Kampdetaljer

Wam-Kam 12
Langhus3

14.10.2018

16:00

Kretsmesterskapet

Ekeberg kunstgress

Kamprapport


WK tapte åpningskampen i KM: Reagerer på dommerforklaring

Jonas #10 don Wikborg man. 15 oktober 2018


Tross tap har Wam-Kam fortsatt sjanse til å bli kretsmester.

EKEBERG KUNSTGRESS (wamkam.no): Var det offside eller var det ikke offside på 3-2-målet til Langhus? Flere reagerer uansett på dommerens forklaring.

Wam-Kam - Langhus 2-3 (1-1)

På overtid av den andre omgangen skjedde det som fikk det til å renne over for de aller fleste wamkammere i finværet på Ekebergsletta søndag ettermiddag:

Magnus Ra spilte en ball inn i banen fra venstre, en Langhus-spiller strakk ut en lang fot og fikk en tå på ballen, som på sin side endte opp hos spissen deres. Han var resolutt alene med en særdeles god Joachim Trzebinski, men burde 3-2-scoringen til Langhus ha blitt godkjent?

Hoveddommeren refererte med sin assistentdommer før hun kom frem til at ja, målet står, det til Wam-Kam-spillernes frustrasjon.

Ut fra bildene er det uklart om Fred opphever offsiden der han er plassert som venstre stopper, men selv mener han at han holdt linja. Forklaringen til dommerne var uansett at det var en «deflection» - og at det dermed ikke var offside. 

WK-redaksjonen har fått tak i en annen dommers synspunkt, og hen opplyser om at det i teorien er mulig å la spillet gå etter en defleksjon. Når hen ser videobildene WK-redaksjonen er i besittelse av, synes dommeren imidlertid at forklaringen er tynn suppe i akkurat dette tilfellet.

- Det er ikke deflection, men det er vanskelig å se ut fra disse bildene om det er offside eller ikke, sier den ikke navngitte dommeren til WK-redaksjonen.

Hva synes du? Høydepunkter under, og den avgjørende situasjonen kommer fra cirka 1.22 inn i klippet:

Også på sosiale medier reageres det.

- At det der er deflection...? Det er jeg ikke enig i. Er nok ikke en bevisst pasning til spissen, men definitivt et forsøk på brudd av pasning, sier den rutinerte breddefotballspilleren Ståle Bjørnersen, som for øvrig er Wam-Kam-spiller.

Han legger til at det er vanskelig å se om oppsiden oppheves, mens Joachim Magnussen mener at det ikke er offside.

- Kom fra vår spiller. Ikke i nærheten av offside, kommenterer han, som tilsynelatende virker å ha sett seg blind på egen skuespillerkarriere.

WK-redaksjonen har vært i kontakt med og bedt om en reaksjon på bildene fra dommeren som dømte kampen, men hun ønsket ikke å bli sitert på noe av svaret. 

3-2-målet var det siste som skjedde i kampen, og dermed har ikke Wam-Kam sikret seg det aller beste utgangspunktet før det avgjørende oppgjøret mot Sagene søndag 28. oktober. Sagene slo Langhus 3-0, noe som betyr at Wam-Kam MÅ vinne med to for å ta pokalen hjem.

Foruten om 3-2-målet var det flere nevneverdige ting som skjedde i kampen. 

Joachim Trzebinski storspilte mellom stengene, og noterte seg for en strålende strafferedning etter å ha psyket ut straffetageren til Langhus. Straffen kom for øvrig etter en særdeles klønete hands signert Fredrik Saltbones. I et forsøk på å klarere ballen, fikk han et realt sleivtreff og skjøt kula opp i egen hånd. Merkelig nok ble hendelsen ikke fanget på film, ifølge videoansvarlig Fredrik Saltbones.

Det var likevel Langhus som fikk første stikk i solskinnet på Ekebergsletta. 

Et langt innkast ble stusset videre i feltet, et sleivtreff endte i stanga, men der var to Langhus-spillere først på ball. 1-0 etter et passivt oransje forsvarsspill.

Utligningen lot imidlertid ikke vente lenge på seg. Det høye Wam-Kam-presset ga resultater da Magnus Ra tvingte en Langhus-forsvarer til å spille ballen inn i banen. Der kom Jonas Wikborg først på ballen, og fra 16-meterstreken hamret han ballen inn via motsatt stang. 

Ifølge WK-redaksjonens beregninger er skuddet målt til 76 kilometer i timen.

Så kommer vi over til dagens andre spørsmål, for det er vel bare Harry Kane (ref. dette) som i tillegg til Ra har frekkhetens nådegave til å claime en slik assist. I skrivende stund er det imidlertid WKs nummer 8 som etter egen oppfordring står bokført med den målgivende pasningen, noe som gjør ham til WK1s assistkonge, én mer enn Lars Hoff og Joachim Magnussen.

Lagene gikk til hvilen på stillingen 1-1, Wam-Kam hadde taket på kampen, men igjen var det Langhus som fikk uttelling. Etter ikke å ha fått klarert ordentlig, ble ballen headet i mål til 2-1 i favør Langhus.

Igjen kom Wam-Kam tilbake, denne gang på «Kalleball»-vis. Fredrik Sæland fant Wikborg på kanten, han trillet gjennom til Ola Jahr Røine, som igjen dunket ballen hardt inn foran mål. På bakre stolpe kom Ra stormende til, vendte opp og denne gang er det ingen tvil. Magnus Ra fant veien til nettmaskene for syvende gang denne sesongen.

I løpet av kampen hadde Wam-Kam en rekke store sjanser til å score flere mål. Hoff skjøt utenfor fra skrått hold, Ra ble forhindret av tverrliggeren, Moa var en hårsbredd unna sitt første WK1-mål etter en heading, Herstad det samme og Wikborg burde ha scoret på innlegg fra Ola. 

Men det var ikke Die Oranjes dag søndag. På overtid var det istedenfor Langhus som sikret seieren. Det er likevel langt fra over. Å vinne med to mål mot Sagene kan absolutt la seg gjøre - møt opp på Ekebergsletta 28. oktober for å heie frem guttene i oransje!

Wam-Kam (4-3-3): Joachim Trzebinksi - Denis Ligonja, Ville Lande Borring, Fredrik Saltbones, Preben Skadsheim - Jakob Sande, Fredrik Sæland, Sondre Herstad - Magnus Ra Thuv Moustache, Jonas Wikborg, Lars Gunnar Hoff

Spilte også: Moa Albatat, Sander Solvik og Ola Jahr Røine.

Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser:

Les mer:

** Gladmelding for WK2: Beholder plassen etter nimålsthriller

** Jan Åge Fjørtoft lenket til Wam-Kam

** Anklages for å ha stjålet WK-profilens varemerke

** Absurd skade på WK2-stjerne - pådro seg strekk da han løp til T-banen

** Sjokkresultater sender Wam-Kam oppover tabellen tross nedtur

** Derfor sammenliknes WK2-stjernen med Maradona – og syltetøy (!)

** Eks-landslagsstjerne lovpriser Wam-Kam etter bragd mot Bærumsløkka

** Slik går det med de tidligere Wam-Kam-profilene i dag 

** Ble lurt trill rundt av Wam-Kams briljante 1. aprilspøk

** Luguber 4.-divisjonsklubb prøver å rappe til seg WK-keepere

** Hyllest og anti-WK-bønn i P3 Heia Fotball

** Wam-Kam-supporterens hyllest går viralt

** Sjakkprofil fly forbannet etter WKs poppis-kåring