Super-Aru reddet poeng da Wam-Kam tok farvel med stjernespiller

Fredrik Bøe Saltbones fre. 23 juni 2017

Vårsesongens siste kamp endte 2-2 mot tabellnabo Oppegård.

Wam-Kam - Oppegård 2-2 (0-2):

FORT LINDERUD: Før gårsdagens 5.-divisjonskamp fikk Wam-Kam-spillerne vite at Sander Solvik snart flytter til solbyen Sarpsborg, noe som innebærer at goalgetteren trolig har spilt sin siste kamp i WK-trøyen i denne omgang.

En trist beskjed å få, og De oransje fikk en nesten like trist start på kampen mot Oppegård på Fort Linderud. Til tross for spillemessig overtak var det nemlig gjestene fra Akershus som fikk den første scoringen.

Wam-Kam mistet ballen i ugunstig posisjon, og da ballen kom ut på gjestenes venstrekant, mistet WK-forsvaret oversikten inne i boksen, og Oppegård kunne altfor enkelt sette inn 1-0.

Mot spillets gang

Wam-Kam hadde mye ball og kom til en del store sjanser, blant annet misset Super-Sander en gigantisk sjanse alene med keeper. I pausen ble de oransje heltene enige om at det var en god omgang, til tross for at de lå under.

– Hvis vi spiller som dette i andre omgang nå, så vinner vi. Det er fakta, skal et par av Wam-Kam-heltene ha sagt.

FORSVINNER: Sander Solvik flytter til Sarpsborg og kommer trolig ikke til å fortsette i Wam-Kam. Solvik har scoret fire mål og notert seg for to målgivende pasninger i den oransje drakten. Foto: Jonas Wikborg

Det viste seg å være litt vanskeligere gjort enn sagt. Juni-utgaven av Oppegård viste seg å være bedre enn den man tapte ufortjent for i serieåpningen i april. Likevel ville nok den nøytrale tilskuer ment at Wam-Kam var det beste og førende laget.

Men nok en gang var det Oppegård som scoret – mot spillets gang. Dermed var stillingen 0-2 da det kun gjensto et kvarter. Da gjorde Wam-Kam endringer. Super-Aru Ananthaharan ble flyttet opp i en mer offensiv rolle, på midtbanen. Og det skulle bli avgjørende.

Først skaffet toppscorer og assistkonge Lars Gunnar Hoff straffe. Selvsikkert han ballen til rette på 11-metersmerket og satte kontrollert inn 1-2-reduseringen.

Super-Aru: – Utrolig deilig

Få minutter senere scoret Wam-Kam igjen. Super-Aru plukket opp en ball på rundt 20 meter. Den nyutdannede legen klemte til, og ballen gikk i mål i det lengste hjørnet, utagbart for keeper. Et kremmerhus!

– Jeg hadde fått lov til å få en litt mer offensiv rolle på slutten, og måtte prøve å utnytte muligheten, sier Aru til wamkam.no.

– Det kom en høy ball ut fra Oppegård-stopperen, og jeg skrek før Wikborg gikk i lufta at den ballen skulle til venstre. Han fikk god retning på headinga, og da jeg la den ned, så jeg at jeg hadde noen metere. Da var det bare å smelle til. Utrolig deilig å endelig få mitt første for Wam-Kam, selv om jeg ikke har fått altfor mange muligheter i avslutningsposisjon hittil i sesongen. Må vel gi en shoutout til min gode venn Magnus Ra, som meldte før kamp at jeg måtte opprettholde statistikken hans når jeg fikk låne drakten hans. Synes jeg opprettholdt standarden hans med det målet i dag, selv om vi ikke fikk med oss det viktigste, nemlig 3 poeng. Utrolig surt, sier Super-Aru.

Wam-Kam fortsatte å kjøre på offensivt og satset alt for å ta med seg tre poeng de siste minuttene, men dommeren blåste av på stillingen 2-2, og dermed tar WK sommerpause midt på tabellen, fire poeng bak Kurer som ligger på opprykksplass.