Nyheter

Wamkam All-Time liste, TOPP 10. Var det noen gang noen tvil om 1.plassen?

Lars Gunnar Hoff fre. 10 juli 2020


WamKam All-Time TOPP 10.

 

Hva er vel bedre enn å starte helgen med å lese Wamkam TOPP 10 All-TIME listen.

Det var en nær umulig jobb, diskusjonene var lange og gode, men nå er listen ferdig.(noen vil kanskje være uenige, men det får bare være.

 

Som annonsert tidligere: En inhabil, men WK-faglig sterk jury (Bondhus, Hoff, Dyb og Meldalen) har kåret klubbens 40 beste og viktigste spillere gjennom tidene. 

 

Det var en vanskelig jobb, men noen måtte gjøre den. Eller ville gjøre den, i det minste.

 

 I rangeringen er det lagt vekt på det sportslige (hvor god hver enkelt har vært for klubben uavhengig av hvilken divisjon det var snakk om), men selvsagt har også nostalgi, utenomsportslige og lang og tro tjeneste hatt litt (for enkelte mye) å si.

 

Her kommer All time topp 10, enjoy.

 

10: Gabriel Zekad 

 

Står med 55 kamper, 30 mål og 11 assist for klubben.

Ving/kantspiller, herregud for noen ferdigheter denne gutten hadde.

Enormt finterepertoar, en helt utrolig ballkontroll (ballen var limt til foten) , smidig som en tiger, rask, sterk, god spenst, godt driv med ball, godt blikk for spillet, god til å slå innlegg og har noen vanvittige avslutningsferdigheter. Kort oppsummert: Gabriel var en komplett kantspiller med få, om noen svakheter. Og han hadde noen ekstremferdigheter som var helt outstanding.

Klarte det kunststykket og bli toppscorer i 4.div med 14 mål for ett Wamkam lag som rykket ned.

Den jordnære og ekstremt hyggelige trollmannen fra Spania forlot oss til fordel for tilbud om spill i høyere divisjoner.

Stort tap for WK, men du vil alltid bli husket Gabriel.

 

9: Simen Albin Thøgersen

 

Står med 24 kamper, 3 mål og 6 assist for klubben.

Skiens store sønn, som har spilt kamper for selveste Odd FK.

Hvis du tar alle WKs midtbanespillere og lager en fotballspiller basert på alle deres ferdigheter og styrker, så får du Simen.

Han kunne alt. Han dirigerte og skrek (ekstremt god verbalt og sørger  for at alle er på og ikke sluntrer unna), enormt duellsterk, flink til å lese spill, god i hodedueller, spilte med det høyeste trykket i både taklinger og pasninger WK noen gang har sett, rolig med ball, flott oversikt, god til å drible, boks til boks, ledertype med stor L.  Er nok WKs aller mest komplette fotballspiller. Har få svakheter, om noen så var det at han var alt for god for vårt nivå og til tider driblet og ”tullet” litt mye. Den i WKs historie som har spilt høyest utenom og som i sin posisjon var i en egen liga. Stopper og midtbanespiller. Fikk en sesong som trener sammen med Mats før han forlot oss.

Borte, men aldri glemt Simen.

 

8: Ole Jørgen Grumstad

 

Står med 115 kamper, 39 mål og 24 assist for klubben.

Ving, indreløper, spiss, anker, motivator, mr positiv.

Ole var en komplett midtbanespiller, like god offensivt som defensivt, spilte med ett så enormt trøkk i spillet sitt at alle motstandere ble redde og satt ut, enormt løpssterk, duellsterk, tøff, og har noen klyv som selv Bolt kan se langt etter. Enorm spenst, Wamkams beste på hodet.

Når Ole spilte kunne mann nesten sende alle mann i angrep (ett angrep han også selv var med i) og mistet vi ballen og fikk kontring imot så ryddet Ole opp selv om han lå 30-40-50 m bak motstanderen. En av Wamkams aller beste midtbanespillere og en spiller som kunne spilt på ett mye høyere nivå.

Ole var og er på mange måter posterboyen for hva WamKam ønsker og stå for både på og av banen. En god kombinasjon av gode fotballferdigheter, fantastiske holdninger, ett godt hjerte og godt humør.

Stort, stort savn Ole. Aldri glemt ❤

 

 

7: Erik Nakkerud

 

Står med 95 kamper, 14 mål og 23 assist for klubben.

Mannen, myten, legenden, brobyggeren og psykologen Nakkerud. Snill som ett lam utenfor banen og sinna som en okse på banen.

Kanskje Wamkams klokeste midtbanespiller. Hvordan en råtass og hissigpropp som han samtidig kan spille med elegansen til Pirlo og dirigere som Gerrard har vi aldri helt forstått, men så er nå tilfelle med Erik. Enormt pasningssikker, fantastisk ballfordeler, klok, tøff, diriger og bidrar med mål og assist år etter år. (noen av de helt nydelige slagene) Også en midtbanespiller som er kruttsterk verbalt, sprer trygghet i laget når han spiller og er en lederfigur.

Hatt mange roller i klubben, vært trener og deltatt i driften av klubben.

WamKam elsker deg Erik, og vi håper du tar ”4 nye år” som dem sier når de vinner valget.

 

6: Denis Ligonja

 

Står med 114 kamper, 1 mål og 9 assist for klubben.

Den aller beste høyrebecken noen gang som har ikledd seg den nydelige oransje drakten.

 

Lynrask og umulig å passere, enorme bidrag offensivt når han setter på turboen og driver oppover. Fin pasningsfot, god til å takle, tøff i dueller og god til å lese spillet, en komplett forsvarspiller som kunne ha spilt på ett mye høyere nivå.

Har vært en av bærebjelkene i Wamkamforsvaret de siste 7-8 årene. Eneste negativet man kan si om Denis er at man til tider kan gå litt lei av å høre ordet ”DOOOMMMMER” skreket ut 3-6 ganger per kamp, med en litt sytete balkanstemme.😂

 

Har desverre midlertidig lagt opp, men vi håper alle sammen du tar til fornuften og gjør comeback Denis.

 Du er en fantastisk hyggelig fyr som vi alle savner, både på og utenfor banen.

 

5: Lars Ove Løseth

 

Står med 89 kamper, 11 mål og 6 assist for klubben.

 

WK1 Keeper og WK2 tryllekunster som kantspiller.

En keeper som aldri i verden hørte hjemme i breddefotballen rent ferdighetsmessig.(han var alt for god) Kunne nok nådd langt i fotballen hvis han hadde satset skikkelig. Kanongod skuddstopper, god med beina, beste teknikken vi har sett på en keeper noen gang, fantastisk tilslag og rett og slett en klassekeeper som er den eneste i WamKams historie som noen gang har spilt til 10 på børsen.(Kretsmesterskapskampen mot Manglerud Star i 2013) bidratt på og utenfor banen i en årrekke, klubbens kaptein de to siste sesongene han spilte.

Lever nå et hektisk jobb og familieliv i Surnadal med sin familie og har vel lagt skoene på hyllen.

Takk for innsatsen og alt du ga Lars Ove.

 

 

4: Jonas Wikborg

 

Topp 4 i klubben i antall kamper med 153, har 81 mål og 68 assist (flest i klubben) totalt.

Mediemogulen til WK, klassespilleren, veteranen og  Wamkams aller største fotballnerd (Noen bruker penger på alkohol, biler, tver osv, men Wikborg bruker penger på 5 par nye fotballsko per sesong).

Kan bekle mange posisjoner, spiss, 10er rollen, ving og indreløper, har en eleganse i spillet som er en nytelse og se på (Wikborg danser ballett på fotballbanen), en fantastisk ro, dødelig pasningsfot og skuddfot, ett av Wamkams aller beste venstrebein, god til å passere motspillere og er en enormt klok fotballspiller, veldig lett å spille med, lett og finne og lett og være på lag med, med årene har han også blitt god defensivt også. Bidratt med tonnevis med mål og assist på WK1 og WK2 i en årrekke.

