Wam-Kam ga den suverene serielederen kamp til døra: – La oss fortsette med denne attituden!

Fredrik Bøe Saltbones ons. 8 mai 2019

Serieleder Skeid 2 har knust nærmest alle lagene de har møtt så langt. Mot Wam-Kam fikk de tøff motstand.

Skeid 2 - Wam-Kam 2-0 (1-0)

NORDRE ÅSEN (wamkam.no): Skeid 2 sto med full pott og 18-3 i målforskjell etter sesongens fire første kamper. Ingen lag har klart å hamle opp med guttene fra Nordre Aker.

Reservelaget til 1. divisjonsklubben består av fremadstormende, unge spillere som trener betydelig mer enn gutta i Wam-Kam. Det ble tydelig i kampen på Nordre Åsen kunstgress.

Skeid 2-gutta løp og hadde ballen mye, men de slet med å skape sjanser på de oransje gjestene. Wam-Kam var på ingen måte ufarlige, og det var faktisk gjestene som skapte de største sjansene i starten av kampen - til tross for at Skeid dominerte banespillet.

Se høydepunktene fra kampen her:

Glapp defensivt

Etter 22 minutter glapp det imidlertid defensivt for Die Oranje. En Skeid-spiller fikk litt for mye boltreplass på høyrekanten og slo et meget smart innlegg i boks. Der ventet Skeid-spiss Mohamed Jomaa og satte enkelt inn 1-0.

I motsatt ende traff Jonas Wikborg tverrliggeren med et fantastisk langskudd, mens det ble flere oransje nestensjanser etter gode kontringer. Men første omgang endte 1-0. I starten av andre omgang var det WK som tok tak og skapte sjanser, men gjestene fikk ikke ballen i mål. Kaptein Sondre Herstad hadde en meget stor mulighet da han kom til en god heading på bakre stolpe, men Skeids keeper – som gjorde en god kamp – reddet trygt og sikkert.

BRA INNSATS: Jakob Sande var fornøyd med innsatsen mot Skeid 2, selv om det endte med tap. Foto: WK-redaksjonen

2-0-scoringen drepte kampen

Wam-Kam hadde fokus på offensive dødballer før kamp, men Skeid-keeperen gjorde en god kamp og var stort sett suveren i luftrommet hver eneste gang. Han tok dermed livet av dødballmulighetene.

Kampen levde nesten helt inn, men fem minutter før full tid slo undertegnede (Big Fred) en fryktelig feilpasning som endte i en kontring i mot. Skeid-spillerne lot seg ikke be to ganger og kontret inn 2-0. Og da var kampen i realiteten kjørt.

Wam-Kam-spillerne var fryktelig skuffet etter kampslutt, men satt samtidig igjen med en følelse av at de hadde levert en god prestasjon.

Visekapteinen: – La oss fortsette med denne attituden

– Vi spiller VÅRT spill. Vi møter et løpssterkt og aggressivt Skeid-lag, men lykkes likevel å spille Kalleball, sier WKs visekaptein Jakob Sande - og fortsetter:

– Vi er veldig godt organisert defensivt. Skeid har problemer med å skape sjanser når vi er organisert bakover. Målene i mot kommer når vi gjør feil og uorganiserte, og da er de effektive. Vi må fortsette det gode etablerte forsvarsspillet og fokusere for å luke ut feil, mener Sande.

Han var fornøyd med innsatsen som ble lagt ned.

– Vi gir 100 prosent til dommer’n blåser av kampen, og det svir som faen å tape. La oss fortsette med denne attituden og bruke energien til å revansjere oss i neste match.

Slik startet Wam-Kam (4-3-3): Lekka; Denis, Big Fred, Halvard, Mats B; Sondre, Håland, Andres; Wikborg, Jokke, Emil.

Spilte også: Magnus, Sander, Erland og Jakob.

Har du ikke fått med deg den siste episoden av WK-podden, Wam-Kam FKs egen podkast? Lytt til den i Apples egen podkastapp eller via Soundcloud her:

Her kan du lytte til del 1 av episode 4 Apples egen podkastapp eller via Soundcloud her:

Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser: