Nyheter

WK-debutanter viste målteft da Wam-Kam 3 banket Mercantile

Preben Skadsheim fre. 15 mars  Kampdetaljer


Wam-Kam 3 - Mercantile: 8-4

VALLE HOVIN (wamkam.no) De nye Wam-Kam-spillerne Simen Skogen, Fredric Langset og Vegard Klund var torsdag involvert i hele syv av Wam-Kams åtte scoringer da Wam-Kams nyeste lag overvant Mercantiles 7er-lag med sifrene 8-4. 

Det har vært en fruktbar vinter på overgangsmarkedet for Wam-Kam, og i løpet av vintermånedene har et tosifret antall spillere signert for klubbens tre lag. Tre av disse fikk sin debut i går, da Wam-Kam 3 møtte Mercantile til dyst. På tross av scoringer begge veier, lå alt tidlig til rette for WK3s andre seier av to mulige i sesongoppkjøringen, mye takket være nykommerne.

Det var rett nok Mercantile som fikk den første scoringen. Etter det som ikke kan omtales som annet enn en vaklende start for Wam-Kams del, fant en Mercantile-spiller seg plutselig alene med Wam-Kams sisteskanse Petter. Han viste ingen nåde, og satt ballen kontrollert forbi keeper og i mål. Etter dette tok Wam-Kam mer og mer kontrollen, og kampen kan herfra i all hovedsak oppsummeres med at Mercantile gang på gang forsøkte seg på crossere i bakrom, en plan som stort sett ble nøytralisert av WK-forsvaret og keeper, mens Wam-Kam holdt ballen på bakken og spilte seg til sjanse etter sjanse.

Mål-Skogen og vennene hans

Wam-Kams første scoring kom da Stjerno fant debutant Simen Skogen foran mål. Skogen viste ingen nåde, og satte ballen kontrollert i mål. Like enkelt scorte han Wam-Kams syvende og åttende scoring, den åttende av det spektakulære dobbeltlukeslaget da ballen fant veien mellom beina til både en Merca-forsvarer og Mercantiles sisteskanse.

Men på samme måte som man ikke bør se skogen for bare trær, så man i går ikke Skogen for bare mål. Nyervervelsen figurerte nemlig også som tilrettelegger, ikke bare en, men to ganger. Skogens første målgivende pasning var adressert Fredric Langset, og selv om pasningen var god, var den riktignok langt fra ferdigscora. Fredric mottok ballen feilvendt, og ble raskt forstyrret av en av Mercantiles to forsvarere, samt burvokteren. Med noen frekke detaljer med ballen i beina, uskadeliggjorde han disse, og kunne enkelt sette ballen på blank kasse. Målet var Wam-Kams tredje for kvelden.

Nevnte Langset tegnet seg også like før for en målgivende. Etter gode kombinasjoner på høyrekanten spilte han Stjerno gjennom. Nordlendingen brant til fra død vinkel, og med et stjernotreff suste ballen i det lengste hjørnet og sendte Wam-Kam opp i 2-1.

Etter drøyt halvspilt førsteomgang var det tid for taktiske bytter i Wam-Kam-leiren. Ut gikk Fredric, Simen og Simen. Inn kom Vegard, Preben og Severin, og det tok ikke lang tid før sistnevnte tegnet seg på scoringslisten. Sindre, som bekledde stopperplassen, fant huller i Mercantiles formasjon, og spilte Severin gjennom alene med keeper. Sluttproduktet ble en smal sak, og Merca-keeperen var sjanseløs da Severin kontrollert satte ballen forbi til 4-1.

Skadsheim klabb og babb AS

Ikke lenge etter var nok en innbytter involvert i scoring, dessverre ikke til like stor glede for Wam-Kam-fansen. Preben ble ubesluttsom idet han skulle klarere en Mercantile-corner, og i stedet for å dundre ballen til helvete vekk, la han den fint til rette for en Mercantile-spiller som lurte i returrommet. Han takket pent og svarte med å sette ballen i Wam-Kam-målet til stillingen 4-2.

Det stoppet heller ikke der for den eldste av Skadsheim-brødrene. På nok en corner stilte han sin målteft gladelig til Mercantiles disposisjon, og resultatet var en scoring med brystet i eget mål. På denne måten ble Skadsheim mannen bak totalt 25% av Mercantiles målpoeng denne kvelden.

Merca-syting og WK-magi

Heldigvis var det andre som hadde hodet på riktig plass, og som kunne bidra mer konstruktivt i Wam-Kams jakt på seier. Wam-Kams femte og sjette mål var også i stor grad et produkt av byttene i førsteomgangen. Det første kom etter at Severin ble mottaker av en høy klarering ute på kanten. Silkemykt tok den ned til Preben som spilte ballen tilbake til Severin. Derfra tok Severin ballen med seg inn i banen mellom et par Merca-spillere, og med utsiden av foten fant han Vegard som kom fossende fra dypet inn mellom motstanderens stoppere. Vegard var kald som en fisk (?) da han tok ballen enkelt forbi keeper, og satte den i mål fra spiss vinkel. 

Wam-Kams sjette for kvelden sto Severin selv for. Sjansen oppstod etter at Mercantile klønet bort en fordel etter en fryktinngytende hockeytakling fra Preben sentralt i banen. Wam-Kam gjenvant enkelt ballen, og kunne utnytte at offeret for hockeytaklingen var mer opptatt av å klage til dommeren enn å aktivere sine defensive fibre. Preben, som også hang igjen på midtbanen etter taklingen mottok ballen og slapp den videre til Simen Skogen. Alene med keeper var Skogen uselvisk og spilte videre til Severin som kunne sette ballen i mål på blank goll.

På tross av en viss spenning og et uttalt håp om "poengdeling" fra Mercantile på stillingen 5-3 var det altså Wam-Kam 3 som trakk det lengste strået i oppgjøret på Valle Hovin, og WK3 suser videre i sesongoppkjøringen med 33-9 i målforskjell. Om ikke lenge sparkes 7er-fotballen i gang for alvor, og motstanderne i seriespillet har all grunn til å frykte det de har i møte.


Disse var i aksjon for Wam-Kam 3 torsdag:

WK3 (3-2-1): Petter - Bjørnar, Sindre, Stjerno - Simen Skogen, Simen Dyb - Fredric

Spilte også: Severin, Vegard, Preben

 Siste Tweets