Nyheter

Wam-Kam-profilens sensasjonelle forvandling forbløffer

Preben Halvorsen Skadsheim fre. 16 juni 2017 Kampdetaljer


Se på disse to bildene: Det ene er tatt for ett år siden. Det andre ble tatt torsdag kveld. Ser du utviklingen?

Wam-Kam - Høybråten/Stovner 2-2 (2-2)

LINDERUD KUNSTGRESS (wamkam.no): Da Wam-Kam møtte Høybråten/Stovner på Fort Linderud torsdag, var det en traust stemning som preget WK-leiren etter match.

På blokka stod det 2-2, et resultat som for mange føltes som en liten stagnasjon, sammenliknet med hvordan det har sett ut de siste fire kampene. For én WK-spiller ble kampen likevel en bekreftelse på en enorm individuell utvikling. 

Den 28. juni i fjor ble "Big Fred" Saltbones hengt ut på sosiale medier for sin åpenbart manglende spenst. I en hodeduell med en Romsås-spiller målte Wam-Kams analytikere avstanden fra bakken til Big Freds føtter til 10 centimeter. Nå, et år senere, hopper Saltbones hele seks ganger så høyt som på samme tid i fjor. Mange kaller det en sensasjon.

Startet for et år siden

Som nevnt var det for et snaut år siden at Saltbones ble gjort oppmerksom på sin mangel på spenst. Den gangen valgte han å bekjempe den harde realiteten med virkemiddelet sarkasme.

- Jeg har fått en del spørsmål om hvordan jeg har fått så god spenst, så jeg svarer med en fellesmelding: Det handler kun om to ting: knallhard trening og egendisiplin, uttalte den da luftsvake Saltbones i et innlegg på Wam-Kams interne gruppe på Facebook. 


Forsvarsstrategi: Da Big Fred i fjor ble konfrontert med manglende spenst, valgte han sarkasme som virkemiddel for å bevare eget ansikt. 


Hemmelighetsfull rundt treningsprogram

Selv om han møtte kritikken fra Wam-Kam-familien ved å sette opp en tøff fasade, har Big Fred tydeligvis gjort grep bak kulissene. Anonyme kilder kan fortelle oss at Wam-Kams stopperkjempe har blitt observert i både knebøy, sit-ups og andre styrkende treningsøvelser på treningssenteret SATS Akersgata i hvert fall én gang det siste året. Saltbones selv, som nå etter et år med trening i det skjulte endelig snakker ut, meddeler at han er fornøyd med egen innsats. 

- Det er godt å få et bevis på at knallhard trening lønner seg. Da jeg så hvor lavt jeg hoppet i kampen mot Romsås, fikk jeg sjokk. Og jeg bestemte meg for å ta grep. I flere måneder har jeg trent knallhardt og målrettet for å få bedre spenst, og nå ser jeg endelig resultatet av det, sier Big Fred. 

Når det kommer til framgangsmåten i spensttreningen er han derimot mer hemmelighetsfull. 

- Akkurat hvordan jeg har trent, ønsker jeg ikke å avsløre. Det må eventuelt vente til vi i Wam-Kam lanserer wamkam.no+, for jeg antar at det er stor betalingsvilje for den type informasjon. Det høres kanskje kynisk ut, men money talks, som jeg pleier å si. Sånn er det bare, legger han til.

Kan nå verdensrekord

Saltbones' utvikling er en enorm prestasjon. Han har hatt en prosentvis økning på hele 500. Vi i wamkam.no har sett på to mulige scenarier dersom denne utviklingen fortsetter, og konkluderer med at det trolig er snakk om at Saltbones kan sette ny verdensrekord i høydehopp innen fire år, dog kanskje allerede før vi møter juni neste år. Til info er nåværende rekord i høydehopp for menn på 2 meter og 45 centimeter. 

Scenario 1: Dersom Saltbones følger en lineær utvikling (formel: y=50x+60 (x tilsvarer antall år)), kan vi regne med at høyden han hopper øker med 50 centimeter i året. Da vil utviklingen se slik ut: juni 2018: 110 cm; juni 2019: 160 cm; juni 2020: 210 cm; juni 2021: 260 cm. 

Scenario 2: Dersom Saltbones fortsetter en eksponentiell utvikling, altså at han fortsetter å øke med 500% hvert år (formel: y=60*6(x tilsvarer antall år)), vil han innen juni neste år hoppe hele 3,6 meter. Som en kuriositet vil han for øvrig i juni 2019 hoppe drøye 21 meter, og i 2020 snaue 130 meter høyt.

Verdensrekordholder Javier Sotomayor har med andre ord all grunn til å frykte framtiden for sin nåværende rekord på 2,45 meter. I en fiktiv uttallelse til wam-kam.no sier han at han var ute og sjekket hvor høyt 3 meter og 60 centimeter var, og at han innser han bare kan gi opp håpet dersom Saltbones har tenkt til å fortsette i samme baner som han har gjort det siste året.

- Det er jo klin umulig, ikke menneskelig, sier han og slår ut med armene. 


Håpløst: Verdensrekordholder Javier Sotomayor slår ut med armene når han innser hvor høyt Big Fred Saltbones kan finne på å hoppe allerede juni neste år.


Fornøyd på egne vegne, trist på lagets

Big Fred er tydelig lettet over endelig å ha sett resultater av de mange treningstimene med ukjent type øvelser han har vært gjennom det siste året. Likevel er han tydelig på at fotball er en lagsport, og lar ikke egne prestasjoner veie over følelsen av en skuffelse for laget etter torsdagens kamp.

- Det var en veldig kjedelig kamp. Vi hadde rett og slett ikke dagen. Alle spillerne var kjempeskuffet i går, og det sier jo egentlig ganske mye om vinnerkulturen i spillergruppa. Vi spilte jo tross alt uavgjort, men i går føltes det som et tap. Ikke fordi vi nødvendigvis fortjente å vinne, men fordi vi trolig hadde vunnet om vi spilte opp mot det nivået vi bør ligge på, sier Big Fred.

Wam-Kam har nå én kamp igjen før en velfortjent sommerferie. Om Saltbones klarer å opprettholde den intensive treningen og spenstmessige utviklingen gjennom sommerferien får vi se når laget er tilbake i midten av august. Om Wam-Kam vinner siste seriekamp før sommerferien kan du se på Fort Linderud allerede torsdag. Da håper vi på revansj mot Oppegård etter det kjedelige 4-1-tapet i serieåpningen. 

Her kan du laste ned plakat av Fredrik Saltbones aka Big Fred:

View post on imgur.com

 

 

Les mer:

** Wam-Kam hyllet brannskadet spiller med målorgie

** Speider sammenligner Wam-Kams sjakkstjerne med Messi

** Oksen fra Mysen skadet i brann: Fotball-Norge hilser i videokavalkade

** Speider sammenligner Wam-Kams sjakkstjerne med Messi

** Wam-Kam-stjerne stygt skadet etter overfall