Nyheter

Thomas Worren ble matchvinner da Wam-Kam 2 overmannet Bislett

Preben Halvorsen Skadsheim ons. 22 mai 2019 Kampdetaljer

Ni gule kort, ett rødt kort og fem mål - det skortet ikke på begivenheter da Wam-Kam 2 mandag møtte Bislett til dyst på Ekebergsletta.

EKEBERGSLETTA (wamkam.no) Sesongens syvende kamp er unnagjort for Wam-Kam 2, og den ble en å skrive hjem om. Etter å ha ledet, men blitt tatt igjen to ganger, brøt oransje helter ut i jubel da Thomas Worren kriget inn seiersmålet fem minutter før slutt.

Til nå har sesongen for WK2 vært preget av jevnspilte kamper. Sjeldent har det vippet i oransje favør, og kanskje har det manglet på det nødvendige av vinnervilje hos de oransjekledde.

Mandag våknet villdyret.

På motsatt banehalvdel stod Bislett, som før kampen befestet andreplassen i 7. divisjon avdeling 3. Deres resultater så langt tilsa at det skulle bli en tøff kamp for de oransje, som på sin side holdt fortet på nedre halvdel av tabellen.

Coach Severin ba ikke om mye, men krevde innsats og vilje, og det var akkurat det han fikk.

Tidlig ledelse

Begge lag suste ut av startblokkene, og kampen startet med voldsom intensitet. Bislett kjørte den oransje forsvarsrekka hardt, og så ut til å kunne bli en stor trussel i bakrommet.

Behovet for å ta kontrollen var derfor stort, og da Wam-Kam etter seks spilte minutter fikk corner tok Moa ansvar.

Kaptein Solberg la ballen til der cornerflagget skulle stått, og slo det han selv kunne meddele at var den første corneren han noensinne har slått i 11er-fotball. For tilskuerne kunne det se ut som han ikke har gjort annet, der han presist fant Moa som kom feiende inn på bakre stolpe. Hodestøtet var tatt rett ut av skoleboka, og Bislett var sjanseløse i å forhindre WK-scoring.

Jubelen steg over Ekebergsletta da overtaket, i det minste på tavla, var et faktum.

Utover i omgangen handlet det om å holde hodet kaldt, være tålmodige, og unngå å slippe Bislett inn i kampen igjenDet var på ingen måte en enkel affære.

Likevel stod Wam-Kam godt imot. Begge Wam-Kams backer, Simen Dyb og Preben Skads, måtte ty til ulovlige midler for å stoppe lynraske vinger, og pådro seg tidlig hvert sitt gule kort. Sentralt i forsvaret dominerte Vegard og Moa med stoisk ro, klare til å ta fatt på det som måtte komme seg forbi midtbaneleddet, mens Petter på keeperplass ryddet opp i det som var og hadde blant annet en svært viktig inngripen da en Bislett-angriper trappet opp i en-mot-en og forsøkte å lirke ballen forbi Wam-Kams Neuer

Lenge så det ut til at Wam-Kam skulle klare å gå inn i hvilen med en ledelse, men denne gang ei... Tre minutter på overtid fant Bislett en brist i WK-forsvaret, og denne gangen var det Petter som gikk tapende ut av duellen med Bislett, for anledningen representert av Jakob Røegh

Kaptein fantastisk

Kalddusjen like før pause slo hardt, men ga raskt slipp da en av sesongens så langt mest aktive WK-supportere, bestefaren til Aleks, bidro med motiverende ord i pausen.

- Nå får dere spille i nedoverbakke gutter, meddelte han, og tente gnisten i den oransje gjengen.

Og det skulle ikke gå lenge før Wam-Kam  ny tok ledelsen. I det 53. spilleminutt gjorde nemlig Bislett ting vanskelig for seg selv. Wikborg hadde ballen på om lag 20 meter, og en Bislett-forsvarer så ingen annen utvei enn å felle ham på ulovlig vis, noe som resulterte i gult kort og frispark fra klassisk Wikborg-hold.

