Nyheter

Styreleder avslører: trenerteam for 2018-sesongen endelig spikret

Preben Skadsheim man. 27 november


I januar i år kunne wamkam.no meddele at den megarutinerte treneren John Martin "Kalle" Kallevik hadde kommet til enighet med klubben om en ettårsavtale som hovedtrener. I dag kan vi avsløre at Kallevik forlenger med nok et år som trener for De Oranje. Med seg har han to andre WK-profiler. 

Bred fotballerfaring

Kallevik har lang fartstid i fotballen, både som spiller og trener. Som ung gutt spilte han fotball i Kongsvinger, Brane og Grue, mens her i Oslo har han tilbakelagt sine timer i Frigg-drakta på Tørteberg. Som trener har han tilegnet seg bred erfaring gjennom trenerutdanning på NIH, samt gjennom arbeid med spillerutvikling og trenerkursing. Han har også vært innom flere klubber, men det siste året er det altså Wam-Kam som har fått nyte av Kalleviks omsorg og fotballkunnskaper. Når wamkam.no søndag var i kontakt med Kallevik via en av de store SoMe-plattformene, var det en fornøyd og optimistisk trener som svarte i den andre enden.

- Det blir spennende å se om vi klarer å utvikle spillestilen ytterligere, sier Kallevik, som gjennom året har fått etablert tydelige tanker rundt hvordan han ønsker å drive fotball, noe som til slutt resulterte i en fjerdeplass i femtedivisjon for heltene i oransj.

Kallevik legger også vekt på at noe av det som var avgjørende for avgjørelsen om å bli med videre ligger i det utenomsportslige.

- Det er vanskelig å finne morsommere og flott spillergruppe i en klubb, forteller treneren.

Glad i spillergruppa: Kallevik har tatt Wam-Kam FK, i dette tilfellet representert av Super-Aru, under sine vinger.


Styreleder i Wam-Kam FK kan for øvrig meddele at styret og klubben er fornøyd med at vi nå får samarbeide med Kallevik i nok en sesong. 

- Klubben er strålende fornøyd, meddeler styreleder Simen Dyb Berg.

To til i teamet

Kallevik skal ikke alene ha ansvaret for klubbens treningsopplegg i den kommende sesongen, og med seg på laget har han to megarutinerte Wam-Kam-profiler.

I fjorårssesongen hadde Kallevik blant annet hjelp av Big Fred Saltbones som figurerte i rollen som assistenttrener. Tidligere i høst kunne wamkam.no avsløre at Saltbones i den kommende sesongen fratrer vervet som assistenttrener da han, som et resultat av at han skal få barn, planlegger i større grad å fokusere på farsrollen enn på trenerrollen.

Ved siden av Saltbones var også Ståle Bjørnersen en del av trenerteamet i fjorårssesongen.

I den nylig gjennomførte forhandlingsprosessen, ble det tidlig klart at det var hensiktsmessig for alle parter at det fortsatt var tre som delte på arbeidsoppgavene. Derfor er det en glede å kunne meddele at Ståle Bjørnersen fortsetter å bidra med sin rutine og fotballsmarthet. Ved siden av Kallevik og Bjørnersen, skal også Denis Ligonja neste år skal ta sin bit av kaka.

Bjørnersen og Ligonja har etter hvert ganske lang fartstid i klubben, og sammen har de nær 150 kamper i den oransje drakta.

Når dette er resultatet av forhandlingene, kan man i grunnen si at Wam-Kam allerede har tatt sin første seier i sesongen 2018, og klubb og fans kan bare begynne å glede seg til ny sesong.

Siste Tweets