Seriekamp

Kamprapport

Wam-Kam slo brutalt tilbake – måpende motspillere trodde ikke det de så

Fredrik Bøe Saltbones fre. 8 september 2017

Tre måneder etter forrige trepoenger vant endelig Wam-Kam. De oransje ga seg ikke før det sto 8-0 – etter scoringer av åtte forskjellige spillere.

Driv - Wam-Kam 0-8 (0-3)

MJÆR STADION (wamkam.no): – Det er som å se Tyskland mot Norge, utbrøt en smått forbløffet Driv-spiller i sluttminuttene på Mjær stadion i Ytre Enebakk.

Han trodde ikke det han var vitne til. Tabelljumbo Driv spilte nylig uavgjort mot topplaget Fossum, men da Wam-Kam kom på besøk til Ytre Enebakk, ble Driv IL regelrett rundspilt.

Emil Simmons (debutant), Ville Lande Borring, Ståle Bjørnersen, Christian Håland, Sondre Herstad, Joachim Magnussen, Denis Ligonja og Magnus Ra Moustache scoret målene – og sørget for at sluttresultatet ble utrolige 8-0.

Telemark-lag kopierte WK-bragden

Åtte mål, åtte forskjellige målscorere – det er smått sensasjonelt. Ifølge breddefotballorakelet Jørgen Tjærnås, sønn av mer kjent Lars Tjærnås, er dette en prestasjon som er sjelden vare.

Åtte målscorere-bragden ble imidlertid kopiert av et annet i lag i går. I 5. divisjon i Telemark vant Storm BK 10-1 mot Heddal - med åtte forskjellige målscorere.

** Se kampfakta her: Driv - Wam-Kam 0-8 (0-3)

Sammenlignet med Real Madrid

I sluttminuttene gikk Driv-spillerne fra fortvilelse til ren og skjær beundring.

– Men se på det der, da. Det er jo som å se på Real Madrid. De gjør jo som de vil, sa en av Drivs offensive spillere, da Joachim Magnussen, Emil Simmons og Jonas Wikborg lekte seg og spilte seg fri på høyresiden.

DRØMMEDEBUT: Nysigneringen Emil Simmons (med ryggen til) fikk en fantastisk start på Wam-Kam-karrièren. Allerede få minutter inn i sin første kamp satte han inn 1-0. Foto: Jonas Wikborg

Samtlige wamkammere leverte en kamp i toppklasse, og da midtstopper Big Fred dempet en ball på lekkert vis på tampen, tok beundringsfølelsen overhånd for enkelte av Driv-spillerne.

Endeløs beundring

– Midtstopper i 5. divisjon, og så demper du ballen på den måten der. Det der skal ikke være lov, sa en, mens en annen la til:

– Hvorfor spiller her, i 5. divisjon?

Mye kan skrives om denne kampen, men det var 90 minutter der stort sett alt gikk Wam-Kams vei. De oransje spillerne sprudlet og oste av spilleglede hele kampen igjennom. Debutant Emil Simmons viste at er en klassesignering og scoret også kampens første mål.

Største seieren på fire år

Å vinne med åtte mål er ikke hverdagskost for Wam-Kam. 8-0-seieren er den største WK 1-seieren siden Sagene 2 ble slått 9-0 26. september 2013.

PS! Førstkommende lørdag skal Wam-Kam feire klubbens tiårsjubileum. Det er bare å lære seg teksten til Wam-Kam-låta innen den tid!

Disse startet for Wam-Kam (4-3-3): LOL; Denis, Ville, Big Fred, Halvard; Sondre, Ståle, Boeing Håland; Magnus Ra, Jokke, Emil Simmons (debutant).

Spilte også: André Uberg, Jonas Wikborg.

Ikke hørt den nye Wam-Kam-låten? Hør den her!

PS! Du kan laste låten ned fra SoundCloud her (funker trolig kun på desktop) eller du kan høre på den via din podkast-app: Søk på WK-podden!