Nyheter

To til sykehus under WK2-kamp, tre kom ut – hvordan er det mulig?

Preben Halvorsen Skadsheim tir. 7 mai  Kampdetaljer


Oslo-Ørn - Wam-Kam 2 : 2-2 (1-2)

KALBAKKEN KUNSTGRESS (wamkam.no) Overskriften kunne vært en gåte, og før du leser videre, kan du jo underholde deg selv med å gjette på hvordan det faktisk hadde seg sånn at to WK-profiler inn på sykehuset ble til tre ut.

Men det hele har – som det så ofte har – en logisk forklaring.

Søndagens kamp mellom Wam-Kam 2 og Oslo-Ørn var en knapp omgang lang, da det ringte i telefonen i lomma til WK2-stjerneskuddet Jon Riska. Riska, som for øyeblikket satt på benken, hadde fått det ærefulle oppdraget å være fødevakt for Håkon Hammeren. Hammerens samboer var gravid på overtid, og det hersket en del spenning rundt om han i det hele tatt ville rekke å møte til kamp. I andre enden av telefonen var talen klar: fødselen var i gang. Hammeren hastet dermed av banen og inn i en taxi, og forlot Kalbakken kunstgress til fordel for ei fødestue på et av Oslos sykehus.

Da WK-redaksjonen var i kontakt med Hammeren mandag morgen var fødselen stadig i full aksjon, men tirsdag morgen kunne Hammeren gledelig meddele at Wam-Kam-familien var ett medlem rikere. Alt står bra til med både mor, far og barn, og WK-redaksjonen gratulerer på det groveste.

Men det endte altså ikke bare med ett sykehusbesøk denne søndagskvelden. Etter å ha latt vente på seg grunnet en solid hjernerystelse, var stopperkjempe og midtbaneanker Jan-Petter Neverdahl endelig tilbake i WK-trøya for sesongens første kamp for hans del. Alt tydet på at hodet hadde leget seg godt, og Neverdahl var en luftens baron gjennom hele søndagens oppgjør. Ikke en eneste gang gikk han tapende ut av en hodeduell, og ved flere anledninger var han avgjørende i å avverge farlige angrep fra Oslo-Ørn, men med et kvarter igjen på klokka sa det kontant stopp. I nok en hodeduell smalt han hodet mot hodet til en Oslo-Ørn-spiller og gikk i bakken. Da han reiste seg, rant blodet i strie strømmer nedover ansiktet hans, og han satte i retning benken for en vurdering av skadene. Nok en gang måtte dessverre Oslo taxi stille en av sine utsendte til disposisjon på Kalbakken, og til legevakta bar det med Neverdahl.

Mandag morgen kunne Neverdahl rapportere om en lang kveld på legevakta, men bedre prognoser enn fryktet.

- Det går sånn passe. Litt vondt i hodet, men jeg tror det er mildere enn den forrige smellen. Legevakta tok meg for så vidt greit imot, selv om jeg måtte vente i 5-6 timer.

Neverdahls skade skriver seg inn i en lang rekke av skader i WK2-troppen denne sesongen. Siden seriestart har Wam-Kams andrelag midlertidig mistet fire-fem spillere til skade. For noen har strekken meldt seg etter lengre tids fotballfravær, mens for andre har ribbeinsbrudd, hodesmeller og revne ligamenter satt en lengre stopper for fotballdeltakelsen.

I skrivende stund ser det med andre ord ikke særlig lyst ut for WK2, og med kun fire poeng på de første fire kampene, er det mye som tyder på at de oransje andrevalgene må kjempe hardt for å holde følge i det som ser ut som nok en solid 8. divisjonsavdeling.

Kampen mot Oslo-Ørn endte forøvrig med uavgjort 2-2. Wam-Kam 2 ledet 2-1 til det gjenstod tre minutter, men mistet trepoengeren etter et hodestøt fra en Oslo-Ørn-spiller som tok en lang bue over WK2s sisteskanse Sondre Jacobsen.