Nyheter

Wam-Kams beste gjennom tidene: Legende-tungt blant 40-31!

Sindre Granly Meldalen søn. 5 juli 2020


Som annonsert tidligere denne uka: En inhabil, men WK-faglig sterk jury (Bondhus, Hoff, Dyb og Meldalen) har kåret klubbens 40 beste og viktigste spillere gjennom tidene. 

Det var en vanskelig jobb, men noen måtte gjøre den. Eller ville gjøre den, i det minste (Wikborg hadde ikke tid, sa’n). 

I rangeringen er det lagt vekt på det sportslige (hvor god hver enkelt har vært for klubben uavhengig av hvilken divisjon det var snakk om), men selvsagt har også nostalgi, utenomsportslige og lang og tro tjeneste hatt litt (for enkelte mye) å si.

Uansett: Vi gir dere med dette 40-31!

Her er det legende-tungt:

40: Ørjan Iversen og John-Are Johansen:

Vanskelig å skille disse to nordlendingene fra hverandre, og derfor en delt 40. plass på disse to ringrevene, som har spilt i Wam-Kam siden oppstarten og som står med pene 118 kamper hver for alle lag. Vært veldig viktig i spillergruppen og har bidratt med vilje, guts, gloser fra nord jeg (Lars) ikke vil nevne her og masse humor og glede. Iversen til høyre på bildet øverst i denne saken, for de som måtte lure. (Kaptein-Torstein i midten av bildet havnet for øvrig på en høyst uoffisiell 41. plass. Mannen til venstre kan du lese mer om litt lenger ned i denne saken). 

39: Fredrik Saltbones

Big Fred har spilt 79 kamper for Wam-Kams førstelag og notert seg for 1 mål og 3 assist, vært trener en sesong og bidratt enormt i Wam-Kams fantastiske medieavdeling. Pådriver for podcast, laget sanger og skrevet en haugevis med saker.

Stor, sterk, god i dueller, rett og slett en god stopper. Viktig mann på og utenfor banen.

 38: Magnus Bergesen:

Står med pene 26 kamper og 8 mål som midtstopper. Verdens roligste og snilleste person utenfor banen, men en alfaokse når dommeren blåser i gang kampen. Bunnsolid stopper som hadde fart, spenst, styrke, fin pasningsfot, og spilleforståelse. Er vel en av Wamkms beste stoppere gjennom tidene. Dro fra oss alt for tidlig, dessverre.

 37: Fredrik Sæland:

Anker, indreløper og sentral midtbanespiller. Står med 57 kamper, 12 mål og 4 assist. Solid og løpssterk type,  som tidvis også var av den målfarlige typen. Viktig bidragsyter i de sesongen han spilte. Har i de senere årene operert som en ringevikar og har stilt opp for når vi har vært tynt besatt. Ble matchvinner i sin ene opptreden i sesongen 2018!

 36: Mats Berg:

”TAKK FOR ALT DU GA, MATS”, som poeten Ole så fint sa det i sin avskjedstale. Kom til klubben som spillende assistenttrener i 2012 og var spillende trener fra 2013.

Står med 58 kamper, 3 mål og 2 assist totalt. Rask, løpssterk og god teknisk indreløper som også har Wam-Kam-historiens aller kuleste målfeiring da han etter å klint ballen i krysset løp og satt seg på tribunen og applauderte eget mål. Herlig fyr som forlot oss til fordel for familieliv og sitt kjære Trøndelag.

35: Tor Mogstad:

Signerte for klubben i 2011. Står med 58 kamper, 2 mål og 5 assist. Vant prisen årets nykommer første året. Knallgod stopper og back, hadde en vanvittig bra høyrefot det luktet svidd av. Tøff, sterk og rolig med ballen, og en rev av dimensjoner, utrolig smart forsvarspiller.

Delaktig i flere opprykk med klubben, fantastisk fin fyr.

 34: Daniel Ergo Biesenbaum:

Ergo, ergo, ergo. Stopper, styreformann (en periode) og en bauta i alle år.

Signerte i 2011 og står med 62 kamper, 2 mål og 1 assist totalt for klubben. Ville nok sneket seg noen hakk oppover på lista hvis kampantallet var litt høyere. Dannet et meget solid stopperpar med Magnus i sine første sesonger. Lur midtstopper, god med ballen, bra tempo, fin pasningsfot og veldig trygg. Men viktigst av alt så er han en særdeles fin fyr som har spredd glede og latter i klubben i mange år, samt at han har vært viktig i administrasjonen i klubben. (Til venstre på bildet øverst i saken).

33: Severin Sverdvik:

En av Wam-Kams aller mest positive, blide og rettferdige personer. Står med bunnsolide 106 kamper, 11 mål og 11 assist for klubben. Spilt på begge lag og har de siste årene vært hovedtrener for et særdeles vellykket WK2-lag.

Som spiller har han bare blitt bedre og bedre med årene og har virkelig funnet sin posisjon som indreløper og anker. Seig som faen og vanskelig å passere, fint driv og kliner til med noen ekte kremmerhus innimellom (og bommer på noen feit sjanser innimellom også).

32: Andres Hammersbøen (”Junior”):

Wam-Kams snilleste og triveligste person per dags dato. De er godt oppdratt i Hallingdal. Står med 33 kamper, 2 mål og 6 assist for klubben, spilt indreløper og back.

Ekstremt god nærteknikk, rask, løpssterk, klok, snur og vender på en femøring, fin pasningsfot og gjør alltid jobben. Må komme seg litt i styrkerommet for å ta det neste steget!

31: Mats Breivik:

Kun spilt en sesong i WK, venstre back eller venstre ving. Du trenger nesten ikke vite mere om Mats enn at hvis noen spør deg om det finnes ett bedre venstrebein i WK enn Hoff og Wikborg, så er svaret ja. En venstreslegge av dimensjoner, slår innlegg som holder PL nivå, og en slegge det lukter svidd av. Ble assistkonge for ett lag som rykket ned i 4 div. Står med 21 kamper, 2 mål og 9 assist.

 Siste Tweets