Kampdetaljer

Wam-Kam 10
Holmlia5

16.08.2016
20:15
Seriekamp

Kamprapport


Du vil ikke tro hva som skjedde etter Wam-Kams ydmykende 0-5-tap

Jonas #10 don Wikborg ons. 17 august 2016


WK-profil føler seg sviktet av egen by.

FORT JORDAL (wamkam.no): Se for deg dette: Du har nettopp spilt samtlige 90 minutter i en kamp laget ditt taper 0-5, og du er dødssliten. Du må sykle hjem med bysykkel fordi kjæresten din bruker bilen (og seffer’n fordi du har et brennende ønske om å spare miljøet).

Halvveis på veien hjem blir du plutselig stoppet og tvunget til å sykle en lang omvei. Og da du endelig nærmer deg hjemdøren, er bysykkelstativet fullt.

Dette skjedde med Wam-Kams profilerte midtstopper Fredrik Saltbones tirsdag kveld. WK 1 gikk på et grusende nederlag hjemme mot 4. divisjons suverene serieleder, Holmlia. Sluttresultatet ble 0-5.

En sliten, nedbrutt og trist Saltbones skulle sykle fra Fort Jordal til Carl Berners plass. På grunn nedbygningsarbeidet etter Øyafestivalen ble 26-åringen tvunget til å sykle en skikkelig omvei – rundt Botanisk hage.

BILDESERIE: Sjekk WK-fotografens bilder fra Holmlia-kampen

– Masse oppoverbakker

– Jeg var så langt nede. Først etter tapet, og så på grunn av omveien jeg måtte sykle. Det er masse oppoverbakker den veien altså! Jeg var helt ferdig, men jeg så endelig lyset i tunnelen da jeg fikk øye på bysykkelstativet som ligger like utenfor der jeg bor. Men da jeg kom frem, så jeg til min store fortvilelse av stativet var fylt opp med sykler, forteller Saltbones.

Følelsene tok overhånd for midtstopperen, som for de fleste er mest kjent som wamkam.no-journalist og programleder i den sagnomsuste WK-podden.

– Jeg knakk sammen. Det er sjelden jeg gråter, men tårene presset voldsomt på. Det ble rett og slett for mye for meg, sier 26-åringen.

Han måtte riktignok ta seg sammen og finne et stativ med plass til å sette fra seg sykkelen. Heldigvis fant WK-profilen dette noen hundre meter ovenfor der han bor.

Hold deg oppdatert: Følg Wam-Kam på Twitter

Til venstre ser du den vanlige ruten. Til høyre ser du ruten Saltbones måtte ta tirsdag kveld. Foto: Google Maps

Hjemturen fra Fort Jordal

Derfor står han frem med sin historie

Nå retter han kraftig skyts mot Oslo-byrådet. Saltbones håper at hans historie vil føre til at andre osloborgere slipper å oppleve det samme.

– Det er derfor jeg står frem, ja. Jeg ønsker ikke engang min verste fiende å gå gjennom noe sånt. Det var grusomt. Det er helt latterlig at man skal bli utsatt for noe sånt – i verdens rikeste land, sier Fredrik Saltbones.

– Føler du deg sviktet av egen by?

– Ja, jeg gjør egentlig det.

Wamkam.no har ikke forsøkt å få en kommentar fra Oslo-byrådet eller bymiljøetaten. Vi har derfor ikke fått noen uttalelse fra noen av de andre partene i saken.

Slik var kampen

Fra kampen mot Holmlia er det egentlig ikke så mye å skrive hjem om. Wam-Kam var egentlig det beste laget de første 20 minuttene, men da en Holmlia-spiller banket ballen i mål fra 25 meter, etter litt slapt WK-press, tok gjestene over kommandoen.

Holmlia økte til 2-0 før pause og i andre omgang viste de hvorfor de topper 4. divisjon avdeling 1 med seks poeng foran KFUM 2.

Kjappe, tekniske og gjennomtrente spillere ga de oransje heltene trøbbel gang på gang. Sluttresultatet ble til slutt 0-5.

Disse startet for Wam-Kam (4-3-3): 

Spilte også: Severin, Magnus Ra, Ståle og Einar.

Les mer om Wam-Kams helter:

Flomlys-drama da Wam-Kam fikk en superstart på høstsesongen

Ble Wam-Kam snytt for en sjokkseier mot Nesodden?