Kampdetaljer

Wam-Kam 14
Lille Tøyen2

31.05.2018

20:15

Seriekamp

Linderud kunstgress

Kamprapport


Fikk sitt første røde på 20 år - WK beseiret Lille Tøyen med «Kalle-ball»

Jonas #10 don Wikborg tor. 7 juni 2018


Etter en målløs førsteomgang tok det virkelig fyr i den andre.

Wam-Kam - Lille Tøyen 4-2 (0-0)

FORT LINDERUD (wamkam.no): Forrige gang Ståle Bjørnersen (40) ble utvist, viste kalenderen år 1998. Forrige torsdag skjedde det på ny.

Det var på stillingen 4-0 til Wam-Kams helter at den omdiskuterte situasjonen fant sted. Etter et innlegg fra Lille Tøyens høyre gikk ringreven Ståle i duell og forhindret Lille-spissen i å heade ballen mot mål fra omkring 10 meter. 

Straffen var for så vidt grei nok, om enn noe billig, men så skjedde det oppsiktsvekkende. Pipeblåseren tok hånda nedi brystlomma og dro opp det røde (!).

- Hæ?! lød det fra samtlige WK-spillere.

- Det var utelukkende en kynisk takling som hindret en klar målsjanse, kontret dommeren, som åpenbart ikke husket tilbake på feber-redningen Lars Ove Løseth hadde på en heading fra kloss hold bare minutter tidligere. 

En merkelig avgjørelse var det uansett, men det røde kortet var et faktum. 40 år gamle Ståle Bjørnersen var utvist for første gang siden 1998, ifølge ham selv. 

For 20 år siden, i 1998, var Ståle selv 20 år, Andres Hammersbøen, som spilte sin siste kamp for denne gang i WK-trøya (han skal på utveksling til Tsjekkia), fylte to (!) og Wam-Kam var ennå ni år unna å bli stiftet. 

1998 var også året Clinton-Lewinsky-skandalen så lyset, Real Madrid-spiller Martin Ødegaard ble født, diktatoren Pol Pot og sangeren Frank Sinatra døde, og sist, men ikke minst: Norge slo Brasil under VM i Frankrike - også kjent som «Mirakelet i Marseille». (Følg lenken for en siste sjanse til å vinne billetter til Omkampen den 9. juni, der Norges helter fra Frankrike-VM møter Brasil)

Lille Tøyen reduserte på straffen, fikk nok en redusering med én mann mer det siste kvarteret, men et Wam-Kam-lag som ikke hadde hatt vondt av å trene på å ha en mann utvist, red av stormen. 

Det endte 4-2 til Wam-Kam, det etter at førstelagets spillere hadde vartet opp med flere angrep som fikk coach Kalle på sidelinjen til å sikle av begeistring.

Han har brukt godt over ett år på å inkorporere det som på folkemunne er blitt kjent som «Kalle-ball», og mot Lille Tøyen var 2-0 (scoring av Magnus Ra) og 3-0 (scoring av Ola Jahr Røine) som tatt ut av lærerboka «Kalle-ball på 1-2-3». Se de to scoringene under: 

De to andre målene kom på sin side etter strålende enkeltmannsprestasjoner.

1-0: Magnus Ra var det som fikk det berømte hullet på byllen da han lobb-tuppet ballen i korsan tidlig i omgang nummer to på utrolig og merkverdig vis.

4-0: Jonas Wikborg fikk æren av å sette inn sitt sjette for sesongen på blank kasse etter iherdig jobbing av assist-konge Joachim «Joche» Magnussen. Se alle WK-målene fra kampen her:

Da gjorde det som sagt ikke altfor mye at Lille Tøyen reduserte to ganger. Wam-Kam dro i land en svært fortjent seier og tre nye poeng. Etter åtte spilte kamper står WKs førstelagshelter med 17 poeng (5-2-1), noe som holder til en 3. plass, bare bak Fossum (21 poeng) og kommende motstander Bærumsløkka (22 poeng). 

Wam-Kam (4-3-3): Lars Ove Løseth - Denis Ligonja, Fredrik Saltbones, Ståle Bjørnersen, Halvard Mysen - Sondre Herstad, Christian Håland, Andres Hammersbøen - Magnus Ra Thuv Moustache, Joachim Magnussen, Jonas Wikborg

Spilte også: Einar Solheim, Tord Jarning og Ola Jahr Røine 

 Ikke hørt Wam-Kam-låten? Hør den her!

PS! Du kan laste låten ned fra SoundCloud her (funker trolig kun på desktop) eller du kan høre på den via din podkast-app: Søk på WK-podden! 


Les mer:

** Slik går det med de tidligere Wam-Kam-profilene i dag 

** Ble lurt trill rundt av Wam-Kams briljante 1. aprilspøk

** Wam-Kam-journalist plukket opp av mediegigant

** Luguber 4.-divisjonsklubb prøver å rappe til seg WK-keepere

** Hyllest og anti-WK-bønn i P3 Heia Fotball

** Wam-Kam-supporterens hyllest går viralt

** Sjakkprofil fly forbanne etter WKs poppis-kåring