Nyheter

Siste Tweets

Supporterne hyller Wam-Kam med enda en ny supporterlåt

Preben Skadsheim man. 4 september


For to uker siden fylte Wam-Kam FK 10 år, og i den anledning slapp WK-speller, legende, låtskriver og artist, Fredrik Bøe Saltbones, Wam-Kams aller første supporterlåt. Denne har fått den norske musikkverden til å koke, og flere norske musikere og fotballpersonligheter har omtalt sangen i positive ordelag. Som et resultat av dette begynner nå andre musikere å kaste seg på WK-låt-trenden.

Den første til å gå i Saltbones’ fotspor er artisten HankyPanky, mannen som er kjent for blant annet sangene ”Disco-tjei”, ”Reiseruta i Europa” og ”Hegras Nasjonalsang”, alle fra albumet Sommerkasetten 2017. Hvem det er som egentlig skjules bak artistnavnet har det lenge vært noe uklarhet rundt, men wamkam.no kan avsløre at HankyPanky er en med forkjærlighet både for Wam-Kam og også søsteren til en av Wam-Kams aller mest sentrale personligheter, Severin Sverdvik. Faktisk er han gift med nevnte søster. 

I sangen, som for øvrig bærer det beskrivende navnet ”Wam-Kam Fan-Sang”, hyller HankyPanky heltene i oransje, eller ”breddeidrettens frontsoldater” som artisten selv kaller dem. Sangen er preget av stilige lydeffekter, imponerende gitarspill og noen ”koring”-sekvenser som umiddelbart fester seg på hjernen (”Wam-Kam, Wam-Kam, Waldemars-kameratene”). Teksten er en ærlig beretning fra en som elsker Wam-Kam som oppfordrer Wam-Kam-fansen til å heve sitt ”glass og ta en skål, for alle Wam-Kams fine mål”.

WK-redaksjonen har mandag vært i kontakt med artisten på SMS. På spørsmål om hva han selv synes om sangen som nå har nådd ut til WK-verdenen svarer han at han er godt fornøyd.

- Dette er fansens bidrag som tillegg til den dritbra låta til Fredrik Saltbones (Big Fred, journ. anm.), forteller Hanky.

Mens HankyPanky er imponert over det Saltbones har fått til, er det gjengjeldt glede og fascinasjon å spore hos Saltbones.

- Dette er helt nydelig. Jeg blir rørt. Dette er jo et bevis på noe vi i klubben allerede vet: vi har fantastiske supportere, utbryter Saltbones i et intervju med wamkam.no.

- Hvis min låt har inspirert andre til å dra fram gitar og skrive noe eget, har jeg oppnådd mer enn jeg kunne drømme om, konkluderer han.

Motivasjonen til å skrive låta – ved siden av forkjærlighet for klubben, selvsagt – kom etter å ha hørt den siste episoden av WK-podden hvor Big Fred, Hankys svoger Severin Sverdvik og Preben Skadsheim satt i studio.

- På WK-podden i sommer hørte jeg dere venta på egen låt. Her er stemmen fra folkedypet. Vi er mange skapfans til denne utrolig bra klubben.

Elsker Wam-Kam: artisten HankyPanky elsker Wam-Kam og deler av sin kjærlighet til klubben i den ny supporter-sangen "Wam-Kam Fan-Sang".


Det er åpenbart at Wam-Kam FK er en klubb HankyPanky holder mye kjærlighet til. I et forsøk på å beskrive hva klubben betyr for artisten er han kontant.

- Mye! Både som lag og idé. Som løkkespiller i 20 år digger jeg breddeidrett.

- Jeg er også gift med en av deres to blodfans, søstra til Severin Sverdvik, så da er det å regne som familie, fortsetter Hanky før han avslutter:

- Så nå er vi tre fans og kan ha allsang på kampene med denne låta.

Muligheten til det får de allerede i kveld. Da møter Wam-Kam 2 Skeid på Nordre Aasen klokken 20:15. Forrige gang Wam-Kam fikk en ny supportersang feiret WK2 dette med å valse over Haslum i sesongens eneste offisielle seier. Om slippet av den nye WK-låta gir samme boost kan du se dersom du møter opp.

Kommentarer (0)