Skylder på underlaget etter tap i trenerdebuten

Fredrik Bøe Saltbones fre. 17 februar 2017

Wam-Kam spilte torsdag sin første kamp med Fredrik Saltbones (26) som trener. Det gikk ikke bare bra.

Sagene – Wam-Kam 2-1 (1-1):

VOLDSLØKKA KUNSTGRESS: For selv om Wam-Kam scoret først, klarte Sagene å snu kampen på Voldsløkka kunstgress. Sluttresultatet ble 2-1 til hjemmelaget.

Den megarutinerte treneren John Martin Kallevik kunne dessverre ikke være til stede da de deilige oransje guttene skulle spille årets første WK 1-kamp.

Dermed var det Fredrik Saltbones som fikk ansvaret.

– Jeg tar null ansvar for at vi taper, sier Fredrik Saltbones etter trenerdebuten.

BILDESERIE: Se WK-fotograf Sindre Trygslands bilder

– Grunnen til at vi taper, er enkel: Med min tydelige trenerfilosofi blir det vanskelig å spille når underlaget er så dårlig som det var på Voldsløkka. Det var hardt, isete og vanskelig å få fotfeste. Sagene-guttene er tydeligvis vant til å spille under slike forhold. Det er ikke vi, sier WK 1-treneren, som ikke klarer å skjule sin egen frustrasjon:

– Latterlig!

– Det er egentlig latterlig at en kamp skal gjennomføres under slike forhold. Det blir nesten parodisk.

Kampen startet riktignok meget bra for WK. Superveteranen Ståle Bjørnsen var først på et innlegg fra Lars Hoff, og da sto det plutselig 1-0 til gjestene tidlig i første omgang.

Sagene svarte imidlertid raskt da de scoret på en corner. Kampen startet på tradisjonelt treningskamp-vis, altså.

Oransje debutanter

Wam-Kam gjorde mange bytter i pausen, slik at mange spillere fikk sjansen til å vise seg frem. Sander Solvik, Super-Aru, Sindre Trygsland, Jonas Bøckmann, Jakob Sande og Mats Thyli fikk alle sine første minutter i den vakre, oransje drakten.

Andreomgangen ble litt kaotisk. Wam-Kam klarte ikke helt å skape så mye eget spill, og selv ikke da Sagene scoret til 2-1, klarte de oransje å svare.

Dermed endte det med 1-2-tap i årets første WK 1-kamp.