Skal man ta han på noe så er det at han kan variere i prestasjonene og kan slite litt når ting går imot.

Du er en ekte WamKam legende Wikborg, og vi elsker deg. ”4 år til” minst.

 

3: Lars Gunnar Hoff

 

Flest kamper og assist for WK1 og på tredjeplass totalt i kamper med sine 163, har 56 mål og 55 assist totalt for klubben.

 

Mini Primadonnaen (har vært, ny mann nå), profilen, playboyen og godgutten til Wamkam.

 

Kantspiller som sin beste posisjon, beck, indreløper og har noen kamper som keeper også.

Kom til klubben som en ung tenåring med en fantastisk venstrefot.

Enormt bra driv med ball og veldig driblesterk, rask, målfarlig, assistkonge og en trussel offensiv.

På sitt beste enormt god, men har vært noe ujevn i prestasjonene på banen igjennom årene.

Men har vært en bærebjelke i Wamkams angrep og i klubben i snart 10 år.

Han har klart det kunststykket å forsove seg til en kamp med oppmøtetid klokken 1915 en gang.

Gikk inn i trenerteamet før 2020 sesongen og sitter i styret i klubben.

Takk for innsatsen Hoff og måtte antall mål, assist og kamper bare fortsette og

stige.

 

 

2: Ville Lande Borring

 

Står med 149 kamper (femteplass i klubben), utrolige 79 mål og 28 assist for Wamkam.

Stopperkjempe på WK1 og Superspiss på WK2.

Captain Fantastic, klubblege og Wamkams mest sinna spilelr i øvelsen firkant. En stopper som rett og slett ikke har noen svakheter defensivt. Ville er duellsterk, rask, god på hodet, flink til å lese spillet, god i posisjoneringen, fin pasningsfot, og rolig med ballen. I tillegg til å være en bauta defensivt, så er han faen meg en god avslutter og målsnik også. Scorer mye mål og er en trussel på offensive dødballer. En motivator og leder som skal ha mye av æren for at Wamkam ikke gikk helt opp i limingen i fjor. Kaptein med stor K.

Bidratt på begge lag og gir alltid 100%. Ville er typen som kan pådra seg en skade etter en takling av det oppofrende slaget når seieren for lengst er sikret. Blør for Wamkam og er en fantastisk fin fyr.

Tusen takk for innsatsen så langt Ville, vi håper på mange sesonger til.

 

1: Jørund Graadal Svestad

 

Står med smått utrolige 186 kamper totalt (kun bak Simen Dyb Berg på listen) og har 97 mål og 55 assist for klubben.

 

Det var aldri noen tvil om hvem som fortjente 1.plassen på denne listen. Der står det Jørund Svestad skrevet med gullskrift.

 

Legende Jørund har vært med helt fra starten. Ett rykk og en fart som det lukter svidd av, enorm fysikk, sterk og god spenst. Scoret ett mål med tre eller fire touch totalt fra egen 16 m til ballen lå i motstanderens n mål en gang. Bidratt med tonnevis av mål og assist i alle år og er veldig flink til å spille på styrkene sine. Er nok ikke den mest effektive spissen/vingen, men hva gjør vel det når du kommer til 10 sjanser per kamp. Holdt nivået i alle divisjoner han har spilt i.  Kalles ikke legende Jørund uten grunn.

Sittet i styret i en årrekke, økonomiansvarlig (Wamkam har orden på Økonomien) og bidratt i den daglige driften av klubben. På toppen av dette er han en helt fantastisk snill, hyggelig, rettferdig og morsom person.

Man kan ikke snakke om Wamkam uten å nevne Legende Jørund, det blir som å snakke om Manchester United uten å nevne Ryan Giggs.

Fortsatt aktiv i klubben og er på vei tilbake etter en stygg skade han pådro seg i tjeneste for klubben.

Tusen takk Jørund. Du er enestående. 

 Siste Tweets