Nyheter

WAMKAM.NO erfarer: Fansen i strupen på Wam-Kam FKs styreleder

Preben Halvorsen Skadsheim ons. 22 august 2018


Stemninga er tilsynelatende god i Wam-Kam om dagen. Sander Solvik er tilbake; Eliteserien-profil Erling Braut Håland adopterer målfeiringer fra navnebror Christian Håland; i 5. divisjon, avd. 1, bekler Wam-Kams A-lag førsteplassen; og når midtstopper Fredrik Bøe Saltbones prøver å brasse ballen i mål, skal det ikke mye til for å forstå at selvtilliten, for enkelte, er der den bør være. I kulissene er kontrasten total, og rundt klubbens andrelag verserer det i disse dager rykter om fanflukt, etter at lagets formkurve likner mindre og mindre på en kurve, og mer og mer på en flaggstang i vater.

Forrige mandag startet høstsesongen for de oransjekledde guttene i Wam-Kam 2, og på tross av en lang hvil, fortsatte den negative trenden som fikk rotfeste før sommeren. Fasiten er nå fire strake tap, og vi må faktisk tilbake til før grunnlovsdagen for å finne WK2s siste seier.

WK-redaksjonen besluttet i utgangspunktet å la kampen forbigå i stillhet, av respekt for de pårørende, men den siste uken har det hersket fullstendig uro i fanleiren, og klubbens styreleder Simen Dyb Berg er på mange måter i ferd med å bli naglet til korset. Anonyme kilder WK-redaksjonen har vært i kontakt med hevder flere av klubbens mer profilerte fans fullstendig er i ferd med å miste tålmodigheten overfor publikumsyndlingene i Wam-Kam 2.

wamkam.no har slitt med å løsne på fansens munnkurv, men en av de WK-redaksjonen har lyktes å få i tale er tidligere spiller og publikumsmagnet Mads Mysen fra Mysen.

- Det er bare synd hele greia, lyder ordene fra den tidligere WK-spilleren og nåværende WK-supporteren.

Mysen har, etter at han forlot klubben for et år siden, fulgt andrelaget med argusøyne, og han liker ikke det han nå er vitne til.

- Jeg begynner å lure på om gutta i det hele tatt tror på det! Hvor er spiriten? Jeg føler gutta tar tapet på forskudd, sier han med en sorgfull mine.

Mysen forteller også at det pågår konstante stridigheter innad i supportermiljøet, ettersom uenigheten er stor knyttet til hva løsninga på problemet egentlig kan være.

- Jeg håper vi slipper å se noen gå, slik jeg må nå, sier han, før han, en mann av sitt ord, snur ryggen til WK-redaksjonens utsendte og går.

 

HAR DU TIPS I SAKEN? SEND MELDING "WKTIPS" TIL 984 83 443. 

 

- Vi har stålkontroll

Wam-Kam 2-fansen er i furore, men på tross av sin nå utsatte posisjon, tar klubbens styreleder Simen Dyb Berg uværet tilsynelatende med klingene ro. Styrelederen har de siste tre årene ledet klubben med jernhånd, og opplevd både opp- og nedturer.

Berg deler ikke fansens frustrasjon, og forteller i et Skype-intervju at klubben på sin side har alt under kontroll.

- Styret har stålkontroll på situasjonen, bedyrer Berg, før han fortsetter med en lovnad om lysere tider.

- Resultatene i det siste har ikke vært så gode som vi forventer, men jeg kan berolige fansen med at det blir tre poeng i neste kamp.

I fotballen ender situasjoner som dette ofte i mannskapsmessige endringer, og fansen går langt i å hevde at gutta har gitt litt opp. Er det planlagt noen utskiftninger blant spillere, trenere eller ledelse?

- Nei. Ingen må gå.

Hvorfor må ingen gå?

- For i Wam-Kam FK må ingen gå med mindre de velger å gå selv.

Men Berg, fansen er frustrerte, hva skjer nå, dersom det ikke blir seier i neste kamp slik du lover?

- Vi er oransje, vi er svarte, elleve mann med bein av stål. Vi er kule vi er smarte, sender ballen rett i mål, så nå dikter du bare usannsynlige scenarier, herr reporterfaen.

Det virker litt som om du forsøker å sno deg unna spørsmålet mitt ved å sitere gamle Start-sanger?

- Det var jeg som skrev den sangen. Se så rolig jeg er, avslutter Berg før han later som han er så rolig at han sovner.

 

- Alt vi kan er å håpe

En unison styreleder lover altså lysere tider, og fungerende talsmann for WK-fansen, Mads Mysen fra Mysen, klamrer seg til håpet om at det er hold i lovnadene.

- Altså, alt vi kan gjøre er å håpe. Simen lover seier alt i neste kamp… Jeg veit ikke helt. Sist gutta møtte Oldenborg 2 ble det sesongens kanskje klareste tap. Men blir det ikke poeng mot Skeid og Kurdistan er jeg redd det blir stygt. Jævlig stygt. Vi får bare håpe gutta tar det på alvor, sier han, før han snur seg og går en gang til. Han hadde glemt mobilen den første gangen.

Hvem som til slutt får rett, gjenstår å se. Kanskje blir det tre poeng mot Oldenborg 2 og fest fra morgen til kveld; kanskje blir det nye tap og et andrelag som spiller for tomme tribuner.

 

wamkam.no følger utviklingen.