Nyheter

Kontroversielle dommeravgjørelser da årsdebutant ble helten for Wam-Kam

Fredrik Bøe Saltbones fre. 9 juni Kampdetaljer


Wam-Kam lå under tre ganger, men slo brutalt tilbake mot Brosundet – og tok førstelagets fjerde strake seier!

Brosundet – Wam-Kam 3-4 (2-2)


Slik startet Wam-Kam (4-3-3): Thomas; Denis, Big Fred, Sondre, Christian (årsdebutant); Jonas, Jakob, Sander, Magnus, Drone-Erik, Josh.

Spilte også: Erland Storbæk (debutant), Preben.

Målscorere: Sander (x2), Josh og Christian Håland 


FORT LINDERUD (wamkam.no): Sluttresultatet ble 4-3 til Wam-Kam etter en innholdsrik kamp på Linderud, som ble preget av flere kontroversielle avgjørelser av mannen med fløyta.

Men før vi kommer inn på dommeren, må vi ta oss tid til å gjenfortelle det avgjørende øyeblikket:

Cirka ett kvarter før full tid, på stillingen 3-3 i en kamp der Wam-Kam har ligget under 0-1, 1-2 og 1-2 og kommet tilbake, fanger Christian Håland opp en svak klarering fra Brosundet-forsvaret. I sin første WK-kamp denne sesongen klemmer Håland til, og skuddet går via en Brosundet-spiller og i mål, utagbart for keeper.

Ellevill fly-feiring

Mads Mysen, som ble kjent for oksefeiringen sin, har trolig spilt sin siste kamp for Wam-Kam. Men nå har Waldermarskameratene fått en ny publikumsyndling. Håland vartet nemlig opp med en ellevill feiring som ikke står mye tilbake for den mer berømte oksefeiringen.

Med armene ut til hver side fikk Håland vinger, og han vartet opp med et aldri så lite flyshow. Boeing Håland fløy rundt på Linderud-kunstgresset i en fart publikum aldri har sett maken til. Aeroplane-feiringen er fra første sekund blitt et varemerke for Håland.

– Jeg var fornøyd med scoringen, forteller Håland til wamkam.no.

– Hvor kom feiringen fra? Har du øvd hjemme i stua?

– Det er klart, det har blitt noen feiringen etter solide FIFA-scoringer. Så litt tjuvtrening har det jo blitt, innrømmer han.

Håland spilte sin første kamp for sesongen, og han kunne vel ikke drømt om en bedre sesongdebut.

–  Veldig deilig. Jeg kjente på krampetendenser rett etter pause, men det viste seg å skyldes for stramme leggskinn, så holdt heldigvis hele kampen, sier Håland ydmykt.

 

Se WK-fotografenes bilder fra kampen her:

** Les også: WK-profil løp maraton. Du vil ikke tro hvordan han så ut etterpå.

Her forsøker Jan Åge Fjørtoft å kopiere deler av Hålands feiring:

Like etter begynte dommerkaoset:

* Dommeren mente at Hålands scoring var et selvmål, selv om ballen helt tydelig hadde retning på mål. Edit: På fotball.no står Håland registrert som målscorer, så det er mulig dommeren angret og gjorde avgjørelsen etter at han forlot Fort Linderud i torsdag kveld.

* Josh utvist fordi Brosundet-spiller nektet å ta ham i hånden: Ti minutter før full tid oppsto det en krangel mellom WKs Joshua Young og Brosundets Krister Omenås. Begge spillerne hadde gult kort fra før og dommeren prøvde å roe ned gemyttene. Josh rakte ut hånden for å skvære opp med motspilleren. ”Let’s just focus on the rest of the game”, sa engelskspråklige Josh mens han inviterte til en handshake for peace, men Omenås nektet å ta Josh i hånden. Da valgte dommeren utrolig nok å gi gult kort til begge spillerne, og dermed ble begge utvist.

– Jeg ga de en mulighet til å skvære opp uten å få kort, men det var de ikke interessert i, sa dommerne til Wam-Kam-ledelsen etter kampen.

– Men Josh ville jo skvære opp. Det var Brosundet-spilleren som nektet?

– Ja, men WK-spilleren virket ikke interessert i å skvære opp, han heller. Det var noe med hele holdningen. Han rakte ut hånden, men så en annen vei, mente dommeren.

Noe både Brosundet- og Wam-Kam-spillerne var enige om at var feil. Josh prøvde å skvære opp, og han burde aldri fått gult kort nummer to.

HANDSHAKE FOR PEACE? Dette bildet beviser at Josh prøvde å ta motspilleren i hånden og skvære opp. Dommeren mente imidlertid at Josh ikke ønsket å skvære opp. Foto: Severin Sverdvik.


TO GULE = RØDT: Brosundet-spilleren nektet å ta Josh i hånden. Da ble begge spillerne utvist. Foto: Severin Sverdvik


* Kun sekunder før dommeren blåste av, ropte Brosundet-spillerne på hands inne i WKs 16-meter. Jonas fikk et skudd i armen, men armen var tett inntil kroppen og dommeren mente at det ikke var straffbar hands. Brosundet-spillerne var rasende og flokket seg rundt dommeren da fløyteblåseren bestemte seg for å avslutte kampen. Wamkam.no erfarer imidlertid at dommeren tok en korrekt avgjørelse i den situasjonen. Handsen var ikke straffbar.

Rykker oppover på tabellen

– Vi takker dommeren for kampen. Man får som regel de dommerne man fortjener. Vi er ikke akkurat Real Madrid, vi heller, sier en representant for Wam-Kam som ønsker å være anonym.

Takket være Hålands scoring og dommerens avgjørelse om ikke å dømme straffe, endte det 4-3 til Wam-Kam. Sander (x2) og Josh scoret de andre målene.

Dette er WKs fjerde strake seier, og de til vanlig oransjekledde har nå tatt store steg oppover på tabellen. Nå er waldermarskameratene oppe på fjerdeplass med 13 poeng – kun to poeng bak andreplassen som gir opprykk til 4. divisjon.

Slik ser tabellen i 5. divisjon ut akkurat nå:

Video: Her feirer WK-spillerne 4-3-seieren:

 

PS! Erland Storbæk, som ikke er blitt presentert for WK-fansen ennå, gjorde sin debut for Wam-Kam i går. Han gjorde en strålende jobb på midtbanen.

Les mer:

** Wam-Kam hyllet brannskadet spiller med målorgie

** Speider sammenligner Wam-Kams sjakkstjerne med Messi

** Oksen fra Mysen skadet i brann: fotball-Norge hilser i videokavalkade

** Speider sammenligner Wam-Kams sjakkstjerne med Messi

** Wam-Kam-stjerne stygt skadet etter overfall

 

 

Siste Tweets