Nyheter

Nådde milepæl, men WK-profilen er likevel ikke fornøyd etter tap på Ekeberg

Preben Skadsheim ons. 5 september 2018 Kampdetaljer


Wam-Kam 2 - Skeid: 1-2 (0-2)

EKEBERG GRESS (wamkam.no) Selv om tabellen ga forventninger om seier til den oransje andrerekka, var det Skeid som trakk det lengste strået i oppgjøret mellom de to i 7. divisjon mandag. En WK-profil hadder riktignok grunn til å smile etter kampen, etter å ha nådd et mål han lenge har strevet for, men selv klarer ikke hovedpersonen å være helt fornøyd når laget gikk tapende av banen. 

Wam-Kam 2 tapte igjen. Det er dystert, men like fullt sant, og ekstra bittert er det at tapet kom mot laget som gjennom hele sesongen har bekledd sisteplassen i avdelingen. Av Skeids 5 poeng har nå 80% av disse poengene kommet mot Wam-Kam inneværende sesong, og akkurat den statistikken er det vel neppe noen med hjerte i den oransje leiren som er særlig fornøyd med.

En som likevel bør kunne juble etter mandagens kamp er Wam-Kam og WK-redaksjonens egen Jonas Wikborg. Mandag gjorde han nemlig det umulige mulig, da han tangerte Wam-Kam-legende og grunnleggeren av Remy's goalgetterskole Remy Belts antall scoringer for klubben. Målet var ikke bare spektakulært fordi det antakeligvis oppfylte en av Wikborgs største barndomsdrømmer. Det var også spektakulært fordi målet, en heading fra utenfor sekstenmeteren, var til forveksling likt Jone Samuelsens hodestøt i kampen mellom Odd Grenland og Tromsø på Skagerak Arena 25. september 2011.

Siden Wikborg signerte for De Oranje i 2012, har han nå puttet 76 kasser for WK1 og 2, og den alltid ydmyke gutten fra Nordstrand er stolt for endelig å ha tatt igjen en han i flere år har sett opp til, nærmest som en slags far i miljøet.

- Det er viktig for meg å presisere at jeg ikke er forbi goalgetter-Remy ennå, men at det er snakk om en tangering. Når det er sagt, er det en fin milepæl å komme likt med en slik klubblegende, og jeg har ingen planer om å stoppe. Legende-Jørund (Svestad, journ. anm.) er 30 mål over, og jeg har satt meg et hårete mål om å være forbi ham innen utgangen av 2020, forteller Wikborg, og det er ikke vanskelig å se av ansiktsuttrykket at han er fornøyd med egen innsats om dagen.

Og det er kanskje ikke så rart.

I løpet av sine siste to kamper for Wam-Kam 2 og fire kamper for Wam-Kam 1 har Wikborg scoret i samtlige av disse, og per i dag er han både toppscorer for Wam-Kams første og andre, noe som naturligvis også betyr at han er klubbens toppscorer totalt, med hele 18 scoringer i egen bok og 12 mål ned til nestemenn (Ville og Ra, fjorårets toppscorere for WK1, journ. anm.) på lista.

På tross av egne prestasjoner, er Wikborg likevel ikke bare happy etter mandagens kamp.

- Det var veldig deilig å sette mål 76, men jeg er ikke helt fornøyd med måten det ble gjort på. Greit nok var målet isolert sett ganske unikt, for det er sjelden jeg scorer med hodet fra utenfor sekstenmeteren, men tapet legger en stor demper på det hele. Jeg dro ikke til Ekebergsletta for å tape mot Skeid 3, men det var jo faktisk det som skjedde, sier Wikborg, og legger til: - Alle på WK2 bør gå i seg selv, for slik kan vi ikke holde på. Samma hvor dårlig styring det er fra WK-pamp Simen Dyb: det er vi gutta på banen som må levere.

Styreleder i Wam-Kam FK har enda ikke besvart WK-redaksjonens manglende henvendelser etter tapet mandag, men onsdag kveld ble han observert på WK2-trening. Der manet han egne rekker til innsats, og det kunne, for de som bevitnet det hele, se ut til at selv styrelederen nå også har fått øynene opp for at det trengs et løft i egne rekker når vi nå går inn i sesongavslutningen.

Wam-Kam 2 befinner seg per nå på en syvende plass av ni mulige, henholdsvis syv og tre poeng foran Skeid og Haugerud som begge har en kamp mer spilt enn de oransje. Ettersom det kun er ett lag som rykker ned fra avdelingen behøver Wam-Kam per i dag en seirer i løpet av de fire for å være helt trygge. Målgarantist Wikborg virker klar for å ta opp kampen, og hvem vet, kanskje dukker Remy Belt også opp for å ta tilbake sin posisjon som ubestridt nest mest-scorende WK-spiller.

En annen ting som var gledelig for WK-supporteren mandag, var å se at Wam-Kam på sensommeren har vist muskler på overgangsmarkedet. Anders Solberg (fra Mysen) fikk sin WK-debut, etter å ha imponert på trening. Den langstrakte midtbanespilleren gjorde en god debut på midten, og kom også til et par store målsjanser som dessverre ikke fant hele veien til mål. Dessverre fikk debuten en litt salt bismak, både på grunn av tap, men også fordi Solberg måtte forlate banen med kjenning i et kne som har vært trøblete helt siden hans forrige debut, i Trondhjemsklubben FK Kvik. WK-redaksjonen ønsker god bedring og håper på snarlig gjensyn. 

Disse spilte for Wam-Kam 2 mandag: 

Fra start (4-3-3): Petter - Horvath, Moa, Bjørn-Arild, Stjerno - Preben, Aleks, Stivold - Jørund, Ville, Jon

Spilte også: nevnte Anders Solberg, Severin, Ørjan, Bjørnar, Wikborg

 Siste Tweets