Nyheter

Siste Tweets

WK2 showet foran supersupporter: - Festfotball fra ende til annen

Jonas #10 don Wikborg man. 18 september Kampdetaljer


I vår tapte WK2 5-0 mot Merca. Søndag ble det snudd til 7-1-seier.

Mercantile - Wam-Kam 2, 1-7 (1-3)

Langerudbanen (wamkam.no): Endelig kom supersupporter Ola Skadsheim seg på kamp. Det motiverte spillerne til å få frem sitt beste.

Aldri før har den nye Wam-Kam-sangen ført i pennen av Fredrik Saltbones runget høyere på en stadion i Norge, eller i hele verden for den saks skyld. Selveste Ola Skadsheim hadde tatt turen fra Eidsberg, og som de aller mest hardbarka supporterne, så kom han og følget litt etter at pipeblåseren hadde satt i gang kampen.

I SITT FINESTE ANTREKK: Ola Skadsheim stilte med nylig auksjonsvunnet Wam-Kam-memorabilia. Det er også hans dyreste antrekk.

Alt om den elleville auksjonen: Beruset spiller betalte rekordsum for å bli kvitt eget kallenavn

Så smalt det. 

Vi er ikke en gjeng som taper / Vi er waldemarskamerater / De gutta du elsker eller hater / Vi er waldemarskamerater / Ååååååhh-ååååh-åh-åh / Ååååååhh-ååååh-åh-åh / Ååååååhh-ååååh-åh-åh / Vi er waldemarskamerater

Kampen ble kanskje spilt på Langerudbanen, men undertegnede er rimelig sikker på at man kunne høre sangen helt hjem til ærverdige Ellingsrud kunstgress, som har vært WK2s hjemmebane denne sesongen.

Alle målene oppsummert

Med støtten begynte også målene å renne inn, det etter at de første 20 minuttene hadde vært litt «ta og føle på hverandre». Vi hadde ikke glemt at Merca-gutta, for øvrig blant de hyggeligste kara i klassen og i en helt annen liga enn Rilindja, slo oss med kalassifrene 5-0 i våroppgjøret

Det første kom etter et sabla WK-press.

0-1: Den tidligere norgesmesteren Mercantile maktet aldri å klarere ballen, Wikborg brukte yttersiden av foten til å finne Nakkerud på kanten av sekstenmeteren, og mannen med det gylne hår, som var tilbake fra skrekkskaden han pådro seg i midtukekampen for WK1 (NB! Sterke bilder!), klinket til. Men ikke i mål, som du kanskje skulle tro. Skuddet fant innsiden av stolpen, men det gjorde ikke all verdens. På returen: ingen andre enn Ville, så klart - 0-1!

1-1: Deretter fikk et frispark fra skrått hold lov til å ta hele turen inn bak WK-keeper Ørjan, men det tok ikke lang tid før ledelsen igjen tilhørte bortelaget.

Lest denne? Slik stemmer Wam-Kam-profilene

1-2: Ville ble spilt helt fri i bakrom av Ståle, men ettersom ingen ropte hvor ledig han var, vendte den vanligvis så målkåte spissen litt bort fra mål. Dermed måtte Ville forsøke seg på innlegg istedenfor skudd, men nesoddingen viste at han også behersket det. I feltet raget Preben høyest, men uselvisk som han er, valgte han å heade ballen inn mot bakre stolpe istedenfor på mål. Der sto Wikborg og ventet med høyrebenet - 1-2!

1-3: Nummer tre for Wam-Kams del var av den klassiske sorten. Wikborg fant Ville med en stikker i bakrom. Pang - 1-3!

1-4: Heltene i oransje fikk en pangåpning på omgang nummer to etter at Merca prøvde å stå noe høyt i håp om en redusering. Wikborg og Andres kontret hjemmelaget i senk, og førstnevnte fikk æren av å plassere inn sitt andre med høyre (!) fra noe skrå vinkel. 

