Seriekamp

Kamprapport

276 dager uten seier – så slo Wam-Kam brutalt tilbake

Fredrik Bøe Saltbones fre. 12 mai 2017

– Vi vant! Deilig! I dag var vi gjennom hele følelsesregisteret. Nå er Wam-Kam i gang, sier Lars «Gullfot» Hoff etter tre målgivende pasninger og en meeeget etterlengtet seier.

Fossum – Wam-Kam 2-4 (0-2)

’Etterlengtet’ er et mildt ord å bruke i denne sammenhengen. Da dommeren blåste av fløyta på 4-2 til Wam-Kam i går, var det 276 dager siden forrige WK-seier. Det skjedde 9. august 2016 – borte mot NIH.

I garderoben etter kampslutt var stemningen preget av blanke øyne, jubelbrøl og svette klemmer.

– Fy, så deilig det er å vinne, utbrøt midtbaneterrier Erik Nakkerud.

** Se opptak av vår direktesending på Facebook her:

– Deilig! Vi vant! Jeg kan ikke huske sist. I dag var vi gjennom hele følelsesregisteret. Nå er Wam-Kam i gang, sier kveldens assistentkonge Lars Hoff.

Han oppsummerer kampen slik:

– Vi får en kanonstart, alle er gode. Og så senker vi oss, eller Fossum blir gode. Så utligner de. Men vi klarer faenmæ å snu det igjen. Alle var bunnsolide og jobbet som helter i dag.

Det er en god oppsummering: Wam-Kam startet godt og gikk opp i en 1-0-ledelse etter scoring fra Sander Solvik. Lars «Gullfot» Hoff slo en presis dødball og traff Solvik som forlengtet ballen i mål. Før pause rakk WK å øke ledelsen til 2-0. En svak klarering fra Foussum etter en corner ble plukket opp av gamlefar Ståle. Fra 18 meter klemte han til på volley med venstreslegga, og ballen gikk som en projektil i mål.

Slo tilbake etter utligning

Wam-Kam dominerte den første omgangen, men etter pause snudde kampbildet seg litt. Fossum begynte å trille ball samtidig som WK mistet ballen altfor enkelt i sitt oppbyggende spill. WK ble presset lave og 1-2-reduseringen kom. Like etter kom 2-2 og WK-fansen fryktet det verste.

** Twitter: Følg Wam-Kam

Men da viste De oranje stor mental styrke. WK-erne hevet seg betraktelig og på en corner pirket Erik Nakkerud inn 3-2 etter litt klabb og babb i feltet.

GULLFOT: Lars Hoff viste frem den deilige assistfoten sin ved flere anledninger mot Fossum torsdag. Her slår han frisparket som førte til 1-0-scoringen til Sander Solvik. Foto: Sondre Herstad.

– Deilig å komme i gang

Det var nerve i kampen. Og Fossum var farlig frempå ved flere anledning. Derfor passet det helt perfekt at Magnus Ra dro seg fri på venstresiden i 16-meteren til Fossum og banket ballen i krysset - utagbart for keeper. 4-2! Og der og da ble kampen avgjort.

Mange kaller ham bare Lars G. Hoff, men denne kvelden viste Hoffmeister at han er mellomnavnet «Gullfot» verdig. Den driblesterke venstrekanten noterte seg for assist på tre av målene.

– Jeg må si at det er deilig å komme i gang. Målene kommer nok etter hvert, sier Lars Hoff.

Se WK-fotografenes bilder fra kampen:

Disse startet for Wam-Kam: LOL; Denis, Ville, Fred, Halvard; Nakkis, Ståle, Jonas; Magnus, Sander, «Gullfoten»

Spilte også: Preben, Mads Mysen fra Mysen, Sondre