. I et forsøk på å rette ut lillefingeren tirsdag, fikk Mysen streng beskjed fra legen om å unngå kontaktsport i fire uker, omtrent like lenge som han hadde igjen av sin Wam-Kam-karriere. Fotball-Norge er i sjokk (se video i bunnen av saken). Det er også mamma Kristin Ianssen fra Trøndelag. WK-redaksjonen har spurt fotballmoren hvordan det var å oppleve at sin egen sønn ble slukt av flammehavet denne dagen i 1997. Historien er, tro det eller ei, like rørende som den er trist.

- Det er selvfølgelig en mors verste mareritt, men jeg klarte å beholde roen og fikk han under kaldt vann (tusen takk, Kristin! red. anm.). Det gikk overraskende bra. De påfølgende tre ukene var Mads på rikshospitalet, og faktisk tror jeg dette var starten på hans fotballkarriere. Fordi han skulle gå rundt med hånda si høyt, så fikk han en ballong, og hele dagen gikk han og sparka på ballongen. Faktisk gjorde denne ballongen at han ble ganske god til å trikse, i hvert fall med tanke på at han bare var ett og et halvt år.

Like fullt som brannskaden satte fart på fotballkarrieren, er det nå, ironisk nok, også denne skaden som har satt en stopper for nevnte karriere, og som gjør at vi kan se langt etter flere oksefeiringer i denne omgang.

** Les også: Wam-Kam hyllet Mads Mysen med målorgie


Okse med ett horn: Mads Mysen fra Mysen er kjent for sin oksefeiring. Etter en fatal brann har oksen nå bare ett horn å feire med.


Et Wam-Kam i sorg

Nyhetene om Mysens karrieresmell har gått hardt inn på kollegene og kameratene i Wam-Kam FK. Styreleder Simen Dyb Berg innrømmer overfor wamkam.no at dette er et skudd for baugen for klubben som helhet.

- Ryktene nådde meg for et par dager siden. Det er en veldig trist nyhet. Mads har vært en av klubbens beste spillere de to siste sesongene, og bidratt stort til begge lag. At det nå ser ut som Wam-Kam-karrieren er over er nærmest uvirkelig. Han vil bli dypt savnet, og det vil bli utrolig vanskelig, om ikke umulig, å erstatte Oksen fra Mysen. Jeg går og håper at WK kan få nyte godt av hans ferdigheter et par ganger til, selv om jeg nok bare må innse realiteten og forstå at det ser svært usannsynlig ut.


En skikkelig gladgutt: fra dagen Mysen entret banen i oransje, har medspillerne fått nyte av hans gode humør. Her er han avbildet fra en kveld på klubbens eget klubbhus, Waldemars café, hvor han også klarte å sjarmere seg inn i varmen hos damene fra NAV Vestre Aker.


Bare gode minner

Da WK-redaksjonen tirsdag var i kontakt med Mads, var det en følelsesladd ung mann som svarte i andre enden av telefonen. Han er først og fremst lei seg for at Wam-Kam-epoken nå ser ut til å ha nådd en bitter slutt. Likevel ser han tilbake på tiden i Wam-Kam som den beste opplevelsen han har hatt i fotballsammenheng, og sliter med å velge det beste blant mange gode minner.

- Det startet jo med et brak, da Stjerno satte ballen i krysset fra om lag en mils avstand i min aller første WK-kamp. Allerede da skjønte jeg at dette ville bli stort. Dette ble bekreftet senere i sesongen da jeg fikk se Bergmann saksesparke ballen i mål mot Nordstrand. Ellers var jo hele den sesongen magisk. Tenk å få være med på en så herlig seiersrekke, og ikke minst få muligheten til å sette spikeren i kista mot Grorud i opprykkskampen. Jeg feller en tåre bare av tanken.

Av andre gode minner trekker han blant annet fram det å få være vitne til og ikke minst bidra til å opprettholde Villes enorme scoringsrekord, få være med å danne bredde-Norges svar på Barcelonas MSN, MVP (Mads, Ville, Preben) og ikke minst da Ståle risikerte å få gult kort i WK1s kamp mot Driv ved å ta av seg drakta, bare for at Oksen fra Mysen skulle få feire på sedvanlig vis. Mads Mysen har hatt det godt i Wam-Kam.

Fotball-Norge hilser

Mysens solide karrierebrist har opprørt et helt fotball-Norge, og det er flere som tegner seg på lista av folk som ønsker å vise Oksen fra Mysen sin støtte. Se denne tårevåte kavalkaden:Fra klubbens hold vil vi bare ønske deg lykke til i tiden som kommer, Mads. Våre tanker går til deg og familien. Takk for alt du ga, Mads Mysen fra Mysen.

 Siste Tweets