Den alltid så sikre dødballtakeren skrittet opp og fyrte av. Skuddet tok seg forbi muren, men keeper stod klar til å plukke. Det var riktignok ikke like lett gjort som sagt, og kaptein Solberg viste ingen nåde da ballen spratt ut av keepers hender. Ballen traff nettmaskene til Solbergs andre målinvolvering for dagen, og igjen kunne Wam-Kam 2 juble for ledelse.

Kaptein Solberg jubler for assist og scoring.

Rødt kort og straffe

De oransje hadde altså på ny overtaket, og nok en gang handlet det om ikke å slippe Bislett til. Lenge så det også lyst ut, og defensivt stod WK2-ere standhaftig og ryddet opp i det som kom. Burvokter Skadsheim spant videre på sin nye offensive stil, og figurerte som sweeper i bakrommet. Hver gang anledningen bød seg plukket han også verdifulle sekunder på mer eller mindre kameratslig vis. Selvtilliten hos sisteskansen steg i takt med irritasjonen til Bisletts spillere, innbyttere og fans.

Å stå imot et hardt press er dog en krevende affære, og i det 79. spilleminutt startet en tre-fire minutter lang down-periode for Wam-Kam 2.

Først felte Simen en Bislett-spiller like utenfor 16-meteren og ble belønnet med kveldens andre gule. Frisparket ble slått forbi muren, men Petter maktet så vidt å holde ballen på rett side av målstreken, tross litt klabb og babb. Bare tre minutter senere var det Aleks, som hadde overtatt for Simen på back-plass, som havnet bakpå i duell med Bisletts lynraske og fotrappe ving. Fasiten ble straffespark, og selv om Petter gjorde alt han kunne for å psyke ut motstanderen med Grobelaar/Reina-aktige bevegelser, satte Bisletts Alin-Ionut Epifanov straffen sikkert i mål.

Worr en spiller!

På 2-2 kunne det fort raknet for Wam-Kam 2, og med de siste par sesonger i bakhodet, samt ikke minst det faktum at de oransje var redusert til ti mann, var det nok også flere som regnet tap som mer sannsynlig enn seier.

Wam-Kam-spillerne hadde riktignok andre planer.

Klokka viste 84 spilte minutter da Wikborg for andre gang i omgangen ble felt i gunstig frisparkposisjon. For andre gang skrittet han også opp for å slå. Denne gangen tok han litt innlegg og ballen fant Mats Arntzen, som fint tok ballen ned, før han fikk lirket den forbi en Bislett-forsvarer og inn til tidligere Fjellstrand-kollega Thomas Worren. Fra feilvendt dreide Worren 180 grader like elegant som en ballettdanser helt i verdensklasse og måket ballen på halvspretten tvers gjennom (!!) Bisletts burvokter.

Ord blir fattige, og ekstasen som oppstod idet ballen satt i mål kan aldri gjengis godt nok i et skarve kampreferat. WK-benken eksploderte fullstendig, og på banen var feiringene av det høyst primitive slaget.

Råskapen våknet i samtlige, bortsett fra Worren som gikk kontant mot benken og bytta seg selv ut mot Håkon, og om målet var godt stod ikke byttet tilbake en tomme, da Håkon ble helt sentral i jobben med å forsvare ledelsen.

De siste ti minuttene av kampen ryddet Wam-Kam 2 unna det som var. Det var oransje dominans i alle ledd, og for hver gang ballen ble klarert i retning Bisletts mål, vant Håkon duellen og halte ut nødvendige sekunder. Petter fikk gult kort for drøying og Mats for en helhjerta takling som ødela en Bislett-overgang, og to gule kort ble også notert i kassa til Bislett som resultat av rein frustrasjon.

Fem minutter over ordinær spilletid bestemte dommeren at nok var nok, og Wam-Kam kunne taktfast slipper jubelen løs i det velkjente seiersropet.

Coach Sverdvik var over seg av begeistring, og skrøt sine soldater opp i skyene. Seieren skriver seg inn som kanskje den sterkeste siden overtidsseieren mot Grorud 3 i 2016, og med samme råskap og intensitet kan det bli moro å være WK2-spiller i tiden framover.

Neste uke møter WK2 Frigg 4 til nok en batalje på Ekeberg.