Nyheter

WAMKAM TOPP 40, her er 30-21.

Lars Gunnar Hoff tir. 7 juli 2020


Som annonsert tidligere denne uka: En inhabil, men WK-faglig sterk jury (Bondhus, Hoff, Dyb og Meldalen) har kåret klubbens 40 beste og viktigste spillere gjennom tidene. 

 

Det var en vanskelig jobb, men noen måtte gjøre den. Eller ville gjøre den, i det minste (Wikborg hadde ikke tid, sa’n). 

 

I rangeringen er det lagt vekt på det sportslige (hvor god hver enkelt har vært for klubben uavhengig av hvilken divisjon det var snakk om), men selvsagt har også nostalgi, utenomsportslige og lang og tro tjeneste hatt litt (for enkelte mye) å si.

 

Her kommer 30-21 listen, her er det en fantastisk bukett med fotballspillere og mennesker. 

 

30: Sindre Granly Meldalen

 

Av den eldre garde i Wamkam. Står med 134 kamper, 2 mål og 1 assist. Hva er det denne mannen ikke har gjort i WK? Han har spilt for WK 1, 2 og 3, vært lagleder og trener, sittet i styret en årrekke, vært med å drevet klubben, topp 5 på antall kamper og vært en bauta for klubben. Gir seg selv for lite kreditt fotballmessig også, en enkel og effektiv stopper som har levert på alle lag i alle divisjoner han har spilt på. Det enkle er ofte det beste, sindre rydder opp og sender ballen videre. Alle lag trenger en Sindre

 

29: Simen Dyb Berg

 

Mannen med flest kamper totalt for WamKam, står med smått utrolige 192 kamper for klubben, 14 mål og 15 assist. En vaskeekte klubblegende. Styreleder i en årrekke og Wamkams politi på nettet, der slipper ingen nettroll eller dumme kommentarer unna.

Vært med siden dag 1 og er i likhet med Øystein Bondhus en av to Mr.Wamkam. Bidratt enormt utenfor banen og på banen. Har teknikk som Crouch, en fin pasningsfot og veldig viktig for å terge opp motstanderene og dommeren, haha. Men viktigst av alt, en herlig fyr som WamKam ikke hadde klart seg uten.

 

28: Karstein Sollid

 

Vært med i klubben siden starten og står med 89 kamper, 23 mål og 31 assist for klubben.

Indreløper og ving. Enormt god nærteknikk og finterepertoar, bra driv, slår bunnsolide innlegg og har noen dødelige avslutninger, Karstein har scoret noen kremmerhus. En jordnær og fantastisk hyggelig person som nå lever glade dager med sin kjære familie. WamKam savner deg.

 

27: Sander Solvik

 

Signerte for klubben i 2017 og har spilt 34 kamper, scoret 6 mål og har 6 assist for klubben.

WamKam skjønte at denne mannen måtte de bare signere når de så han på hans første trening

Spiss, anker, indreløper, stopper og til og med keeper er noen av rollene denne mannen har bekledd i WK. Har 2 perioder i klubben, I sin første periode i klubben var han helt outstanding som spiss i Kallaviks nye spillsystem. Nær umulig å ta ballen fra, enormt klok både med og uten ball, sterk, tøff, rolig og behersket med ball, gjør få feil. Ballkontroll på høyt, høyt, høyt nivå.

 

26: Joachim Magnussen

 

Står med 75 kamper, 17 mål og 14 assist for klubben.

Wamkams råtass og hissigpropp på banen. Spiss og indreløper. Enormt slepen teknikk, latterlig sterk, fantastisk linkup spiller og jobber ræva av seg hver enste kamp. Spiller med ett trøkk og aggressivitet i spillet sitt som få andre. God pasningsfot, flink til å passere spillere og nær umulig å ta ballen fra.

WamKams største bidragsyter til den årlige botkassen i en årrekke, og en av WamKams morsomste på Instagram.

 

25: Sondre Herstad

 

Signerte sammen med Sander i ett Wamkams beste overgangsvinduer noen gang i 2017. Står med 50 kamper, 5 mål og 9 assist for klubben.

Vikarierte som Kaptein for Ville når han var borte, en ledertype selv om han har Wamkams vakreste englefjes.

En komplett indreløper, enormt løpssterk, kanskje Wamkams beste steg og hurtighet første 5-10m, god teknikk, godt driv, rolig med ball, en kriger, boks til boks, stor motor, fin pasningsfot og en å ta med i krigen, skal du ta han på noe så er det at han kan miste ballen i litt farlige posisjoner noen få ganger.

Men alt i alt en komplett fotballspiller og en særdeles hyggelig og trivelig kar.

 

24: Daniel Grepperud Olsen

 

Hvordan WamKam klarte å overtale denne mannen til å spille 8.div i 2008 er ett mysterium den dag i dag, må være 2008 årets signering i alle lag, land og divisjoner For en Keeper.

Står med 47 kamper for klubben totalt.

2 perioder i WamKam, i likhet med Lars Ove og Trebba så var han alt, alt for god for nivået vi var på. En offensiv keeper som er mykere enn en katt, FANTASTISK igangsetter med både armer og ben, god teknikk, rask og bevegelig, god 1 mot 1 en , god skuddstopper og en trygg og god sisteskanse.

 

 

 23: Christoffer Stoffa Bergqvist 

 

WKs favorittsvenske, fikk vel bare en sesong i WK, men det holder for å få en plass på denne listen. Så god var han. Endte med 16 kamper, 6 mål og 5 assist for klubben.

Spilte stopper og midtbane, samt en kamp som keeper. En spiller man ser med en eneste gang at har spilt på et høyt, høyt nivå tidligere og som fortsatt kunne spilt mye, mye høyere enn WK når han signerte. Han hadde det lille ekstra trøkket i alle deler av spiller du ser hos de aller beste. Knallsterk, knalltøff, en ekte kriger, ett fantastisk høyrebein. Kort oppsummert en komplett fotballspiller. Enormt viktig for WamKam det ene året han spilte, skal ha sin del av æren for opprykket det året. Stort savn

 

 

22: Fillip-André Baarøy

 

Står enn så lenge på 35 kamper, 4 mål og 3 assist for klubben.

WamKams Yaya Toure, herregud for noen klyv denne mannen hadde. Det var rett og slett umulig å stoppe han når han begynte å løpe med ballen, ett driv med ball som få, om noen kan matche. Enormt tilslag, god i det defensive og var ett angrep alene til tider.

Ett beist av en spiller som du ikke ville møte på banen.

Utenfor er en annen sak, der er han verdens roligste og snilleste person.

Var enormt viktig for Wamkam de sesongene han spilte.

 

 

21: André Uberg

 

Endte på 44 kamper, 2 mål og 1 assist.

Dannet et av WamKams aller beste stopperpar til nå i tospann med Ville.

Andre var en enkel stopper med sine styrker i det defensive, men der var han fy faen så bra, kanontøff, flink til å lese spill, enormt god til å falle av, rask, klok og ofret seg i hver eneste kamp. Wamkam slapp vel knapt inn mål når Andre, Ville og Lars O spilte sammen.

Synd at kroppen til Andre var noe kjekseaktig, hvis ikke hadde nok antall kamper vært mye høyere.

 Siste Tweets