Nyheter

Valg 2017: Slik stemmer Wam-Kam-profilene

Fredrik Bøe Saltbones lør. 9 september


Lurer du på hva WK-spillere som Jon Ludvig Hammer, Aru Ananthaharan og Jonas Wikborg stemmer? Her får du svaret!

11. september avholdes stortingsvalget 2017. Flere waldemarskamerater står nå frem og forteller hvilket politisk parti de stemmer på ved dette valget, og de forklarer hvorfor.

Jonas Wikborg

Kommer fra: Oslo

Stemmer: Ap

Begrunnelse: Å stemme KrF, Høyre eller Venstre er i praksis å gi stemmen sin til en regjering som inneholder FrP, og det er uholdbart. Jeg stemmer Ap.


Erik Nakkerud

Kommer fra: Nesodden

Stemmer: MDG

Begrunnelse: Fordi fotball er best på gress.


Aru Ananthaharan

Kommer fra: Oslo

Stemmer: SV

Begrunnelse: SV. Fordi det er på tide å prioritere klima, medmenneskelighet i asylpolitikken, mindre forskjeller i samfunnet og et rausere samfunn. Og få Sylvi bort fra all makt. 


Jon Ludvig Hammer

Kommer fra: Lier

Stemmer: Venstre

Begrunnelse: Fordi Venstre har en tydelig miljøprofil. Fordi Venstre satser på kollektivtransport. Fordi Venstre vil gi bedre vilkår til småbedrifter og selvstendig næringsdrivende. Fordi Venstre vil finansiere idrett over statsbudsjettet, istedenfor at folks gambling hos Norsk Tipping skal påvirke finansieringen. 


** Hva stemmer du? Stem nederst i saken!


Lars Gunnar Hoff

Kommer fra: Oslo

Stemmer: Blankt

Begrunnelse: Et skikkelig pangparti mangler i dagens Norge. Jeg stemmer derved blankt og håper på alles stemme til det nye partiet Hoffs venner som stiller til valg i 2021.


Thomas Horvath Svendsen

Kommer fra: Fredrikstad

Stemmer: SV

Begrunnelse: Jeg har faktisk vært medlem av AP, men har bestemt meg for å stemme SV i år. Begrunnelsen kommer av mye av det samme som Jonas Wikborg sier. Regjeringen – og særlig ministere i FrP – er med på å skape en økt polarisering i det norske samfunnet. Det blir ikke AP en gang til fordi partiet har stagnert i sin utvikling av ambisiøs miljøpolitikk.


Dette ville blitt resultatet av valget hvis Wam-Kam-spillerne hadde vært et represenatitiv utvalg av befolkningen. Artikkelen fortsetter under kakediagrammet:

 ** Les også: Wam-Kams utrolige maktdemonstrasjon - måpende motspillere trodde ikke det de så


Denis Ligonja

Kommer fra: Nesodden

Stemmer: MDG

Begrunnelse: Jeg stemmer MDG ettersom klimaspørsmålet er uten tvil den viktigste politiske saken i vår tid. Dersom vi ikke begynner å få ut fingeren snart, så vil det ha store konsekvenser for menneskeheten, og ikke bare for fremtidige generasjoner, men også i vår levealder. Vi benytter betegnelsen "flyktningkrise" i dag, men når en halv milliard mennesker i Asia ikke har noe sted å bo eller mat å få på grunn av raseringen som pågår - så vil det virkelig være krise.


Sondre Herstad

Kommer fra: Naustdal i Sogn og Fjordane

Stemmer: Sp

Begrunnelse: Bondepartiet!


Jesper Hagen

Kommer fra: Nesodden

Stemmer: MDG

Begrunnelse: Jeg stemmer nesten utelukkende utfra miljø og EU, og da er MDG det eneste alternativet som ikke er en støtte til nåværende regjering. Det hadde blitt MDG uansett for så vidt.


Tor Martin Johansen

Kommer fra: Namsos i Nord-Trøndelag

Stemmer: Høyre

Begrunnelse: Stemmer selvsagt Høyre. Burde egentlig ikke trenge beskrivelse.


Magnus Ra Thuv Moustache

Kommer fra: Oslo

Stemmer: SV

Begrunnelse: SV. Rett og slett fordi det trengs med rødt og grønt i Norge. Tror faktisk man får oransje hvis man blander de to fargene (eventuelt gult, men det er veldig nære).


GLADE I MILJØET: For Denis Ligonja (ryggen til) og Magnus Ra (t.h) er klimapolitikken viktig når de skal bestemme seg for hvilket parti de skal stemme på. Foto: Ståle Bjørnersen


Audun Fostvedt-Mills

Kommer fra: Lier

Stemmer: SV

Begrunnelse: Jeg stemmer på Audun (Lysbakken, partileder SV, journ.anm.) , selvfølgelig!


Preben Skadsheim

Kommer fra: Eidsberg

Stemmer: SV

Begrunnelse: Jeg stemmer SV fordi de anerkjenner klimaproblematikken, fordi de bryr seg om dem som ikke har ræva full av alt, fordi jeg, i likhet med flere her, synes Listhaug er ei møkkakjerring og sist, fordi de vil satse på færre elever per lærer. Det synes jeg er bra, ikke bare fordi det blir mindre retting på meg i helgene, men fordi jeg tror det kommer til å ha en enormt positiv langsiktig effekt.


Halvard Ianssen Mysen

Kommer fra: Eidsberg

Stemmer: Sp

Begrunnelse: Norge skal holde seg unna EU, ivareta landbruket og styre bort ifra en sterk sentraliseringspolitikk. Senterpartiet har og et ønske om å styrke forsvaret fremfor å svekke det. 


Erland Storbæk

Kommer fra: Ljørdalen i Hedmark

Stemmer: Sp

Begrunnelse: Det er blitt sett ulv i Østmarka!


 

 

 

 


Ikke hørt den nye Wam-Kam-låten? Hør den her!

PS! Du kan laste låten ned fra SoundCloud her (funker trolig kun på desktop) eller du kan høre på den via din podkast-app: Søk på WK-podden! 


Les mer:

** Dramatisk avslutning mot Fossum: - Årets sureste tap

** Supporterne hyller Wam-Kam med enda en ny supporterlåt

** «Idol-Jonas» og andre kjendiser hyller Wam-Kam-låten

** Wam-Kam rammet av mystisk forbannelse

** Lanserer Ullevaal stadion som ny hjemmebane for Wam-Kam


 

Siste Tweets