1-5: Så var det Sev sin tur til å tegne seg på målscorerlisten. Wikborg fintet ut backen på høyrekanten, skar inn i banen og overleverte kula til Andres. Han la ballen igjen på første til Sev, som ikke så noen annen utvei enn å dunke ballen i tverrligger og inn fra nærmere 25 meter. Dagens perle! Og litt som det her, bare i spill:

 1-6: Og så endelig var det Preben Skadsheim sin tur til å score. Du legger kanskje merke til at Preben har samme etternavn som supersupporter Ola Skadsheim, og nå kan wamkam.no avsløre at de to faktisk er i slekt.

Ola er faren (!) til Preben.

Derfor var det ekstra gledelig for Skadsheim jr. å ende måltørken foran sin egen pappa. Wikborg dro seg innover fra høyre og fant Prebsk sitt perfekte løp i bakrom. Alene med keeper gjorde lynvingen ingen feil, og med det scoret han sitt første mål på litt over én måned. Å gå fire kamper uten å score er uvant kost for mannen med nest flest WK2-scoringer denne sesongen, men nå er det ventet at målene kommer til å renne inn.

1-7: Helt på tampen fikk også gamlefar Ståle Bjørnersen lov til å dunke inn spikeren i kista. På pasning fra Wikborg og fra skrått hold klinket den rutinerte midtbanespilleren til på hel eller halv volley. Resultatet ble uansett mål! Etterpå oppsummerte han hele kampen på følgende vis:

- Jeg scora 7-1-målet. Det var en perle!

Hvilken WK1-stjerne er du? Ta testen her!

Bjørnersen la vel også til at «Sindre Meldalen spilte en prikkfri kamp» (når gjør han ikke det? journ.anm.) og at dette var «årsbeste av WK2», og det er vanskelig å være uenig. Ikke bare kunne Die Oranje ha scoret flere mål, men roen i spillet samt antall frekke triks som ble tatt er ikke vanlig skue for den vante WK2-fan. 

Spesielt kan vi kanskje trekke frem en dobbeltluke signert nummer 10 og som fant sted rett foran supersupporter Ola Skadsheim. Den var omtrent slik:

På sidelinjen sto Ola Skads og var fra seg av glede. Etter kampslutt kunne man også skimte en tåre i øyekroken til supporteren som endelig hadde kommet seg på kamp.

- Festfotball fra ende til annen! Tunneler i fleng og flere kremmerhus. JADA! kommenterer han.

Mercantile-spillerne måtte på sin side deppe over stortap og sisteplass i avdelingen.

- Kanskje det flaueste jeg har vært med på, sa en av deres prominente spillere etter kamp. Men Norges eldste fotballag hadde sine grunner.

Av hele vårt fotballhjerte håper vi at Mercantile slipper å rykke ned på tross av sisteplassen (men ettersom to lag har trukket seg, så er jo det også realistisk), for finere klubb er det vanskelig å finne. 

Vi takker for kampen, og ser selv frem mot neste. Da venter Fossum 2 på ærverdige Ellingsrud kunstgress.


Wam-Kam (4-3-3): Ørjan - Stjærno, Jonas, Tors, Meldalen - Sev, Ståle, Nakkerud - Andres, Ville, Prebsk

Spilte også: Wikborg, Bjørnar

Antall WK-tilskuere: 5 (!) 


Stjerner:

*** Meldalen

** Stopper-Jonas og keeper-Jonas (samme person)

* Prebsk, Tors, keeper-Ørjan, Sev, Stjærno, Bjørnar


Ikke hørt den nye Wam-Kam-låten? Hør den her!

PS! Du kan laste låten ned fra SoundCloud her (funker trolig kun på desktop) eller du kan høre på den via din podkast-app: Søk på WK-podden! 


Les mer:

** Dramatisk avslutning mot Fossum: - Årets sureste tap

** Supporterne hyller Wam-Kam med enda en ny supporterlåt

** «Idol-Jonas» og andre kjendiser hyller Wam-Kam-låten

** Wam-Kam rammet av mystisk forbannelse

** Lanserer Ullevaal stadion som ny hjemmebane for Wam-Kam


 

 

Kommentarer (0)